23 July 2009

PE SEBAB ANGIN?

okla....entry kali ni x mo sedey2 lg dh....
sedey2 nanti hormon lari lintang pukang plak...
pehtu stress kan diri ajorkkk....kan...
pg ni kita citer pasal perkara yg paling sy x suker...
ekceli pg td la punca nyer....
ri ni org2 gomen kan dh gaji...so...
dgn sepantas kilatnya sy pun ke atm pg td...
huhuhu....kuar pun lewat dr umah....
kul 7.15 baru start keter....pg td keje umah byk lak...
basuh kain dua tiga lai....spin kain....
sidai kain....gosok baju...buang sampah...
fuhhhhh.....byk tul keje sy pg td....
cuaca sejuk pun tukar jd panas....peluh2 bdn...
oppsss...sambung citer kuar duit td yer...
smpai kt mesin atm ader la umat dlm tu tgh cucuk kad...
korg tau aku diri kat dpn pintu tu brape lame?
rasanya x kurang x lebih dr 5 minit....
5 minit kalau kita kaji kita berdiri...lame jugak kan...
heran heran....ape yg org kt dlm tu buat yerk...
mengkaji mesin ker, mengeja tulisan ke....
tetido ker, pengsan ker...or mgkin satu sbb yg kukuh...
iaitu kad kena telan ker....tp kalau kad kena telan...
kalo sy laa...sah2 la x tunggu lagi dh kat dlm tu...
ko tunggu jer la kaunter bank tu bukak kan....
sain ape yg patut nak tuntut kad....
so...5 minit pun berlalu....kuar la sorg umat muhammad ni (lelaki)...
adehhhh...muka cam x berperasaan jer....
memang confirm kad dia x kena telan...
mcm ceria jer...yerla...dpt duit kan,
mesti la muka bersinar bab bulan purnama...
sy tgk muka dia pun langsung malas nk senyum...
patut pagi2 ler kita sedekah senyum kat org kan...
tp sbb kan dia dh buat sy angin...
kalo sy senyum pun wat aper kalo senyum sy senyum x ikhlas...
huhuhu....sy pun masuk....cucuk kad, kuar duit....
x sampai pun 2 minit duk dlm tu....
haa, camane org tu leh lame benor???
ade gak kdg tu org2 kita ni kuar duit kat atm...
bwk satu family punyer kad...
mula kuar duit dia, pastu kuar duit bini...
pastu kuar duit bapak, mak, anak, atuk, nenek bagai....
hahahahaha.....kalo camtu gaye, ko wat la atm ko sendiri dpn umah...
x yah la syer2 ngan kami ni....wat nyakit ati jerrr nunggu lame....
tu lah satu perkara yg sy paling x sukerrr...
sbb bagi sy tu jenis org yg pentingkan diri sendiri...
x pk kan perasaan org lain....yerlaa, pagi2 kan...
semua nak kejar gi pejabat....yg ko duk santai2 dlm atm tu, ape kes?

kalo time nk masuk parking kat maner2 pulak kan...
kita ni kemain lame pusing2 cari parking....
tup2 ader la satu keter tu nk kuar...
bukan org tu x nmpk pun kita tunggu keter dia nk kuar...
alahai...ape mende la dia belek dlm keter dia tuu...
dkt 10 minit baru keter dia gerak....
kalo yg jenis shoping 2/3 troli x per la lagi...
ni yg duk beli brg takat 1 plastik 2 plastik jer tu....
nk lame2 duk kat parking tu wat aper...
pelik tul laa....
sy punyer perangai lain....
kalo dh nampak keter lain nak masuk....
sehabis boleh la nak gerak cepat kuar dr parking tu...
kesian org tunggu lame.....
tp rupanya kita jer mikir camtu, org lain?? haram....

satu lagi kalo bab pandu keter.....
kalo dh bwk keter laju tu kan, jgn ler ekor blkg keter org tu dekat2...
sekali ko cium montot keter aku....siap ler kopak wallet ko...
memang x skerrrr kalo org ekor keter sy dgn jarak dekat...
kalo rasa nk potong sgt, potong ajer laa....sape nk larang?

pastu...bwk keter konon cam nak cepat sgt lerrr...
amboii...eksyen nyerrr motong keter org....
dh dpt duk dpn keter kita tu...elok lak pelahan...
konon2 x larat la nak ekor kita yg bwk keter lembab ni kan...
walaupun masa tu dh bwk 100 KM sejam....huhuhu....
sy kalau jadi kes camni, sy duk blkg keter tu....
lebih suka jarakkan keter sy jauh2 dari keter dpn tu...
meluat nak ekor dekat2 ngan org perangai camtu...
kalo boleh sy cuba tukar lorong lain ajer.....huhuhu....

pastu kan...ada 1 lagi ni....kalau nk masuk parking opis...
nak2 kalo time tu waktu pagi....kita ni kejar masa...
nak kejar punch card.....ader lak umat ni bwk keter...
bwk keter dgn slow slow nyerrrr...walaupun stiker P x dak...
dah la tu....yg bwk keter kecik tu satu hal...
yg bwk keter besar gabak, pastu nk naik parking yg sempit2 tu kan susah...
sape suruh korg beli keter gabak2? tgk cam sy ni...viva kecit molek ajerrr...
yerlaa...mgkin org tu dah terlebih duit kan....
x pun mgkin anak2 dia deret2 6/7 org kot....
tapi kalo ko dh terlebih duit..
ko beli ler keter 1 lg yg kecit2 bwk gi opis...
naik parking pun senang, celah2 jem pun senang....
pg td kes camtu la jadi kat sy....ekor 2 keter gabak....
bengkak jiwa sy ekor si gabak2 ni semua.....
sib baik la tepat kul 8 sy punch kad, kalo lewat 1 minit....
adehhh....sabarkan jer la ati sy ni yer....

manusia kan.....mcm2 perangai....
silap2 perangai sy org lain lak yg komplen kan....
hehehehe....


11 comments:

puterikurekure said...

sabar2.
abih entri sedih, entri saket hati plak ek?
hehehe.

betul la kak.
saya pon bengang ngan orang yang tak reti bahasa ni.
saya macam akak. nampak kereta lain nak masuk, cepat2 saya kuar.
:)

@yue said...

uih sungguh tul entry ANGIN nih..heheheh...

kak..yg atm tu aku rsa mamat tu p wat transfer duit la..kt awek dia ke..mini dia ke..sedara mara dia ke..
*sangka baik..muhahaha..jgn angin ngn aku plak...

nURmALa mAZLan said...

- ye la kak..kita pon heran dan kita pernah terfikirkan hal ni. naper kita kalau kua kan duit kat atm tu kejap je..tet te tet dah kelaur duit..kekadang tu, ada yg macam nak bertelur depan atm tu..geram tol

- ni lagi satu hal..mmg ada pon org cam gini..dia dah nampak dah kita signal nak masuk parking tu..kuar cepat boleh tak? kalau kita tu cam x cukup kaki tgn nak kua cepat2 sbb org dah tgu kan..bodoh la diorg ni..

- kita paling suka kalau org dok rapat2 ngan kete kita ni..kita lagi slow kak..serious..sapa dekat2 cam x sabar sangat nak terkeluar tahi tu..mmg kita lagi slow... x pon kita buat emergency break..ha..masa tu baru tau takut

-dulu selalu la berhadapan ngan masalah parking pagi2 nih..yg lembab tu, mmg asyik kena maki je la ngan kita..bangang kan? org nak cepat, boleh pulak lembab..jgn la fikirkan diri sendiri je..

PuteriSatu said...

membebel ko pagi ni yek....

♥ adLya ♥ said...

panjang sungguh membebel.. tp sungguh le perangai org2 nih buatkan darah kita naik kan.. sabo jelah..hukhuk

Diarihatiku1976 said...

eee lawaklah ko .. pepagi dah angin ekkkk

ILA said...

ANGINNYA kauuuu....
sila tarik nafas;)

YanDarwisy said...

Alahai...bawak2 bergumbira. Hilangkan duka nestapa. Nescaya hatimu kembali ceria....ewahhh!

nizza-abira said...

kak...
sabar kak...
marah beno ni...

tp nizza pun pernah kene gitu
mrk laki bini dok cucuk bermacam jenis kad
yg kat belakang ni dah mcm ular melingkar beratur
dia leh jap2 toleh belakang
rasa nak sepuk jeeee...

tadi pun sama
dah depan atm baru terbelek belek kad mana nak cucuk
mentang2 banyak kad =P
dah tu bila masuk kad, kad tu kuar balik. dah tu dia terpinga-pinga napa kad dia kuar semula.
sy dah tersenyum coz sy tahu kad dia sebenarnya terbalik, tu sebab kuar semula...hihihi

ArELeEz said...

emo2.. emo lagik! ;)

CuTeMiUt78 said...

wah.. n3 angin la plak ya..
emmm memang ko mcm aku.. bab bawa keta tu.. uish.. geram kan bila memikirkan pemandu kat m'sia ni.