08 September 2008

Minggu Yg Full Lagi...

sabtu...

sahur kat umah pertama kali dgn kak ipar...
pas solat subuh jemaah ramai2 berbungkus blk atas katil..
pukul 10 pg baru bgn...huhuhu...mcm perangai org bujang..
kul 10.30 dah janji ngan kak ipar 2 org pg ampang..
umah puterisatu antar baju raya diorg..
mintak mak aku jahitkan...
tah ler sempat ke x sempatnyer...nasib ler...

pas diorg gerak, aku sambung menggedik dgn family aku..
lokasi kat nagoya care4 wangsa maju..
duk mengejar aqilah kat dlm kain2 kat nagoya tu...
kul 2 gerak balik terus ke sg. penchala...
jln agak jem menghala ke sane...
kul 4 baru sampai umah...
mak ngan adik singgah solat zohor dulu...

pas diorg balik aku gegas2 tolong kak ipar kat dapur..
menu kak ipar, msk lemak udang + kcg pnjg..
pastu sambal ikan aku mlm sblum tu, panaskan jer...
syg nak buang la pulak...
lagi satu menu sotong goreng kicap...
aku tambah dgn kuih buah melaka...
dpt 3 pinggan, maklumlah nak mkn ramai...
gitu gini dah penuh hidangan kami...
huhuhu....mlm tu berbuka beramai-ramai lagi...
bentang tikar dpn tv...mcm org mkn kat masjid tu jer...
mcm biasa suami ku jadi pembaca doa tetap...
ekekeke....

ahad...

pagi ahad dah janji ngan kak ipar nak beli brg2 kt pasar...
tetiba terlajak pulak pas tido balik pas subuh tu...
sedar2 dkt kul 8.15...tgk2 kak ipar dah siap bertudung..
katanya nak pi ngan suami jer kalau aku x bangun lagi...
nak ketuk bilik segan katanya...
aku mandi kejap, siap2 skit, terus terpacak dlm keter...
kami pegi bertiga, suami kak ipar pun nak ikut same...
x jadi pi pasar pagi pun, kami memborong dkt kedai jer...

sblum acara memasak dlm kul 2 aku melenakan diri...
suami kata nak kuar kejap...aku bantai tido 2 jam...
dahla smlm panas terik...mcm tido dlm oven jerrr...
kipas psg sampai tahap 5 pun masih panas lagi...
last2 pukul 4 bangun terus tolong kak ipar masak utk berbuka...
menu kami smlm...bolehla tahan...
masak sup daging, sambal goreng ikan bilis dgn kentang...
goreng tempe, goreng ikan masin skit...
tauhu sumbat dan murtabak (adik ipar x penah miss beli mende ni)
mcm biasa mlm2 kami solat terawih beramai-ramai kat umah jer...
alhamdulillah...suami aku jadi imam lagi...

pagi tadi diorg dah gerak balik umah memasing...
tinggal kami berdua terkontang kanting kat umah tu semula...
start jumaat dpn diorg balik lah semula kat umah tu...
utk mengisi kekosongan dan kesunyian kami berdua...
hehehehe....okla, just utk update blog...
ptg ni insyallah, aku berbuka di ampang...
suami mgkin OT dan berbuka kat luar...
rasanya nak terawih kat sane jugak...
pas terawih baru balik ke sg. penchala...
tadi pun siap2 pesan kat suami...
mintak dia bukakkan lampu dpn ngan lampu garaj...
takderlah aku balik nanti meraba bukak pintu umah...
suami pun kuar lewat pagi tadi....

17 comments:

cendawanintim said...

sangat full xtiviti itewww...

sonotnyer dapat berterawih...

CuTeMiUt78 said...

dlm full xtiviti tu.. sempat lg ko tido erk.. tido mesti tak miss...

RaFFLeSiA MeRaH said...

cendawanintim : itu arrr, susah dah nak cari sabtu ahad tu xde ektibiti....sesekali tu cam syok gak bila dpt rileks2 kat umah...

RaFFLeSiA MeRaH said...

cutemiut78 : tido tu wajib bagi diri aku nihhh...huhuhu..kalau x dpt tido leh pening paler aku ni...

Shahlina Mustafa a.k.a SHaLiNzZ85 said...

waaa...full house lah nie yer akak...maklumlah dah menjadi isteri sekarang..bagus,isteri yang solehah..heheh

antalya said...

sambutan ramadhan yg berbeza sekali dgn thn lepas kan hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

shalinzz85 : memang itulah idaman setiap isteri, menjadi isteri yg solehah...tapi susah la dik nak dpt title tu....hehehehe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

antalya : memang mcm bumi ngan langit la yun...hehehe, tapi kepuasan tu berlainan dgn masa bujang dulu....nanti yun akan rasa, jgn risau, x sampai pun setahun...

~dyla~ said...

kak,
ne leh tdo siang bln posa smpai 2 jam.. kang makruh.. hehehehe

ManiQKayangaN said...

wah... bukan main bahagia ko sekarang erkk..hehehe.. ingat aku lagi tak?? Lama tak jenguk ko.. cuma nak ucap selamat berpuasa dan selamat berbuka jap lagi erk... hehehe.... pas neh aku jenguk selalu k...

puterikurekure said...

hehehe.
saya lapar la kak.

Masy said...

patutlah akak lama x apdet.. bz gilos upenye heheheeh

NBK466 said...

Tak tahu nape tapi dlm bulan pose aktiviti paling syiok adalah TITON bila ada masa & ketika yg mengijinkan or sometime tak mengijinkan pun buleh kalau dah tak larat tuh..he..he..he..

ILA said...

Amboiiiii...Belum ada 'baby' lagi..tiap2 hari kau sibuk ekk..
sebijik mcm diari lah pulakkk..
btw..aku harap kau smakin berbahagia & aku rasa kau sedang merasai keterujaan kehidupan baru punyai keluarga sndiri.Tapi nasib baik twin kau dekat..
tu yg besttt:D

nizza-abira said...

hai kak,
sonok dpt terawih ek...
lom ada baby dah sibuk memanjangkan...
dah ada baby, lagik la sibuk...
sama lah mcm niza ni...

shimahz said...

bz btol akak ye :)

YanDarwisy said...

Wah...bukan main penuh aktiviti hujung minggu. Siap main tido2 2 jam lagik. Ni yg menjeles hati ni. Kalau yan, jgn haraplah nak tido weekend. Darwisy dah ader agenda tersendiri buat ibunyer.