13 October 2008

Jadual Padat....




SABTU

(7.00 pagi - 1.00 ptg)
Acara membasuh kain 2 bakul..
Sambil tu chatting2..
Pastu terus ke dapur masak2 utk mkn tghari...
Masak daging masak kicap, masak lemak cili padi ikan tenggiri...
Ikan pari masak sambal, tu jerrr...
Ingatkan adik ipar dari ampang nak singgah...
Tup tup kami tgh mkn kata x jadi pulak...
Dahla masak nasi lebih...
Sesaje jer nasi tu basi camtu jer smlm...

(1.00 pm - 10.00 pm)
Pas zohor terus gerak ke kota damansara...
Open house umah akak ipar...jumpa 2 org adik ipar kat sane..
Mkn mihun soto ngan kuih raya kat situ...
Ujan kemain lebat betul2 kami sampai...
Sampaikan kat area situ air leh naik...
Pukul 4.30 gerak pulak ke Sentul gi beraya umah kak ipar (angah)
sampai sane kul 5.30...
Kat situ mkn laksa pulak...solat asar kat sane...
Suami call abg ipar kat gombak kata nak beraya...
Dahla diorg satu family kat kota damansara pulak dah...
So, tunggu jer la diorg balik sambil lepak kat umah angah...
Angah suruh anak2 dia gi pasar mlm...
Dahla kena pulak mkn nasi tomato...huhuhu...senak peruk aku...
Pas solat magrib kami gerak ke gombak pulak...
Kami berdua doa2 moga umah kak zah xbuat mkn berat2 dah...
Alhamdulillah, takat karipap segera jer yg kami mkn dgn kuih raya...
Huhuhu...kalau tak, tak tau nak letak area mane
dah kt dlm perut ni...
Pukul 9.30 mlm gerak balik ke rumah....
Suami aku tak citer byk, terus tido, aku sorg jer layan cerekarama mlm tu..
Tido kul 12 mlm...takper, soknyer ahad kan...

AHAD

(7.00 pagi - 1.00 ptg)
huhuhu...pagi ni bangun kul 8.30 sebenornya...eishhh, malu lak nak citer
bila bangun lewat2 ni ha...dah solat subuh tido balik, camni la gayanyerr...
siap2 terus suami ajak pi mkn kat luar...
mkn ape? huhuhu...sy mkn tosei same roti canai...
byk kan?? memang selera besar sgt pagi smlm...
hentam ajer la...suami aku pun x ckp aper, order kan jerrr...
tapi yg pasti makanan tu semua licin...tgkla gambar kat bwh tu yerrr...
pagi smlm konon suami ajak ke kajang nak amik keter dia...
raya ri tu kwn dia sewa keter wira dia...
tup2 org tu call kata x payah la nak ke kajang sbb dia
kata nak antar sendiri keter tu kat umah...huhu, selamat dari aku nak memandu
sensorg...yerlaa, bila dah sampai sane, confirm lah suami aku bwk keter dia,
and aku bwk keter aku...x syokkkkkk arrrr, dulu sblum raya dah penah dah jadi
gitu masa suami antar keter dia kat kwn dia tu...tension arrrrr.....

dah licin ape yg dimkn leh pulak suami aku ajak meronggeng kat one utama tuhhh,
yerlaa...kami pun bfast kat taman tun, memang dah dkt benor la tuuu...suami aku ajak situ nak wat aper? nengok wayang...huhuhu...citer thailand...dia kata citer lawan2...huhuhu...mikirkan dia nak belanja, ikut jerlaa...kungfu pun kungfu laa, tinju pun tinju lerrr...tapi memula tgk tu oklaaa...nampak syok citer tuuu...rupanya memang betullaa, citer ni best...walaupun byk unsur2 ganas tapi elemen kasih syg tu tetap ader...ok, best citer tuuu....budak yg kira 3 suku, leh lawan dgn mafia2 kat thailand tu...huhuhu...utk penggemar2 wayang, sila2 ke panggung yerr...filem tu tajuk FURY maknanya...GARANG...

lepas tgk wayang singgah kat jaya jusco kejap beli buah...sampai umah kul 1 ptg...lepas tu terus siap nak ke umah adik ipar pulak...kali ni destinasi ke ampang (tmn sri watan)...mkn mee kari...sedappp...jln ampang jem jugak ptg smlm...ingat nak singgah umah puterisatu gak tapi memandangkan ader 2 buah umah pulak lepas tu, abaikan saje...dahla tu, kwn suami nak dtg antar keter pulak ptg smlm...memang bz betul...pukul 4 dah sampai area subang...jenuh gak memusing cari apartment kwn dia tu...sorila yerrr...aku x berjaya nak snap gambar2 suasana beraya kat umah2 yg aku pegi tu....segan lak nak bergambar umah2 org ni...mkn lagi bagus....kan...kat umah kwn suami ni pulak menu dia byk skit, nasi ayam ader...nasi pulut kuning ader...nasi impit ader...puding pun ader...huhhhh...kyg...kul 5.30 ptg dah gerak balik ke sg. penchala...kali ni singgah kat umah terakhir...mkn laksa penang, isteri kwn suami tu org penang...sedapppp....kul 6.30 dah sampai umah...adik ipar yg bongsu tu tunggu kat umah, nak bawak motor suami pi service...tapi dah ujan pulak, katanya pagi ni pulak nak dtg amik...

pastu solat magrib dia dah balik...suami aku memang solat asar kejap jer kat umah, pastu terus gerak antar kwn dia yg pulangkan keter tuuu kat kajang semula...aku kat umah sempat masak udang sambal masak cili api...suami aku tu lain skit...mkn ler sampai kenyang sekalipun...tapi kalau x dpt nasi, x cukup syarat...so...mlm td pakat mkn nasi la jugak suami isteri ni...oklaa...tu la jadual 2 hari aku minggu baru ni...padat...sabtu ahad ni pun dah ader jemputan open house umah kengkwn...aku bila nak wat open house ekk? nantilah...ader rezeki tingin gak nak buat...gambar aqilah tu saje2 jer selitkan sbb smlm memang x snap byk gambar pun...buah tu pulak lepas mlm nasi mlm td, lepak2 tgk tv sambil mkn buah-buahan...hikss, yg gambar dlm keter tu sementara tunggu suami beli rokok kat caltex...satu lagi tu gambar baju kurung aku pakai smlm, kira baju raya la tuuu....

15 comments:

Purpleheart said...

Amboi bizinya macam wakil rakyat pulak, hihihihi...

RaFFLeSiA MeRaH said...

purpleheart --> hehe..wakil rakyat melawat kawasan...

CuTeMiUt78 said...

kemain ko erk.. the bz women in the house,...hah..hha..hahh..hhah..

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 --> hahaha...mcm tu ler kira2 nyerrr...

antalya said...

lg padat wiken akak ye..tp sempat gak tgk wyg tu

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya --> sementara nak nunggu tghari, saje2 jerrr dah lame x masuk panggung...

PuteriSatu said...

oit..pasal gambar anak aku tersosat kat sini ek..?

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu --> aku dah x cukup gambar, aku tak jer la gambar budak itewwww...hikss....

ILA said...

Riz..
aku cuma nak habaq ni..
Tahun Ni tak smpat aku nak wat open Hos.Desember ni jerrr..baru kami plan nak pasang khemah.
majlis apa??
errr...diam2 dulu lah yeee..
ngeh..ngehh..
Btw..kau mesti Dtg Ekkk

RaFFLeSiA MeRaH said...

ila --> huhhhh, kenduri ape ni? saspen jer ko nihhh, cam nak wat kenduri kawin ko lak...ekekeke, kenduri sunat anak ko ker? x pun kenduri sambut hari jadi kot...hehehe...apepun tgklah dulu camane...sbb bulan 12 ni ader la jugak suami aku plan ke satu tempat ni...apepun ni cuma plan semata, ader rezeki sampai la umah ko nanti...hikss...

Yatie said...

amboiiii, bznya jenjalan and makan2:p

aNIe said...

Bulan Raya ni bulan penuh ngan jalan2 & makan2 ye RM..

Akak lom naik timbang lagik ni...takut jarum tu meloncat naik...heheheh

Masy said...

bukan main bz lg hehe

ILA said...

oh YEAHHHHH!!!
PANDAI SUNGGUH KAU..
btul ler tuuuu..nak sunatkan anak aku..
ada kerrr..dikatanya aku nak wat kenduri kahwin..hehehhe:p

kasihlatifah78 said...

ko tahu...citer FURY tu aku dah lama nengok kt DVD...terkejut la plak aku bila tgk kt surat kabor citer tu br release... apa pun mmg citer tu best giler..cuma tidak sesuai utk tontonan budak kecik.. bahaya.... dr mana aku dpt DVD tu ko jgn tanya lak ekkk.. TST dah ler..