19 January 2009

Nyesal jer Pegi....

ptg td nyer kisah...
nk jadi kan citer kan...
tup2 nk blk keje td saje la tingin nk pi tesco dmsara tu...
biasa kalo gi, mesti dgn suami...
ni konon nk try test cuba la ni kan...
dulu sekali pi one utama, okla...tuhan permudahkan...
parking dpt, sesat pun tak...
korg tau la kan, one utama tu besar mane...
aku yg byk kali pi ulang2 kt situ pun x terror mane lg...
so...kali ni nk cuba pulak gi tesco...
dh masuk parking ok, byar brg ok...
beli mkn2 kat jombalicafe ok...
(ingat nk beli kat santai tu tp org ramai sgt xjd)
pastu elok ler jer sampai kt besi palang kuar tu...
aiyaakkkk...not ape tah dia ckp...unvailable ke ape...
aku pun dh x ingat...gelabah punyer pasal...
dahla ade keter kt blkg aku...
cuba 2/3 kali x leh...tekan interkom...x jwb2...
dulu dgn suami penah kena tp time tghari masa tu...
pastu terpaksa la reverse, nk try mesin yg sebelah lg tu...
pun x leh gak...sib baik keter blkg takde..
reverse jugak...tiba2 gedebummmmm...alamak...
org ke keter ker aku langgar ni??
terus ke dpnkan skit keter...aduiiii...
mcm2 bunyi pulak (mcm ader benda kt bwh keter)...
baru ler pasan, rupanya tiang yg merah2 tu ader kt blkg...
sib baiklah tiang tu jenis plastik, kalau besi...
alamak kemek ler si bibah aku tuuu...
pastu aku cari parking....dpt idea nk try bayar lak kt mesin auto...
2 mesin semua tolak kad aku...ishhh...
kul brape aku nk balik ni...masa tu dah kul 6.30...
dh la ujan...last2 aku tanyer jer la kat rela jaga parking tu...
leh tahan mamat ni, jwb lak cam malas ajer...
mentang body aku x lawo...muka x make up...huhuhu...
dia ckp suruh tekan interkom, aku jwb dah...
aku ckp semua pintu kuar aku dah cuba...
last2 dia call kwn dia guna walkie talkie tu...
kwn dia tu pun cam bengang jer jwb kata tekan interkom...
aku dengar ler kwn dia tu jwb...
ape...dia ingat aku x bengang ke x leh kuar dkt sejam kt situ...
last2 say thanks pun dak, aku belahhh...
aku cuba lak kat pintu kuar satu lg...
ekceli kat situ ader 4 pintu nak kuar...
masa nk gi kt keter aku, aku tgk ape wire la duk terjuntai
kt montot keter aku tu...ishhh, cam wire letrik lak...
haaa...sudah...ape mende lak putus ni...
tapi keter leh gerak ler cam biasa...
last2 tawakal jer try kuar pintu satu lagi...
aduiiiii...korg tau, tetap same cam td gak..
mesin tu tolak balik kad aku...uwaaaaaa...
nak reverse balik yg leceh ni...
abih...korg2 kt blkg aku nk tunggu smpai pg esok ker?
ape lagi...undur ler keter memasing...
aku pun cari parking lg, sib baik time tu byk parking kosong...
aku pun call ler suami aku.....aku pun citer la...
prung prang prung prang aku citer...aku tanyer dia...
ader wire terjuntai kat blkg tu wire ape??
dia jwb...oooo...tu reverse sensor (btl ke eja ekk) la tuuu...
dia tanyer aku...abih reverse sensor ada bunyi ker??
aku jwb...memg dah x bunyi laa wire nyer dh putus...
dia marah akuuuu??? takkkkk....dia gelakkan akuuu....
pastu dia suruh aku pi naik atas kat customer service...
hala nk naik tu aku jumpa ngan security tesco kt bwh tu...
dia kata kat aku mgkin kad akak tu dah rosak...
emmm...aku pun laju jer la nonong naik atas balik...
budak pompuan tu mintak kad aku tu balik...
aku saje la ramah2, kot2 akak dah terlebih masa kot...
dia kata, ishhh...takder la kak...
kalau akak dah slash dkt counter bayar brg, boleh 2 jam lg
akak kat dlm ni...yg 15 minit tu kalau bayar kt auto mesin...
ohoooo...gitu yerkkk...abih tu ape la jd kat aku tu yerk...
leh pulak rosak...aishhhh....pelik tulll...
so, dia bagi aku kad baru...aku tanyer gak dia...
ni sure ker palang tu leh naik ni? x larat dh akak nak turun naik lg...
dia kata, ok dah....akak masuk jer sure terbukaknyer...
aduiii...penat akuuuu.....
balik umah terus ngadap mkanan2 aku ni....sedappp....
kesimpulannya sy x nak jln sorg2 lagi dh....nyesal....




ooo ye...ni hasil tangkapan kamera baru sy...
pasni sy citer kat entry lain yer...
pun ader citer jugak....

12 comments:

zino said...

moral of the story.. jangan jalan sorang2 hehe

Jue Hairul said...

alahai,siannya kak,tp kan, pak guard tu pun satu hal, tugas dia membantu, bukan layan mcm hape je..ish siot tol la..takde menace lsg

kak,smlm sy nampak akak dkt sime darby tingkat 7,time tu akak nak masuk lif nak blk, sy kuar lif nk g kaunter amik pas..tak sempat nak tegur sbb segan + sy tiba2 terlupa nama akak..takkan sy nak panggil "akak rindu memaksaku menyayangimu" kut..huhuhu~

tp akak ni kecik je orangnya..sy duk tgk akak dkt blog nampak cam tinggi jugak..rupanya kiut miut je :D

Fadh said...

kalau ku yang dah bertahun dok kat kolumpo dah bleh jadi cenggitu...nie kan plak aku yang dok kat kg nie kalau sesekali terpergi ke kolumpo tue sah-sah memang jadi macam2 laa.

YanDarwisy said...

oooo, sian akak, x per. Ader kenangan disitu. Sedapnyer jambu merah2 tu. ooo ader kamera baruuu!

ayumkay said...

tiba kat Reff plak kad tu buat hal ya.. sian. takpe.. kalau kita tak cuba kita tak tahu kemampuan kita.

jgn menyesal tak baik. lenkali p lah jalan2 sendiri lagi ya heheheh. jom kita makan jambu tu cicah kicap ngan cili padi..fuhhh berasap.

puterikurekure said...

ish. kalau kite la. dah nanges kot. takpon sentap sorang2 di situ.

NONIE AZIZ said...

betul kata abg zino tu..kekekek

Dandelion said...

akak...ritu kiter balik cuti2 mesia 3 mggu. tp nk citernya 1 je... kiter n hubby g post office bisnes center usj 9. skali nk kuar parking tgk2 hubby akak ada kt tepi dgn kwn dia. kitorg kuar je dia terus jaga cop parking tu tataula utk sapa. jenguk2 gak kot2 akak ada ke kt memana tp xde. kalau tak dh berjmpa dh kiter yek hehehe.

nizza-abira said...

berdebar je dengar citer akk ni. kalu jadi kat niza lagik la haru...

tp kak, jgn putus asa kak... ;)

kakLuna said...

wpun penat gak bila baca tp tahniah ler sbb dh melaluinya! pasni mesti dh tau nak wat camna,kan.. :)

shalin said...

lor
siannye esp si bibah
kena masuk wad tak bibah akak?
adehh,len kali p ngan cik abang
baru beshh

CuTeMiUt78 said...

hah.. klu aku kat tmpt ko pun .. gerenti gabra punya la.. heh..heh...heh.. moral of story lenkali klu nak g..jgn g sorang2..biar berteman..