18 November 2009

SY DAH TUKAR KE UNIT BARU




sebenarnya dah hampir sebulan sy bertugas di tempat baru...
cuma sy x sempat berciter dgn kengkwn semua....
sori yerr kwn2....
walaupun tempat baru sy tu serba kekurangan...
tp sy hepi dgn tugas sy skrg....huhuhu...
walaupun pd mulanya sy agak sedih sbb diarahkan bertukar...
tp sy pk positif ajer laa...utk menambahkan ilmu...
dan dpt belajar sesuatu yg baru...
yerla...bersesuaian dgn kenaikan pangkat sy baru2 ni...
kerja yg sangkut paut dgn surat, dgn fail n sebagainya...
dan disini sy dah mula belajar utk itu semua...
alhamdulillah, sy hepi dgn keje sy skrg...
walaupun kwn2 disini majoritinya lelaki...
tp sy rasa lg mudah berurusan dgn org lelaki nk banding org pompuan...
lagi senang ati sy...nak jaga ati pun x perlu sgt...
kat sini sy cuma ade 2 org ajer kwn pompuan...
cc sy dgn sorg budak pompuan sebagai pra...
senang ajer, x byk ati nak kena jaga...
walaupun mula2 dulu agak kekok sy bertugas disini...
skrg dah hampir sebulan sy dah dpt sesuaikan diri...
ekceli dulu sy bertugas di unit pentadbiran,
skrg sy dah berada di unit pengangkutan (x jauh)
sebelah ajer dinding jer jadi penghalang antara unit...hehehe
bila dah berada di unit pengangkutan,
org keliling sy dah tentu la ramai pemandu2..
selalu pagi2 x ramai pun yg berada disini...
so, tiada gangguan....tenang sy nak wat keje...
tp walaupun diorg ade pun, diorg x ganggu sy...
lebih baik diorg beborak kt bilik diorg kat blkg sane....
atas tu lah gambar meja sy...see, sy kena bwk laptop sy...
sbb pc yg sedia ade tgh diperbetulkan...
x tau la bila sy nk dpt pc baru....
tiap kali sy nak wat keje, sy kena pi meja sebelah...
tapi x per laa...nasib baik sy ade laptop...
hari2 sy kena kendong laptop sy ni...hehehe....
apepun sy rela, janji sy bekerja dlm keadaan yg bahagia...
yerrrrr....sy bahagia sgt2 skrg ni.....t
okla korg, dah kul 1, sy nak rehat dulu...
pas solat sy nak start settle kan keje sy...
tgk tuuu...melambak keje sy nak kena buat...
tp x per...sy kan dah bahagia...hehehehe

asa

12 comments:

su su said...

selamat bertukar unit...
berkeja la kita sekuatnya

Wife to Firdaus Ghazali said...

ok la tu kak ;p semoga akak eppy ngn unit baru nih ekk...maybe akan lebih baik drpd sblm nih...

PuteriSatu said...

bis aku camner..? aku pun nak bahagia cam ko...uwaa.. aku tak nak dok sini..aku pun nak tukar... kat sini tak besh..tak besh..ahaks..

ikan emas said...

wah..jaga pilot yer.
senang ler nakp jejalan

Diarihatiku1976 said...

baguslah kalau dah bahagia.. aku pun dulu ingat nak nasihat mcm yg ko tulis ni.. tapi memandangkan hati ko tgh panas aku pendam jelah... mujur ko boleh berfikir rasional... chaiiiyokk..

ija said...

tahniah kak atas kenaikan pangkat..senangnya hati bekerja dalam keadaan aman kan kak..tak serabut kepala..

zh-ena said...

salam singgah..

harap suka dgn suasana yg baru :D

shiemz said...

Haha... kire ok la tu... kalu dah lama² keje situ... kadang² kena ade rotation keje, baru ade pengalaman... Sy bertanya pada cik Lan. "Cik Lan pisahkan kembo tue yek??".. Cilan kata "Alohh... sebelah dinding jer jah...". Hahahha

Hanisumayyah said...

Tahniah naik pangkat dan kerja di unit baru...mesti semangat baru membuak2 nak kerja ni...hehehee

ILA said...

Selamat bekerja di tempat baru Riz.Tentu waktu yg sama ko dpt kenaikan gred.tak gitu???
orang keja goment ni..walau ekonomi mcm mana skalipun tak kan rasa pembuangan pekerja.mcm aku ni ler..yg kerja swasta..apa2 je bley terjadi...
huhuuuu

antalya said...

at least kat situ xde yg bz body kann hehe
anyway, mcm kenal je blog yg tgh appear kat dlm laptop akak tu :-D

@yue said...

taniah dpe kenaikan pngkat...:D