06 February 2009

CERITA BEBAGAI...

skrg ni rajin tul aku hapdet blog...
nape tah....ader jer idea nk letak gmbau...
bukan sbb ader kamera baghu...
tp smgt nk update ni dtg tetiba...
tgk...ari ni jer dh 2 entry sy buat...
ni time magrib ni weiii...
aku x kira, aku nak ngapdet jugak...
setan cap ape duk ngasut aku tah...
suh aku update gak, lepas tu baru solat...
huhuhu...sib baik gak dia hasut gitu...
kalau dia hasut jgn solat terus....
memang betul2 setan la tuuu kan....hiks....



ptg smlm asben sy bwk 2 paperbag...
sy pun perasan jer la ingatkan adiah arijadi utk sy...
muehehe...padahal lambat nau lg besday haku...
rupa2 nyer kan...



inilah isiannyer....memcm mende....
dia kata tu adiah arijadi + bos dia bagi....
huhuhu...ader plak adiah besday rupa gitu...
biar betul asben aku ni...
tp yg pastinya mlm tadi...
bos dia wat open house, brg2 tu from there la kot...
oooohhh...mane satu kotak cookies tuhhh...
mlm td sy nampak....mlm ni sy tgk dah x der...
sah2 la asben sy bwk pegi kijer cookies tu...
skit x tinggal ekk, mentang ler sy ni x brp gemar cookies...
ooowhhhh asben ku.....(emo sekejap)...
pastu asben aku citer....smlm kan dia baru start keje...
setelah seminggu lebih duk kat umah....
dia citer dia dpt angpow RM150 cina2 tu kasi...
huhuhu...selama ni aku ingat org lum kawin jer dpt angpow...
dah kawin pun dpt...huhuhu...tu sudah bagus....
mintakkanlah same utk isterimu ini abg....huhuhu...sedey...
satu lg sy suka sbb dpt kumpul 2 paperbeg itewww....
huhuhuhu.....



ni pulak sy dpt blk keje td...
dlm box letter kt dpn umah...
kdg2 surat org umah jiran aku ni pun posmen pakat letak
kat box letter umah ni jugak...
huhuhu...sungguh pemalas itu posmen...
terpaksa la aku pesan kat akak jiran tu...
suh dia selalu jenguk box letter aku tu....
tup2 tadi ader lak surat asben sy...
nak tau ape....
tu la dia borang cukai pendapatan asben sy...
sy mane penah tgk, sbb gaji sy x memerlukan utk sy bayar cukai...
memang ciput jer gaji sy ni....hiksss....
apepun borang ni perlu dikemukakan sblum 30 April 2009...
tapi kalau x nak antar pun boleh....
sbb dia kata tuan digalakkan menggunakan sistem e-filing...
huhuhu...aku kena legar2 web hasil la pehni...
bukan ape...nolong2 asben aku...
kalo x kena lak asben aku nganto2 borang tu pulak...
kalau guna sistem e-filing tu...
ape lagi, cuma dihujung jari anda jer la kan....
hehehehe...okla korg...
aku nak wat ibadat pulak ni....
dh dekat kul 8 dah ni....
kang markah aku kena potong...
sape nk jwb kan.....okla...
slmt bercuti utk 3 hari ni....

10 comments:

^ez^ said...

haippp!!! ade yg nak kena rotaaannn ni... (*_^)

hehehee..

beshnye dpt angpaw..leh la akak paw..hehehe..

ala kak..tgh rajin nk update blog xpela.kang da dtg malasnye tu payah.hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

^ez^ :

tu la....kalau tgh rajin tu jgn ditahan-tahan kan....hiksss, tgh nak ngepaw la nihhh....silap2 dia bagi kuih paw jerrrk....

----------------------------------

nURmALa mAZLan said...

itu mesti barang2 dalam hamper kan kak kan

zino said...

bagus la rajin mengupdate tu... nampak aktif sikit hehe

UnGu VioLeT said...

slm kenal n slm singgah.. really nice site.. ade mase, singgahla ke teratal mar pulak yer.. thanks..

JIVEBUMZ said...

wah bestnya dah abes raya pon masih dapat ole-ole lagi ek?? best best betui laa

mama_Lieya said...

beshnyer dapat angpow n hamper....
ingat dolu2 masa arwah ayah masih ader..
kengkawan dia ramai cina..
so byk ler dapat hamper bl CNY..
kui bakui wat baling dinding jer masa tu..
tak larat nak makan...

Fadh said...

hamper = hampa = hampas

mamafif said...

wah..beriban2 gj hubby hang erkkk

CuTeMiUt78 said...

uish.. sempat menghapdet lagi tu.. ish..ish..