27 April 2009

KREDIT KAD JAYA JUSCO







ekceli smlm sy sempat masuk JJ kat midvalley tu...
kebetulan kat pintu masuk tu ader org AEON tgh promot kad kredit JJ...
asben sy cam minatla pulak...
yerla...ekceli kami dua2 org ni mane penah ader kredit kad...
huhuhuhu....dulu2 penah gak sy apply...
mulanya sy register kredit kad maybank kat stesen petronas...
kan selalu ader sorg staff maybank bukak meja kecik dpn petronas tu....
pastu cina tuu pun x contact2 sy...
lame2 sy pk mgkin permohonan sy x lepas kot....
pastu baru2 ni sy try buat lagi dgn budak maybank dtg opis sy...
dah dkt 3 bulan sonyap ajorrr.....
sah la kot sy ni x berkelayakan dan x sesuai nak ade kad kredit....
takperla...sy pun bukanlah excited sgt nak kan kad kredit...
kalau sy excited dah tentulah byk bank lain sy leh apply kan...
anytime n anywhere ajer kan....
so...sy diamkan ajer...langsung x contact budak maybank tu smpai skrg...
tup2 smlm asben sy dah terpikat dgn kredit kad AEON tu....
kad kredit JJ ni bukan under mane2 bank...
ni bwh AEON...so, kad ni kalau beli ape2 barang kat JJ...
point dia 2 kali ganda nak banding kad JJ biasa....
disamping kita leh amik loan kalau in kes nak guna duit la kan...
satu lagi kalau nak beli brg2 letrik interest dia zero (0%)...
smlm org AEON tu bagi kami buku...
rupa2nyer JJ nyer kad meluas kita leh guna...
mcm2 benda....hotel ke, brg2 lain seme kita leh guna...
nak tukar tayar kat lim tayar pun ader diskaun...
wekekekeke....akhirnya kan....sy pun tergoda same...
maka smlm kami dua somi isteri telah meregister utk kredit kad itewww...
muehehehehe.....jgn mareeeee yerrrr.....
tunggu 2 minggu lagi kad akan sampai kat tgn sy...
insyallah....

13 comments:

PuteriSatu said...

leh banjer aku selai blouse kat JJ ye..wekekek..

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu -->>>

aku belanja suar dlm selai jer la yerkkk...saiz ape ko?? wekekekeke....

-----------------------------------

ija said...

haha..lawaklah korang adek beradek..anyway kak..bagus gak kalo takde kad kredit ni..saya ngn hubby pun taknak ajar diri sendiri ada kad kredit..naty mulalah hujung bln garuk pala..kalau cash money ni kita leh bajet..bila abes duit so dok dediam kat umah..hikmah tu..hikmah..

Diarihatiku1976 said...

wah dah ada gores dan menang ni.... join the club ekk kita.. club aper? club hutang.. huhuhuh

Ena said...

wahh leh p coping gini sbb dah ade kedit kad ekekeke

ILA said...

Riz, kau cubalah..cos i notice JJ card ni mudah sikit.tak cerewet mcm bank lain.btw..cuma tulerrr...yg tak best nya kad ni ada yuran tahunan:(

berjimat2 berbelanja ok.Ada pakar menasihat dlm ekonomi mcm ni tak di galakkan buka credit card.Kalau yg dah ada minimumkan penggunaannya.al maklum manusia nafsunya tinggi:D
Kalau nak selamatkan tunai,better ada debit card.riz bley aply dgn bank yg biasa kau kluarkan gaji.normaly gomen under CIMB right??

Tapi yg kredit card JJ card ni ada klebihan gak. point dia ..dua kali ganda berbanding membership JJ card.

so apa sekalipun harap berhemah dlm berbelanja:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

ija -->>>

motto kitorg memang camtu ija, ader duit leh belanja, takder duit duk diam kat umah...hehehehe....

-----------------------------------

RaFFLeSiA MeRaH said...

diarihatiku1976 -->>>

wekekekeke...kelab utang tu ko jadi pengerusinyer la yerk...

-----------------------------------

RaFFLeSiA MeRaH said...

ena -->>>

sopingggg?? huhuhu....kena beli brg yg perlu ajer laa....x nak biasakan sopinggg x nentu...chewaaahhhh....kad pun x dpt lagi....

-----------------------------------

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila -->>>

org tu kata kad AEON x der yuran tahunan....x tau la kot dia nipu aku....huhuhu.....gomen ni x nentu bank dia, ikut suka kita nak pakai bank aper....bsn boleh, maybank boleh...pendek kata, ape2 bank jer laa....

-----------------------------------

CaMaRPuTiH said...

kita pn pakai kredit kad AEON. hehehe... tu pn sbb kaki JJ kan baik apply. tp luar J pn pakai gk. Kad pertama dan terakir kot sbb x minat sgt pakai kad. Nnt utang bertimbun.

weeda said...

suami kita kad pakai utk isi minyak je huhuhu..akak hari tu saya ada bagi award..ada perasan tak kat blog kita tu? hehehe :P

CuTeMiUt78 said...

uish... bagus2 blh la belanja aku plak yo.. tapi kan aku memang dah serik guna kad credit ni.. kerana kad credit ni la.. cam tak keruan aku dibuatnya