11 January 2008

Kehidupan Sebagai Isteri Orang...

alhamdulillah...syukur sgt2 pada tuhan, skrg ni aku dah punyer kebahagiaan yg aku idam2 kan sejak dulu lagi...bahagia bila ader org betul2 sayang aku, dan bahagia jugak bila dah punyer keluarga sendiri...terasa bahagia bila rutin harian aku dipenuhi dengan kerja-kerja yg aku anggap satu ibadah walaupun agak penat nak dibandingkan masa bujang dulu...tapi aku puas, semua ni aku buat sbb aku dah benar2 bersedia utk pikul tanggungjawab sebagai seorang isteri pada suami aku...ader yg tanyer aku, hidangan pertama yg aku buat utk suami? huhuhuhu...peberet suami aku, masak sambal tumis, x kira lah udang ker, ikan ker, ayam ker, janji sambal tumis tu dari cili besar, not cili kering...haa, resepi ni kena ader la tiap kali nak hidang mkn mlm ker, mkn tengahari kerrr, kalau ader tu selera cik abang bertambah-tambah, skrg ngadu ngan aku, peyutttt dia dah moncittttttt, huhuhu...lum lagi sebulan kawin, dah mcm tu, setahun kawin x tau laaaa camane...ekekeke, nak kena paksa pi exercise la nampaknyerrrrr org tu....

skrg ni tiap pagi kejut dia bangun tido, siapkan susu dia, kalau rajin wat sarapan roti ker, tapi semua ni atas permintaan jugak, kalau tanyer suami dia x nak mkn ape2, hahahaha...lega lerrrr, leh tarik selimut balik, ukukuku...bila suami dah pi keje, aku nyer turn la pulak bersiap sedia nak ke opis, skrg ni alamat dah bertukar, sebelum kawin duk kat ampang, pegi keje same2 ngan puterisatu, skrg ni dah duk umah suami kat kg sg penchala (sure ader yg x tau kat mane kan?) ekceli kawasan tu sebelah jer dgn TTDI, betul2 dpn ikea ngan one utama tu...kalau sape2 penah lalu penchala link tu, sure tau kat maner....so, disitulah bermulanya kehidupan aku sejak bergelar isteri org nihhh...huhuhu...tapi bukan duk ngan mertua tau (mertua masih kat spital lagi, baru lepas operation kepala, alhamdulillah dah bertambah sihat, pas kuar spital pun terus duk ngan akak ipar memandangkan akak ipar x bekerja, so senang nak jaga mak)...skrg kat umah tu just duk ngan suami jer berdua...sesekali ader la jugak adik beradik suami balik ke situ, hah...sambung citer tadi...so, skrg ni bila dah duk kat sane, terpaksa la jugak kena ader keter sendiri, seminggu sebelum kawin ri tu, viva biru dah kuar...huhuhu...x berani cari keter besar2...tu pun li keter auto jerrr, senang x ngundur time duk kat bukit2, hat tu yg aku takut tuuu benarnya bwk keter ni...lesen dah lebih 3 tahun memang x penah bwk keter, bwk tu pernah la, tapi leh bilang ngan jari jerrrr pun...so, time cuti ari tu terpaksalah memahirkan diri bwk keter pusing2 kl, mula2 bwk, suami duk sebelah, tunjuk jln pi opis...pastu kali ke 2 kali ke 3 try bwk keter sorg2, huhuhuhu...sesat jugak, sib baik lerrrr kl ni pi mai pi mai tang tu gak jln dia kalau betul2 ikut signboard...skrg ni? boleh arrrrr...pagi2 kuar kul 7, 7.30 dah sampai opis...huhuhuhu, bayar jer la 2 ringgit tol bukit kiara kat penchala link tu, cepat arrr sampai opis..

kebiasaannya time aku balik suami lum balik lagi, so...pepandai la wat hal sendiri, mula2 dulu duk umah tu takut jugak, belum biasa belum serasi lagi kot, sebelum ni duk umah kecik, kuar bilik terus nampak ruang tamu ngan dapur...skrg ni, huhuhuhu...paham2 la korg, umah tu 5/6 bilik, al-maklumlah suami aku punyer family besar, sekali balik semua bilik penuh, nak banding aku ngan 2 beradik ni, alahai jauh betul bezanya...sampaikan masa pas kenduri umah dia ri tu, segannyer dengan akak2 dia, kita ni x biasa ramai2, tiba2 masuk family besar...mcm kenduri tak abih2 pulak kat rumah tu...tapi bila semua dah balik, terasa la pulak sunyinyerr...balik keje sampai umah, siap2 basuh kain, siap2 kemas rumah, siap2 masak utk makan malam...sampai kul 9 baru semuanya settle, tinggal tunggu suami jer balik umah...kekdg sunyi jugak duk sorg2 ni, tgk tv pun dah x lalu, huhuhuhu....bila suami balik, syoknyerrrrrrrr, tunggu dia mandi, tunggu dia smbyg, pastu mkn same2...apepun aku syukur sgt2 punyer suami mcm dia...walaupun pendiam, tapi boleh tahan la romantiknyer, syukur, mlm td dpt solat jemaah same2, dpt baca yasin same2....harap2 rumahtangga kami kekal selamanya dan diberi kebahagiaan yg berpanjangan hendaknya...amin...haaa...bulan dpn, insyallah kenduri kat pahang, tarikhnyer nanti aku letak satu entry kat sini yer...x sabor nak bergambar kat pelamin pulak...hehehehe, syok arrrr bergambar outdoor ni, mlm kelmarin pi select gambar, rasa nak pitam cari gambar yg cunnnn....huhuhuhu...nanti dah dpt cd aku bagi korg semua tgk yerrrr...jgn risau.....semua org akan dpt tgk....key arrr, cukup takat ni dulu yerrr...just nak update blog jerrr...

p/s : atas permintaan yun, ni aku upload gambar viva baru aku, buah hati pengarang jantung aku yg no. 2...hehehehe...kalau sape2 jumpa kat jalan tu, harap2 paham la kalau viva ni gerak cam ciputtttttt yerrrr...skrg dah tampal P, harap2 pengguna jalanraya paham la ngan situasi pemandu viva ni...gambar ni keter tgh comot, time tu duk ulang alik dekat kawasan banjir...

24 comments:

happyirfa said...

SALAM KAK..
he he.sonot dengar cite org baru bergelar isteri ni.semoga bahgia hingga ke syorga

yun said...

tak nak tayang si viva biru di sini ke?

lavender said...

waa sonok ye kak dgn dunia baru ni..
smoga akak kekal bahagia selamanya aminn..

NBK466 said...

Layan ler suaminya tuh sepenuh jiwa nanti bila ada rezeki ada anak dah masa & attention kena berbahagi pulok..hu..hu..hu..

Kak Lady said...

SELAMAT PENGANTIN BARU pada RM...dah lambat tapi takpe kan...semoga berbahgia...

Layanlah suami tu sepenuh hati dengan hati yang ikhlas & senyuman menggoda...hehehe

s * h * i * m * a * h * z said...

alamak.. cmner leh ter sama lak ni.. akekekke.. celet la viva

~comei~ said...

huhu.. jelesnyer baca....

p/s:masuk club viva jom! hehe

QasiehFirdaus said...

alahai.. sungguh seronok melihat nya.. bahagia gitu.. :) doa2 kan lah saya pula pasni .. :)

Ceera said...

nampak sangat gembira...

semoga berbahagia selalu disamping suami tercinta...

dah masuk family besor2 nie... mulut pun kena besor la ye... *peramah*

nanti kalau jumpa viva tu kat jalan, kita kasik highbeep...

Purpleheart said...

Tau sangat kat mana sg pencala, kalu pi atas sikit kat taman tun nak pergi ke pusat bandar damansara mesti lalu seksyen 17, tu la rumah kite..

Kalo su ngan minnie nak datang rumah bleh ke.. tak ganggu ke, ehehehe...

kakLuna said...

happy nya dia....hehehe

pasni cepat2 la bertiga ye.. :P

lindosh said...

seronok dengar akak happy.. :)

comel laa viva kaler biru tu.. slalu tengok kaler putih je

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : thanks irfa, wat masa ni memang bahagia dan harap2 bahagia tu kekal selamanya...

yun : dah tayang dah...hehehe...

lavender : dunia baru ni mula2 tu rasa gak terkejutnya, tapi dah dkt sebulan ni agak serasi dah ngan diri akak...

nbk466 : aá kan...sian suami, x dpt layanan mcm sebelumnya, hehehe, tapi adatlah tu kan...

kaklady : thanks kak lady, hehehe...senyuman menggoda tu lah yg x reti nak buat tu, tapi menggoda dah pandai la skit2...huhuhuhu...

shimahz : ha? shimahz pun li viva biru gak ae? waaa...leh jumpa aarrr pasni, kita bwk sesame viva kita tu...hehehe...

comei : jeles? hehehe...time comei nanti, ader org lain pulak jeles...club viva ekk? sape nak jadi kepala ni? hehehehe...

qaseihfirdaus : insyallah...tiap org ader kebahagiaan masing2..

ceera : ingat mulut besor tu ape, hehehe...peramah tu lum jadi lagi, sbb lum biasa sgt lagi...lame2 nanti risau org x larat nak melayan pulak...highbeep boleh, lowbeep pun ok...hehehe...

suepurple : eh...meh la dtg, sabtu pagi2 tu memang sorg2 jer duk umah, bosan pun ader...kalau nak dtg ahad pun boleh, leh kenal2 ngan tuan empunya rumah yg sebetulnya...hehehe...haa, dekat jer la kita kan sue...nanti bila2 jumpa la ae...tgh nak mengeskpert kan diri bwk keter skrg ni...hehehe...

luna : alhamdulillah, walaupun sebelum nikah dugaan berat, tapi dah nikah ni tuhan bagi kebahagiaan yg sebetulnya pada akak...ber3? insyallah...ader rezeki tu ader la kan...x la excited sgt...takut frust pulak nanti...

lindosh : thanks lindosh...ikutkan dulu dah nak beli kaler ijau lembut tu..tapi dah pakai kaler biru, ijau lembut tu mcm x lawo dah tgk...hehehe....

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

camat pantin baru skali lgg...hehehehe
>> best tu samballl...ngan cili besar..x la pedas sgt kann..
>>>>>>><<<<<<<,
wahh..time..nk..nk..kawen..viva baru kua..cayalahhh...
>>>>><<<
kalau nk ilang boring..cepat2 la dpt bb erkkk...kalau leh kembo..meriahh wooo

RaFFLeSiA MeRaH said...

lc : viva tu memang order sbb nak tawin, memandangkan lokasi umah dah jauh dari puterisatu...kalau duk dkt ngan puterisatu, memang x order pun viva tuhhh...kembor? huhuhu...potensi tu memang ader, kita ni dah tentu kembar, adik beradik suami pun ader yg kembar jugak...huhuhu...tapi seram gak nak dpt 2 sekali ni, tgk org dpt sorg baby pun alahai nak menjaganya...

risanur said...

semoga gembira hendaknya dgn t/jwb baru yg baru dipikul...mesti tak sabar2 nak naik pelamin di phg nanti..nak wat special pose kan utk kami ye!!

Mummy Rizq said...

dah selamat semuanya yer.. tahniah.. tahniah.. semoga ko dapat menjadi isteri yang solehah dan semoga berbahagia kekal sehingga ke akhirnyaaa...

selamat datang ke alam rumahtangga!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

risanur : thanks...special pose? ekekeke...insyallah....

mummy rizq : skrg aku dah same baris ngan korg2 yg dah jadi wife org dah weiii...tinggal lagi korg dah ader cahye mate...ekekeke...

mama ranggie said...

tahniah...

semoga kasih ni abadi sehingga akhir hayat...

RaFFLeSiA MeRaH said...

mama ranggie : tqvm...harap2 mcm tu laa hendaknyer...

Masy said...

bestnyeee kete baruuuu

achik said...

cunnya warna biru tu..

semoga bahagia hingga ke akhir hayat.. :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : best camane pun, time bwk tu tetap gak sejuk kaki tgn akak ni, hehehehe....

achik : sib beli kaler biru, kalo beli kaler lain lum tentu achik nak muji keter akak kan...hehehe, tima kasih achik...

cikdinz said...

fuyooo... citer orang dah jadi isteri nih....heheheee.....