27 November 2008

Bayar Utang Tag

TAG FROM ARELEEZ :

1) antu ayam - aku ni nak kata suka sgt mkn ayam ker ternak ayam ker takder la sgt…kalau ader masakan ayam tu, tak pernah tolak la takat ni lagi…so, maknanya aku ni bukanlah seorang anti ayam…hahahaha….

2) makan vs masak - aku pun suka makan, masak tu nak kata hobi takder la jugak…tapi sejak dah berkahwin ni, dah jadi rutin dah jadi tanggungjawab utk menyediakan makanan utk suami aku…

3) siang ikan – oooo…siang ikan ni pulak jadi hobi aku dari kecik sebenarnya….sejak duk kg lagi aku dah diberi latihan (cewahhhh…latihan tu) tiap kali tok (nenek pompuan) balik dari pekan sehari, mesti aku terkam dulu bakul dia, bukan aku nak cari ape, aku nak cari ikan yg dia beli, lagi banyak ikan tu, lagi aku suka, pastu terus lah aku larikan plastik ikan tu bwk pegi singki utk disiang…huhuhu…pelik kan perangai aku…tapi skrg ni pelik lak aku, dah x berape sokeeee dah nyiang2 ikan ni…nape tah….kalau boleh beli je ikan tu, nak ikan tu dah siap siang, agaknyer sbb aku kejar masa kot sbb tu la nak cepat ajer…kan…

4) m'tido! – tido ni ikut mata laa, kalau dah ngantuk memang x leh tahan lerrr, nak2 pulak kalau mlm, kul 11 dah tersengguk-sengguk dpn tv, kdg2 dah x leh tahan, tinggal ler encik suami tgk tv sorg2…hahahaha, permaisuri nak beradu dulu….

5) sombong – ntah…aku rasa aku x sombong sbb dgn cleaner pun aku leh senyum kalau bertembung, dgn pak guard opis pun aku selalu senyum kalau diorg pandang aku dari luar keter…rasa puas jer bila bagi senyuman kat org lain….tapi aku cukup x suka dgn org2 yg sombong…

6) peluk orang/bantal – aku x kisah pun kalau x peluk ape2 time nak tido, janji tido aku tido ader bantal kat kepala…haa, maka lelap la aku sampai ke pagi…tapi kalau peluk bantal atau peluk suami pun, ok ajerrr…tetap gak aku lena tido…hahahaha….

7) memarah & dimarah – mane la ader manusia yg suka kena marah kan, aku cukup x suka bila kena marah, yerlaa…bila kena marah mula la kecik ati, mula la cam nak bergaduh…huhuhu….marah org pun x suka arrrr….

8) qualification vs career - aku lak study takat spm jerrr, pas sekolah belajar menaip…dan skrg jadi typist…oooo, memang lorong betul la aku ikut kan??? Hiksss…

9) moody - aku tak pandai nak moody2 ni…moody ni pun aku jer yg layan, org lain x perasan pun moody aku ni, x suka tunjuk arrr moody niii….

10) abah... – aku panggil ayah, tapi x penah panggil pun dan x penah tgk real muka ayah sbb ayah aku meninggal time aku dalam peyut mak aku….huhuhu…tgk pun gambar itam putih jerrr…al-fatihah utk arwah ayah aku…


----------------------------------------------------------------------------------

TAG FROM CUTEMIUT78 :

1.Name (full): Rizana Malik (takat ni penah jumpa 2/3 org jer org nama sama cam aku ni)
2.Sister(s): Cuma puteri satu jer adik beradik aku yg ada kat dunia ni, hehehehe…(ader sorg akak tapi meninggal masa kecik baru lahir).
3.Brother(s): takde sorg pun…skrg dah ade la sorg, abg syg…hikss..
4.Shoe size:saiz 4 atau 5 kecik gak.
5.Height: 152 cm jerr…
6.Where do you live: skrg duk umah suami kat sg. pnchala.
7.Have you ever been on a plane :tak pernah...
8.Swam in the ocean: dah lame x pegi pantai…last pi langkawi tp duk santai2 jer di pergigian pantai…hakss…
9.Fallen asleep at school:tak pernah rasanya…
10.Broken someone’s heart: takder rasanya..
11.Fell off your chair: tak penah gak…
Sat by the phone all night waiting for someone to call: dulu-dulu time bercinta, bukan mlm jer nunggu dia call, siang hari pun nunggu, kalau boleh bangun tido tu pun nak dengar sore dia…sbb tu tiap2 pagi tolong kejutkan dia bangun tido, dpt la dengar sore dia…hahahaha…
12.Saved e-mails:ada..
13.What is your room like: bilik sendiri….
14.What is the last thing you ate: mkn roti bun 2 buku….
15.Chicken pox:pernah..tapi aku dah lupa, masa tu aku kecik lagi…
16.Sore throat:tak pernah
17.Stitches:parut kudis masa kecik2 dulu ader kat kaki, asyik main tanah jer, senang kudis nak hinggap…huhuhu…..
18.Broken nose:tak pernah la..
19.Do you believe in love at first sight :percaya dgn tidak jer…
20.Who was/were the last person you danced with: hikss…tak pernah aku menari lg dlm hidup ni….
21.Last made you smile: dgn opismate, baru jap tadi gak…
22.Today did you talk to someone you like: lum lagi, sbb ader ke’moody’an skit org tu pg ni…hahaha…. Cuma sms ajer
23.Get sick: takat ni sihat alhamdulillah…harap2 sihat berterusan…
24.Miss someone: aáh....who? suami…
25.Did you ever kissed anyone: dah mesti la suami sendiri…
26.Talk to an ex:emmm.. tak penah ader ex, ni cinta pertama…hiks…
27.Miss your ex: dah takder ex, nak rindu camane…..
28.Who do you really hate: aku x suka dgn org yg jenis amik kesempatan….ooo, pantang datuk nenek moyang aku….
29.Do you like your hand-writing: ooo…ni memang aku x suka, tulisan aku x penah ngan lawo…huhuhu…sib baik la keje pakai computer, kalau kena pakai tangan, ooowhhhh…x kuasa aku….
30.Are your toe nails painted:takde laa...
31.Whose bed other than yours would you rather sleep in:emm..takat ni dgn suami jer laa…
32.What color shirt are you wearing now:aku pakai baju kurung moden kaler ijau lumut, seperti dlm gambar kat entry sblum ni….
33.Are you a friendly person:emmm..org lain jer yg leh rasa aku ni camane…..
34.Do you have any pets: takdak pun…umah aku ade tikus, semut, lipas, cicak…hehehe…tapi aku x penah pelihara diorg tuuu…diorg jer x malu duk dlm umah tuu….
35.Do you sleep with the TV on:emmm.. kadang2...
36.What are you doing right now:tgh menjawab soklan tag ni..
37.Can you handle the truth: insyallah boleh..
38.Are you closer to your mother or father: dgn mak semua benda nak citer..
39.Do you eat healthy:makan jerrr…
40.Do you still have pictures of you & your ex:tadi dah jawab takder ex, so…memang x perlu jwb la soklan ni kan…
41.If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: tgk perkara jugak…kdg2 dgn suami, kdg2 dgn mak, kalau ader kaitan dgn suami, citer la kat kengkwn chatting (yg boleh dipercayai sahaja, okekkk)…
42.Are you loud or quiet most of the time: same jer tiap masa, kdg2 time ade masalah pun boleh ceria…kdg2 kalau takder masalah pun boleh diam…hahahaha…pelik tul…
43.Are you confident: ntah laa…boleh gak kata confident, tapi kdg2 x jugak….
44.5 things I was doing 10 years ago.. :
~dah start keje
~hidup di kota besar kl
~bla bla
~bla bla
~takde idea arrr….
45.5 things I would do if I were a billionaire
~nak cari umah bayar cash...
~nak sedekah kat org2 miskin
~nak ajak mak ngan family pegi haji
~nak menyimpan utk hari tua…
~nak jamu2 mkn pada anak2 yatim..
46.5 places I’ve lived/living:
~Kuantan Phg (tempat kelahiran aku)
~Temerloh Phg (tempat aku membesar dari lahir sampai umur 20 thn)
~Ampang (tmpt aku menyewa waktu bujang dulu)
~Kg Sg. Penchala (tmpt aku tinggal setelah berkahwin hampir 1 thn)
~yang kelima nanti lum tau lagi, kat bangi insyallah…
5 people I tag : taknak tag sape2 laa….

** sape tag dia yg aku lum bayar, sila bitau key.....

1 comment:

ei_da.. said...

huh kagum tul ngan akak ni... panjang giler tag ni.. pengsan nak jawab.. cayala suka siang ikan.. ida bab siang ikan ni paling lemah skali.. huhu.. kdg2 beli ikan suh org yg jual tu siangkan walopun ikan kembung... hihihihi