23 January 2009

DAPAT MC 2 HARI



mlm td nk x nk pegi gak klinik...
x tahan rasa sakit kaki ni...
mujurlah doktor bg mc 2 hari...
aku pun ngadu ler kt doktor x larat drive...
sonang aje doktor tu kasi...
so...save cuti tahunan hakuuu....yehuuu...
slip bwh tu mc aku...
slip kt atas tu bil atas name suami aku...
nanti dia leh klim RM40 kt opis dia...
boleh gitu???...hikss....



5 jenis ubat doktor bagi...
termasuk krim sapu....
pagi ni alhamdulillah kaki aku dh tmbh ok...
demam pun dah takder....

suami aku kata aku byk mkn limau...
sbb tu la sakit kaki, limau kan byk asid...
aku lak kata mgkin byk mkn seafood...
muehehe...mcm org kena gout la pulak...
aduhhh...simpang malaikat 44 la dr kena sakit tu...
tapi yg harunya dia kata jgn mkn limau...
mlm td dia leh bwk balik limau sekotak...
aduiii...menduga iman betulla somi aku ni...





tapi sy degil...tgk...limau dah siap kupas...
jap lagi kena ngap la sebiji...
hehehe...jgn bitau dia tauuu....

13 comments:

ILA said...

JAP LAGI AKU HABAQ KAT SOMI KAUU..HEHEKKK:p
(JUST JOKING)
Riz, jaga diri baik2..Skrang ni kalau tiba2 demam & sakit2 sendi kena hati2.takut suspect kena denggi.Almaklum wilayah lembah klang & selangor punyai rating yg tinggi..huhu

take care my fren...
ehem!ingatkan 'mc' tu berikan perkembangan yg 'positif'..
err...tak de pe2 yeakkk??

puterikurekure said...

rehat cukup2 ok.
uit. takmo makan limau bebanyak.
betul jugak kata suami akak tu.

aNIe said...

Rafflesia...akak rasa sakit kaki tu sebab banyak makan seafood lah..sebab akak pun macam tu...gout memang le takde...(org kata org pompuan susah kene gout)...tapi bila terlebih seafood memang kaki sakit...

Okay RM...makan ubat tau...

CuTeMiUt78 said...

oh.. limau tu kira ubat utk ko la ya.. emmmm pasni nak beritahu kat en. awi.. ckp puan rizana dah langgar pantang.. heh..heh..heh.. ko ni, mkan ubat tau.. jaga kesihatan.. k

ija said...

eh..eh ye mkn limau naty sakit kat kaki..er dah banyak dah mkn ni

kasihlatifah78 said...

sakit kaki??? may be urid asid tinggi kot.. sbb ko kata byk mkn seafood... aku dulu pun penah kene.. sbb masa g kursus ari2 melantak udang.. sakit sampai tak bleh nak berjalan....pi klinik ambik darah sumer... doktor kata urid asid tinggi.. tp skali tu jer lah...

allelujah_alle said...

makan buah asid effect pewot bkn kaki .. limau 2 kn vitamin c..baik tuk kesihatan ... hhuhuhu makan cik ngah jgn x makan hahahah

Izariza said...

Salam,

Lama tak singgah .. tau2 tak sihat la pulak ye .. anyway get well soon :)

^ez^ said...

uit..ade org noty la kt cni.hehe..bgtau hubby akakkk..hehehe..take care ye.jgn lupa mkn ubat..

PuteriSatu said...

makan udang tak bagi aku..tuhla dia..hiks... hish limau sekotak..sebijik pun tak sampai kat aku...wekekek..

s * h * i * m * a * h * z said...

moga cpt sembuh ye

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila :

hikss...habaq lerr, balik2 dia tau gak nanti, tgk2 limau dah kurang, sape lagi duk mkn kalau dh bukan aku yg ngentam...kalau x tgk limau dah kurang, mesti dia jumpa kulit limau dlm bakul sampah....

----------------------------------

puterikurekure :

tak byk dh mkn, ari ni jer cuma 2 biji...pastu dah x mkn dh....

-----------------------------------

kak anie :

oooo ye ker kak...tu la, sy pun rasa camtu gak...sbb sblum rabu sy kena sakit tu, memang pagi tu sy mkn mihun campur sambal sotong, mlm tu pulak sy beli tomyam seafood dgn kerabu sotong...pasni nk kena ingatlah jgn mkn bebyk sgt kan...skrg ni ikan sy dah kurang mkn, seafood lak yg sy terlebih...
huhhhh...serik sy kak....

----------------------------------

cutemiut :

jawapan aku same cam aku jwb kat ila, ko baca atas sekali tu yer...hikks, malas nk naip....

----------------------------------

ija :

tgk org gak la...tp akak ngaku bulan lepas leh kata x penah putus limau tu akak beli...leh kata, satu hari tu dkt 5 biji akak mkn...

-----------------------------------

kasihlatifah :

oooo ye kerrr...agaknyer aku camtu la agaknyer...dah la aku ni susu kurang nak minum...takder daya tahan badan kot....huhuhu, pasni limau nk kena kurang, seafood pun same.....mesti kena kawal....serik wooo sakit camni....smpai demam2 dibuatnya....

----------------------------------

allelujah :

salah seafood la tu kot...kalau limau puncanya mgkin la 20% jer asid tu lari kat kaki kot, muehehehe....dlm2 x nak mkn tu dah 2 biji dah cikngah kebas...huhuhu....

----------------------------------

izariza :

baru jer x sihatnya...thanks sudi lagi singgah kat sini...

---------------------------------

ez :

takper, diorg tu suka nyakat ajer, x cayer pun diorg nak call suami akak...hehehe...

----------------------------------

sbb aku asyik dengor mak duk goreng udang jer kat umah, nak bagi aper...dlm peti ais ko pun melambak udang, masak ngan idak ajer....limau tu pun baru sampai mlm td, dah aku x gi keje, camane aku nak bagi kat ko....takkan aku nak wat pos laju lak kot....alaa, laki ko tu nanti dah tentu berkotak kotak bwk balik...tunggu ajer laaa....silap2 satu lori dia bagi kat laki ko limau....

----------------------------------

shimahz :

thanks shimahz....mudah-mudahan esok bertmbah baik....

----------------------------------

Fadh said...

chikungya ke? ke demam yang ada isi? he he he moga sembuh cepat yer