16 July 2009

BAKAL UMAH KAMI...

Photobucket

Photobucket

ari tu sy janji nk tempek gambar bakal umah sy....
ni la dia tahap pembinaannya....
alhamdulillah...
takat ni dindingnya dh siap pasang...
walaupun cuma batu bata saje....
hehehehe....
seronok kan bila kita dh ader umah sendiri ni...
skrg ni sy dh mula berangan nk hias2 umah sy...
walaupun umh tu lum siap sepenuhnya....
insyallah, ikutkan perjanjian paling awal pun...
ujung thn dpn siap...tgk la camane....
moga tuhan permudahkan utk kami duduk cepat umah tu....
tp yg pasti sy dh x sabar nk duk umah sy sendiri...
sebenarnya kalau x pindah pun sy de masalah...
sbb skrg ni sy duk umah pusaka org tua asben sy...
memang jimat kos pun....
sbb bulan2 memang x der bayar ape2 sewa pun...
dan memang sy dh buat umah tu mcm umah sy sendiri...
tp dlm ati ni tetap gak nk duk umah sy beli sendiri...
okekkkk...beli sendiri....hehehehe....

16 comments:

puterikurekure said...

kak, sewakan umah beli tu ok je.
:)

mesti tak sabar kan?
bestnyeee....

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterikurekure;

nak sewakan ker? huhuhu...baik x yah beli...x dpt gak duk umah sendiri....hehehe...lagipun mgkin opis nak pindah putrajaya, so memang beli tu nk cari umah yg dekat ngan putrajaya....

-----------------------------------

PuteriSatu said...

wah dah nak siap dah tuh...tahun depan confirm siap tuh...

mrs e said...

wahh..best ar da ade umah sendiri..

:)

ILA said...

bila wat kenduri 'buka rumah baru' ...jgn lupa jemput aku.kalau aku tak datang pun..aku hntar cup cakes on behalf dah kira ok kannn..hehekkk:p

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila;

uiii...ko nak sponsor aku cupcake...wawaaawaa...bestnyer...tunggu yerrr umah aku siap, aku terus bitau ko...senang ko siap2 kan cupcake aku tuuu....best, best.....tapi free tauuu....

-----------------------------------

Wife to Firdaus Ghazali said...

mmg itu impian suma org utk ada umah seniri...apalagik kalo dok menyewa....rasa lagik la x sbr bila nak ada umah senirik mcm la kami nih

ez said...

tahniah akak..bestnye..hehhe

YanDarwisy said...

Besttnyer umah baru ya...seronok tul ader umah baru ni kan? Nanti menyusullah pulak org baru tu....

CuTeMiUt78 said...

eemmm sekurang2nya nampak la progressnya kan.. insyallah..semoga tercapai hajat ko tu ya..

puterikurekure said...

oh? kat putrajaya ke?
hehe. nanti leh la saya singgah umah akak ek.

=)

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterikurekure;

boleh sgt2...time tu kena la bwk baby boy dlm peyuttt itewwww yer, leh cium2 peluk2 dia.....wangi jer bau baby.....kan....

-----------------------------------

isya said...

best nya ada rumah sendiri..

hajarus said...

wah... bestkan akak dapat dok umah sendiri.. acam hajar dah ader rumah sendiri tapi sebab Hubby kijer pindah2 so xdapat dok rumah kami tu...

samalah kita kak... sebelum hajar pindah last month.. hajar pun dok rumah pusaka nenek hajar..... best dok free jer xyah nak bayar aper2kan....

ArELeEz said...

xpe2.. berangan la sampai lebam! bkn kene bayor pon kan? foc jerk.. he3..

nizza-abira said...

memang nampak mcm tak lama lagi kan nak siap umah tu...