07 April 2008

Dua Tiga Hari Punyer Citer...

Jumaat - suami start pi alor setar, pagi dia antar dtg opis...tghari dah gerak ke alor setar...mlm tu tido umah puterisatu, x berani tido sorg2 kat umah, huhuhuhu...mlm tu suami msg dah masuk hotel kul 9, time yg same adik ipar singgah kejap kat umah puterisatu amik tepung kek...kebetulan kedai kek dkt ngan opis, tolong la beli kat dia 5 kampit...

Sabtu - bangun solat subuh, ingat nak sambung tido balik, emmmm...xde dpt aku nak tido, si kenit aqilah dtg kaco...kalau dah dia ader tu, pakat layan dia jer la sampai dia pulak tido, kul 10 dia tido, aku pun amik peluang tido same kat dia sampai kul 12, huhuhuhu...bukan senang nk dpt tido lame2 skrg ni...time suami otstation la leh titon lame skit...kaber tido yg x penah cukup tuuu...pas zohor ajak puterisatu ngan aqilah pi care4 baru kat ampang, legar2 situ sampai kul 4, sempat rembat selai baju ngan tracksuit selai...perabih dkt RM50 dah kat situ...balik2 umah layan aqilah mentara mama dia wat tomyam, maklum ler tghari x mkn nasik, last2 kul 5.30 baru dpt mkn reramai...sempat la jugak aku goreng telur dadar ngan goreng taugeh kasar yg mak aku beli tghari tu...suami msg kata dah kat taiping masa tu...ingatkan kul 8.30 dah leh sampai kat kl, tapi pas isyak dia msg kata maybe leh sampai ampang pkl 11 ke atas...huhhhhh...tido dulu lagi bagus...last2 kul 11.15 dia call kata baru sampai kat subang otw nk ke ampang...kul 11.45 baru sampai kat umah puterisatu, winduuuuuunyerrr kat dia....terus gerak balik, lum sampai kat umah kami, kwn dia pulak ajak singgah amik magazine gambar kawin ri tu...aduiii, lambat lagi la nak sampai umah...lepak umah kwn dia dkt kul 1, betul2 kul 1.30 baru sampai umah...gitu gini, kul 2.30 baru titon....uwaaaaaaaaaaa......kejapnyer titon....

Ahad - Kul 7 bangun titon, dah siap mandi kengkonon suami ajak pi mkn roti canai kat luar, tup2 kata dia nak pi antar barang kwn dia dulu kejap...mencikkkk, ingatkan lame...rupanya x sampai 1 jam dia kata dah otw balik umah....x sempat nak basuh baju melambak kat dlm mesin basuh...dia sampai2 jer kat umah, terus pi kedai mamak pekena roti canai, rupanya kwn opis dia ajak bfast same, sampai2 situ kwn dia dah tercongok tunggu order, kwn dia bwk wife ngan anak dia same...nakal betul budak tu...huhuhuhu...aku pekena tosei, diorg semua mkn roti canai...dah mkn suami ajak diorg singgah umah dulu...kebetulan aku nak prepare wat popia goreng nak bwk pi umah kak ipar kat serdang (x tau nak bwk ape...) tiba2 suami kata nak pi gombak umah abg ipar ngan kwn dia amik radio keter lame dia dah x pakai...tinggal ler aku berborak ngan isteri kwn dia tu sambil wat popia...huhuhu, dah sampai terhangus cikittt popia aku tuuu...sabor jer lerrrr...last2 pas zohor gak baru gerak ke serdang, tu pun duk singgah situ sini, saje2 duk menenang umah2 kat puchong sane...kot2 la ader yg terbekenan...org kata survey2 dulu kan...sampai umah kak ipar kat serdang dkt kul 4.30, yg harunya lum mkn tengahari lagi, elok pulak kak ipar masak nasi lebih, ape lagi, 2 laki bini ni dengan x bermalunya duk menyoru kat dapur kak ipar, wakakaka, sib baik kak ipar x de kat umah, yg ader adik ipar bongsu ngan mak mentua...mak mentua biasalah...duk baring jer kat katil...sambil mkn popia goreng ngan kek puterisatu buat ari sabtu tu...huhuhuhu...sempatlah aku ckp kat dia, ni pertama kali buat mak popia ni...dia ckp...bolehlaaaa niii....(dlm ati aku, maknanya sedap pun x, x sedap pun x...huhuhuhu) pas mkn solat asar pulak kat situ...kak ipar tetap gak lum balik, katanya pi pasar borong (kak ipar meniaga kedai mkn ngan bukak tender kantin kat UM) so...memang ujung2 minggu sibuk beli brg2 dapur laa...dkt kul 6 ingat nak gerak balik dah, tetiba adik ipar sorg lagi tiba ngan suami ngan anak dia si arif tu...lepak2 situ dkt 6.30 baru gerak balik...mlm isnin biasala...x yah masak2, mlm org berzikir...mkn pree....huhuhu...berkelah kami 3/4 org kat dpn tv mlm td ngan kak ipar sambil borak2 hal umah sambil mkn nasi beriani ayam berempah...mmmmmmmmmmm, ni jer la entry utk ari ni....

9 comments:

yun said...

penuh aktiviti wiken akak ye. sure penat

cendawanintim said...

sonot jugak, makan2 depan tb kan...

Kak Lady said...

Nasib baik cik abang tu pi outstation kejap aje...kalau tak tentu menanggung rindu berhari2...heheheh

RaFFLeSiA MeRaH said...

yun : tetiap minggu skrg ni aktiviti full...bila la dpt santai satu hari penuh ngan hubby...mmmm...

cendawanintim : mcm ala2 sambil tgk wayang pun yerr...

kak lady : tul tu kak, satu mlm dia x der pun rasa dah x keruan, ni pulak kalau berbulan2...

imz said...

wah...bestnyer...ade jgk aktiviti...x ler bosan..!!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

imz : jadual penuh pun memenatkan badan gak imz...

Masy said...

byk makan entry2 akak lately hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : sbb tu la dari 46kg dah jadi 48kg...huhhh, berat tuuu...

imz said...

jgn rindu2 sgt tau...!!!