12 September 2008

Tak Lame Lagi Dah Nak Raya...

Sedar x sedar dah 12 hari kita pose...
Kejap jer...
Tak lame lagi dah nak raya...
Rasa x sabar pulak nak beraya tahun ni...
Firstime raya sebagai isteri org...

Raya kat mane?
Dah tentu la di pahang darulmakmur...
Oooo...mula tu suspen jugak keputusan suami...
Aku saje2 malas nak tanyer...
Biar dia yg bukak topik tu dulu...
So...dia tanyer aku, aku jwbkan jer...balik phg...
Huhuhu...sib baik x der adegan bergaduh...
Ala...lagipun duk kat kg dia dah memang ari2 pun...
Ape salahnya memula raya sambut kat pahang dulu..
Camane ngan korg, balik ke mane raya tahun ni??

Tema baju raya?
Ooo...kami berdua jenis x brape nak bertema...huhuhu...
Yg pastinya baju suami aku kaler offwhite, baju nikah ari tu jerrr
Aku ader la beli kain background dia kaler krim2 gitu...
Bunga kecik2 kaler pink...
Leh la kot matching ngan baju suami aku tu...tibai jer laa...

Cuti Brape Hari?
Insyallah kalau tak ptg sabtu, mgkin pagi ahad balik phg...
Terus sampai ke raya kedua...
Tgk family suami aku dtg phg dulu...
Kalau dorg dtg ptg raya pertama, mgkin diorg stay kat kg aku...
Kalau dorg dtg raya kedua pagi, ptg tu ikut sekali diorg balik kl...

Ooooo...kuih raya aku memang x penah buat lagi sejak aku keje ni..
Biasa kuih tunjuk menunjuk jer yg aku borong pun...
Huhuhu...x sabar rasanya nak beraya kat kg tahun ni...
Mak kata dia nak buat jugak lemang....
Takper, tahun ni 2 menantu dia dah ader nk tolong bakar lemang...
Huhuhu...masak la cik somi2 kitorg tu nanti...
Bukan selalu pun...setahun sekali jerrr....bila lg nak tunjuk bakat...
Ekekek...Okla...nak pk menu ape ptg nanti...

16 comments:

suhaidamohaini said...

bestnyer akk beraya kat kg sendiri... sy thn ni turn my hubby la... slmt berposa

puterikurekure said...

kite balek johor kak.
hehehe...
dah hitung hari nak raya ye?
saya pon tak beli lagi keperluan raya.

CuTeMiUt78 said...

weii..baru 12 hari pose...ko dah citer raya..pe pun bestkan dah nak raya, lebih2lagi raya sbgi seorg isteri.. tahun ni raya pertama kat umah laki aku ler di sini, raya kedua plak umah mak aku kat johor dan raya ke3 keperak ler plak kami ni..

PuteriSatu said...

buat lemang jangan tak buat...

ayumkay said...

oooo balik kampung ooooo balik kampung... hati giraaaaaang.

syiokkan balik kampung terasa sungguh kemeriahan hari raya.

:)

aNIe said...

Rafflesia...tak perasan nak raya dah kan...akak baru le terhegeh2 nak potong langsir...ahaks...

Rafflesia sama ngan famili akak...takde tema2 punya...main belasah aje nak pakai warna apa...hehehe

kasihlatifah78 said...

ya..wajib kita membuat lemang...

YanDarwisy said...

Wah..bagus2 dah ader jawapan semangat nak beraye. Yelah rayer umah mak dia kan...? Tentulah gumbira

~dyla~ said...

kak, kali pertama raya suami isteri kan?
sonok la tue....

Yatie said...

tahun nieh aku beraya berdua ngan hubby kat bumi padang pasir nieh .. mula2 cadang nak pegi Istanbul 5 ari tapi pakej cuti start 29hb plak ... tak kuasa aku nak berjalan2 masa time posa lagi .. jadinya dok umah aje laa lepas solat raya .. mungkin masing2 zzzz aje .. hahahha ..

Masy said...

raya tahun ni turn kampung sy lg, hahahaha. blom lg dpt beraya kg suami :D

antalya said...

thn ni sy nk raya bujang puas2.
sama la kiter ye kak beraya kat pahang hehehe

ILA said...

WAHHHHHHH!!!BAKAR LEMANG...
SIDE AKU X PERNAH NAK BAKAR LEMANG..BIASANYA REBUS KETUPAT JERRR...

ADUIIII....KITA NI KAN...PERSIAPAN RAYA..BERSUNGGUH2 BENORRR...TANG RAYA 'GITU2 SAJORRR'
HUHUKKK

deza said...

Best Balik Kg sendiri .. tak kekok sgt... Walaupun dah 6tahun kawen tapi kite kekok lg kat umah mertua.. nasib tahun ni balik kg kite... :)

cendawanintim said...

wahhh, balik kg sendiri yer...bestnyer kan.

Faizah_Haris said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf Zahir Batin....