15 October 2008

Umah dan Wayang....



smlm cuti satu hari...
tujuannya nak pi sain borang smp utk rumah yg nak dibeli...
pegi pun pas zohor, tunggu cik abg balik dari keje...
pas suami pi keje, aku leh membongkang titon sampai kul 8.30...
bangun2 terus ngadap laptop...huhuhu...mandi pun x...
dah kul 10.30 siap2 ke kedai...
tghari ni cik abg nak balik lunch...
kenalah masak lauk peberet dia...
ayam sambal dgn tumis cendawan + buah pear (lupa nk snap gmbar)
tgh masak2, adik ipar yg bongsu blk umah...
nk tunggu abg dia balik, ader hal katanya..
melepak ler mamat ni sambil main intenet...
aku dh siap masak, aku suruh la si pie ni mkn dulu...huhuhu...
sian pulak kat org bujang sorg ni...
dh la anak yatim piatu, isteri pun lum ader lg...

dlm pkl 1 suami aku dh smpai umah..mkn same2...
kul 2 lebih kami dah gerak ke subang semula...
nak pi sain borang smp tuh...
yg harunya akak yg aku berurusan pasal umah tu..
leh pulak mc x bitau aku...
sib baikla budak 1 umah n satu opis dgn dia tu leh handle...
kul 4.45 dh settle adegan sain menyain...termasuklah somi aku...
punyerla byk nak disain, smpaikan sain aku pun dah x same...
lantak situ arrr...

balik dari subang terus ke one utama...
suami ajak lepak2 kat situ sementara nak nunggu ptg skit...
cuaca panas terik, duk umah pun boring...
ape lagi...dah sampai situ dia ngajak nengok wayang pulak...
filem eagle eye...best gak tapi ganas...
biasalah, org lelaki memang suka arrr filem2 camni nak banding kita ni...
hero dia, encem...cute jer...
tapi startnyer lambat skit, tah problem ape tah...
sib baik dh solat asar siap2 sblum tu...
kul 7 baru kuar dari one utama...
sampai umah, mandi, solat magrib n isyak same2...
pastu mkn nasi same2...hehehehe...pastu baru buat hal masing2...
sorg ngadap laptop, sorg lagi ngadap baju-bajuan...hikss...
menggosok, melipat dan merendam...
okla...tu jer citer smlm....

13 comments:

DYLA said...

erm kak, best ek citer tu..
wah kak dah beli umah yer.. best l;a

puterikurekure said...

beli umah kat ne tu kak?

RaFFLeSiA MeRaH said...

dyla --> best best...insyallah ader rezeki...

puterikurekure --> kat bangi, memg saje cari dkt ke putrajaya...

ILA said...

tumis cendawan+buah pear..???
betul ke ada resepi mcm tu
errr..@ aku salah nmpak .
apa rupanya??apa rasanya??


wahhh..pagi2 lagi dah BLURRRRR..HIHIKKK

CuTeMiUt78 said...

alhamdulilah..so skarang ni dah ada umah ler ya.. bestnya dah ada umah sendiri..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila --> oooiii, aku tersilap taruk lambang campur kat situ, sebenarnya lain2 menu, buah tu pencuci mulut jerrr...cendawan tu lain nyer masakan...huhhhh, ader2 jer ko nihh ekk..

cutemiut78 --> lum ader tiang pun lagi umah aku tuuu...huhuhu..

CuTeMiUt78 said...

takde tiang..dah ada tapak kan.. kira dah ada ler tu..heh..heh..heh..

akumasihdisini said...

beli jgn tak beli...abis semua nak dok bandar...sape nak dok kg?

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 --> ekekeke...jgn umah aku x der dinding sudah lerrr yer...

akumasihdisini --> huhuhu...kat kg la murah umah sebenarnya kan...tapi nak wat camane, rezeki aku takat ni kat kl lagi...

kasihlatifah78 said...

tgk wayang jgn tak tgk.. nanti dah ada anak cam aku nih.. jgn kn nak tgk wayang..tgk tv pun dah jrg2...kdg2 tv yg tgk aku... hiks...

RaFFLeSiA MeRaH said...

kasihlatifah78 --> itula pasal, mentara lum ader budak2, pulun ler abih2 nak meronggeng ke maner pun...huhuhu....

PakciQue said...

Aku paling suka babak kejar mengejar di awal perkenalan Jerry dan Rachel. Bagaimana 'wanita' tu membantu mereka melepasi polis yang mengejar mereka. Dan susunan perlanggaran tu sangat mengujakan. Tak sempat hilang rasa teruja akibat perlanggaran pertama, muncul dentumana hasil perlanggaran yang berikutnya. Sebelum ni, aturan babak kemalangan dalam Final Destination 2 adalah yang terbaik.

Review Eagle Eye @ BLOG KedaiMagik

Komen di blog aku..bersama backlink..nanti aku masukkan link kau dalam entri ini..TQ..

PakciQue said...

Thx 4 da comment

Hm, part yg tu agak kelakar juga lah bila semua yg Jerry try buat untuk tenang dia macam tak kena je..last2 terlentok...sweet..