20 August 2007

Hapdate Skit

askum sumer...korg pekabar? harap2 sumernya sihat dan masih ligat mengupdate blog memasing, yg pasti aku jer yg dah tertinggal ketapi, huhuhu, masuk blog korg pun dah jarang sgt dah..sowi yerrr, bukan aper, cuma skrg ni byk chatting borak pasal hal persiapan tawin ngan member2 forum kat pcm (perkahwinan.com.my), disamping tu masuk fotopages gambar2 kawin, just tgk camaner pakaian diorg, hantaran diorg, sambil2 tu cedok2 la skit idea tu kan, memandangkan tuan punyer badan ni x brape nak kretip bab2 ni sumer...hekekekek...

persiapan? emmm...aderlah dah 50% kot siap, cuma hantaran jer belum deco lagi, barang-barang sumer dah beli abis...bab2 gift utk tetamu tinggal sekali beli jer lagi, maybe dpt gaji bulan ni nak bagi perabih, x nak pikir lagi dah hal2 tu, nak concentrate bab hantaran pulak ngan barang2 utk hias bilik tido...ikutkan x kretip cam aku nih serahkan jer la keje ni kat sesape kan, upah kat kedai kerr, ni tidak...degil ya rabbi, nak tunjuk sgt bakat yg x sbrape ni, huhuhu, bukan aper, org kata bila kita wat sendiri ni, hati kita puas tgk hasil keje kita sendiri...apepun korg jgn risau, sape2 yg x dpt nak hadir kenduri tu nanti, ader halwa utk mata korg tuhhh...hehehe, kot nak tgk hasil kretibiti aku tu....nanti jgn lupa puji sekali tau, kutuk2 x mahu lerrrr.....huhuhu....

skrg ni masuk kat forum pcm alhamdulillah dpt ramai kengkwn yg seangkatan aku, lebih2 lagi yg date kawin diorg hampir2 ngan date aku, dan alhamdulillah jugak dpt syer2 persiapan tawin ngan diorg...tapi yg pasti sorg member pcm dah jadi kwn baik aku, same2 kuar pi beli barang2 tawin, sonok sgt...tapi time nak balik ler cam rasa nak tercabut kaki aku nihhh, hehehe...biasalah bila naik lrt ni, jalan kaki jauh skit...abg aku? huhuhu...pas jumpa kat umah dia ri tu langsung x jumpa dah, takat calling2 ngan msg2 jer laaa....tapi minggu depan ni insyallah, nak lepas winduuuu sebelum pose nihhh, hehehehe...nak bagi dia heret barang lagi kat sumer house tuuu, tgklah camane nasib dia minggu ni, akan ku lepaskan dendam yg terpendam nihhh....huhuhuhuhu....smlm kuar ngan member pcm aku pun awal kemain, kul 9.30 dah kuar dari umah, kul 10.15 dah start meronggeng kat area masjid india tu, semua kedai hal2 tawin kitorg masuk...yg kelakor masuk kat jackel tu, punyerla byk kain jual kat situ rupanyer...ni 1stime masuk laa konon dua2 org nihhh, dari tingkat bwh sampai tingkat atas sekali, round the world jer laaa....nak kuar dari pintu tu, sorg budak salesgirl tu tanyer, kak...satu pun takder yg berkenan ker? huhuhuhu...rasa nak cubit jer mulut budak tuuu...tapi tul gak kan, punyerlah besauuuu kedai tuuu, main lenggang tgn jer kuar dari situuu.....

eh2...dah update panjang gak yerkkk, x sedar membebel nihhh, update ni pun atas permintaan dak shimahz tadi tuuu....sian pulak, nak tau bih lanjut citer hal akak dia nihhhh....huhuhu....apepun rahsia dah pecah pun, kalau x hapdate pun x der mende pun...okla yerrr...ri ni aku pose cam biasa ari isnin...apepun kat sini nak ucap tima kasih byk2 kat korg yer sbb bagi alamat korg kat aku....insyallah, kad kawin baru nak prepare skrg nihhh, baru nak gi tgk, hehehehe...nanti dah boleh pos, korg ready2 la yerrr...hehehe, plan ape yg patut, x paksa pun dtg tuuuh, kalau ader kelapangan sila2 laaa yerrr....okla, just ni jer nak hapdate....ader citer lain timbullah balik aku nihhh.....

31 comments:

yun said...

eh dah pi kursus kawen blom nih?

RaFFLeSiA MeRaH said...

YUN : dah dekat 2 tahun dah sijil kursus kawin kita tuuuhhh...hehehe...

ILA said...

wualahaiiii...dah update kau yeakkk..
eerr..kau nie sibuk ber YM dgn member PCM @ sibuk kejer???
cuba cakap btui2 citit..(ku renungmu lambang mcm x pueh hati nie)
ala...Riz, kau punya persediaan nie mcm "princes" nak kahwin jerkk..adeh..tak yah nak pening2 kpala ler..:D

kakLuna said...

insyaALLAH sampai le saya dgn Oman ke umah kak RM nnt :)

13may said...

hehhe...takpa...paham paham...
moga dipermudahkan segala urusan :)

Yatie said...

selamat membzkan diri .. setuju ngan ila .. ko bz keje ke bz chat nieh .. wakakaka ..

Masy said...

PCM tu ape kak?

Pengantin Cari Makan ke???

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA : ekekeke...sibuk ngan dedua bidang aku ni lerrr....princess? wuhuhuhu...princess dah terlebih umurrr, kwang kwang kwang....

KAKLUNA : alhamdulillah....nak prepare buah tgn utk oman, bagi yg spesel skit laaa, sbb dtg dari jauh nihhhh....hehehe...

13MAY : macih...

YATIE : hehehe...jwpn same cam jwb kat ila tuhhh...

MASY : ekeke...ader pulak gitu, ertinya dah ader kat entry tu kan? sajer la tuhhhh....

minnie said...

salam kak rm..
wah.. rumah baru nampaknya....

RaFFLeSiA MeRaH said...

MINNIE : ngeh ngeh ngeh...tu yg merayau ke blog org, suh org dtg lawat blog kita nihhh, ekceli x sangka gak tukang cat dtg cepat sgt ngecat umah...huhuhu...yatie, nanti tugas ko 5/6 bulan akan dtg pulak kot2 cat ni dah luntur...

Anul said...

sume org cite mau kawin..aku tak cukup2 gak duit..wuahahaha

achik said...

semoga semuanya berjalan lancar.. ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ANUL : huhuhu...ciannyer ko, tutup lobang gali lobang memang gitu...takper, sampai masanyer nanti cukup la tuu...

ACHIK : macih byk2...

tintaHati said...

Kak Raff dapat tak add saya ari tuh? Huhu...sakan ya sekarang. Semoga semuanya berjalan lancar...

Kak Lady said...

Rm...majlis perkahwinan sekarang bukan main glamor lagik ye..nak merancang majlis je makan berbulan...dulu masa akak kawin...simple aje...takde video...jurugambar pun budak2 yang amik...tu sebablah gambar senget menget...hehehe,....hantaran mintak makcik sebelah rumah tolong buat...

Harap2 segalanya berjalan lancar....

akirasuri said...

wah wah wah.
makin berseri-seri bakal pengantin ni..
he he he..
mudah-mudahan dipermudahkan urusan insya-Allah :)

lindosh said...

owh bizi giler akak sorang neh yee

s * h * i * m * a * h * z said...

wah.. bz sgt sampai tak sempat apdet blog.. takpe.. nampak je blog ni sunyi.. shima kacau akak kat sms..haha
preparation dah makin ligat nampaknya... moga dipermudahkan.. amiin..

IndahSakura said...

Moga segalanya berjalan lancar..:)

NBK466 said...

Yg dah kahwin leh tak nak 'menyibuk2' kat PCM tuh?? he.he.he..

RaFFLeSiA MeRaH said...

TINTAHATI : ader rasanya...nanti akak check dulu, sbb alamat dah ready letak kat satu file, senang nanti print jer terus kat envelop.

KAKLADY : hehehe...zaman2 tu sy kecik lagi kak...memang mcm akak kata tu laa, gambar pun cam kuning2 jer kan...takperla kak, zaman kan sentiasa berubah, kita ikut peredaran zaman la yerrr...gambar ni bagi sy x penting sgt pun, janji ader kenangan cukup laa, nak perabih duit kat situ rasanyer tak la kot...lainlah kalau duit budget tu byk berlebih...

AKIRASURI : berseri ke? x jugak suri, jerawat still tumbuh ni ha, hehehehe....macih byk2 atas doa tu yerk....

LINDOSH : hehehe...bz tu lum sampai gilo lagi la dik...takat2 sewel tu dah ader la kiranya...ekekeke...

SHIMAHZ : sib baik ader org kejutkan akak dari tido, hehehehe....insyallah, ader masa akak try gak upload cuma kekdg idea pun x byk...

INDAHSAKURA : macih byk2...

NBK466 : ape lak salahnyer, kat PCM tu org dah bercucu pun leh join, tapi kena tgk topik la jugak, kalau NBK466 tu rasa sesuai kat topik zuriat dan cahayamata, huhuhuhu...ha, masuk situ sesuai....

NBK466 said...

Ohhh topic zuriat ker?? Takde topic lain yg lebih menarik cam..camner nak tambah BIII.... eh tak ler...he.he.he

sitilina said...

hehe. tingat setahun yg lepas :)

selamat menyiapkan diri!

::QasiehFirdaus:: said...

ha.. bleh la kite plih baju baru.. hihihiih

lindosh said...

aura nak kawen tu yg lebih penting ye tak akak? :P

ween said...

mana kad ni??? *tiap tiap ari tunggu cik posmen antor*

Iman Mawaddah said...

Hehe..seronoknya dia

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466 : wekekekeke...tu kat web lain ler, lum terjumpa lagi...

SITILINA : kenangan dia tawin la tuuuhhhh.....hehehehe...

QASIEHFIRDAUS: bolehhh...pilih2, jgn x pilih....:D

LINDOSH : tul ler tuuuuhhh...

WEEN : memang x dpt ler dpt masa sebulan dua ni ween, jenuh nunggu tepi pintu pagar tu...pas2 raya mungkin ler sampai...

IMAN MAWADDAH : sonok dlm x sonok, sonok tgk bebrg, x sonok byk mende nak pikir....hehehehe...
Hehe..seronoknya dia

kasutVincci said...

RM, bila tarikh langsung nyer?

RaFFLeSiA MeRaH said...

KASUTVINCCI : 23/12/2007 insyallah...kalau ader kesempatan bagi lah address yerr..nak bagi gak kad utk tetamu2 blog sy ni, x kisahla x der dlm senarai kengkwn....

kak ayu said...

sorry lama tak singgah umah Reff. apapun akak doakan semua urusan berjalan lancar dan di permudahkan.

:)