15 March 2007

Meh Kita Online Kat Meebo Dan Skype...




ptg smlm tgh boring2 kat opis, keje pun tak banyak maner...ape lagi godek blog ler jwbnyer...tetiba masuk blog suepurple, cam teringin nak borak ngan dia, tinggal msg kat shoutbox blog dia tuhh...tetiba dia bagi nikname, tapi x leh guna ym kat opis dia...kata dia kat google talk jer yg dia leh online, ape lagi, cecepat sign in kat google talk pulak...hehehehe...tapi kat opis aku ni dah lame x leh online guna ym yg original tuu...tapi yg aku leh pakai meebo, sistem dia lain skit, suepurple x paham camane pakai meebo tu...so, kat atas tu aku copy camane nak masuk ym atau google melalui meebo...ha, kat situ mcm2 kotak ader, kalo nak online kat google talk pun boleh, nak online kat ym pun boleh, sign in jer la situ nikname anda pastu masukkan password anda...dah boleh chatting...hikhikhik...

satu lagi korg penah online kat skype tak? rasa2 ader gak yg tahu about skype ni kot...kat sini pun best gak chatting...tapi kena register dulu laa, kena download dulu skype ni kat pc korg sumer...actually aku berchatting ni dah dekat 5 tahun kot, time boring memang chatting la keje aku kat opis ni, kdg time ader keje pun aku chatting gak...hehehehe...janji keje settle...oklah, tak byk citer sgt laa, just nak update blog jerrr...sok aku cuti satu ari, byk hal nak kena settle, sabtu ahad memang dah sedia x keje, nak study kengkonon, ri isnin ngan selasa pun x gi opis gak...ader exam kat seri kembangan, haru tul, smlm aku tipon jpa name aku takder dlm data diorg, dari pagi smpai tghari call x berjwb...last2 dpt tahu rupanya aku daftar kat online bulan satu ri tu silap letak nombor ic, salah aku la tuuu, muehehehe...nampak gaya isnin nanti kena jumpa ketua pengawas dulu la, nak maklumkan pindaan ic aku...huhuhuhuhu...geramnyerrr...mcm2 hal lerr pulak...doakan aku lulus yer, peksa tu bukan nak naik pangkat pun, tapi aku nak naik gaji jerrrrrrrrrrrrrrr....amin....

Kita Ditakdirkan Jatuh Cinta - Spring

Ku tak tahu mengapa
Tiba-tiba sahaja
Di dalam hati ini sering rindu padamu
Ingin kumeluahkan, tak berdaya

Ku tahu engkau jua
Sangat sayang padaku
Kaupun sering merindu
Bila tidak bertemu ternyata kau dan aku
Punya rasa...

Kau dan aku sudah ditakdirkan bertemu
Dan tiba-tiba kita jatuh cinta
Ini semua sudah suratan ilahi
Dan kita harus tabah hadapi kenyataan

Biar... apapun terjadi
Aku... harap engkau tabah...
Menerimaku sebagai teman barumu
Semoga kita saling sayang, bahagia...

Usahlah engkau pergi
Semadi di hatiku
Masih menyayangimu, oh sayangku...
Bila sehari tak jumpa, aku rindu...

28 comments:

achik said...

amboi2.. chatting je kejenya ek... hahaha saya pun sama sebenarnya...

semoga berjaya... naik gaji pastu leh la belanja kan ;p

Leeds Al-Malique said...

aku tak suka chating.

ahahhahaaaaa..

YM memanjang invi.

=)

NBB said...

saya cuma pandai pakai yahoo mesenger aje. tu pun cukup le nak melambatkan pc yang dah sedia overload ni.

happyirfa said...

tingin nak chatting ngan akak.nanti irfa cuba.tp pasal tag tu irfa tak pahamlah.tag psl apa?
oklah selamat menjawab soklan.

TrudgeAlongMyNothingness said...

dia kn sbnry..bila pakai ym..tak stabil..arghh...pakai msn lak..tak stabil..arghh..pakai meebo lak...haaa camtu la.

kdg meebo stabil, kdg ym..kdg msn..moralnya..guna je mn asal leh chat

Ina said...

Selamat jawab exam dan semoga berjaya! ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK,

hehehe...sesambil, hoh, dia pun same gak...doakan moga berjaya...

LEEDS,

huhuhuhu...x suka pulak dah, tapi YM memanjang, kelakor jerrr...

NBB,

ha, nanti try masuk meebo cam akak ajar tu...leh borak panjang...

TRUDGE,

lebih kurang la cam ko terangkan tu...hehehe, tutup lubang tu, korek lubang lain...mane leh masuk...

INA,

tima kasih...doakan moga lulus...

lindosh said...

sy tak suka guna meebo.. tak besh langsong. kalo terpakse.. ym wat hal ke baru la bukak meebo tu. skype tak penah guna pong.. besh banget ke?

RaFFLeSiA MeRaH said...

LINDOSH,

aku ni kalo x der kena blok ym aku, memang pakat x tahu pun kewujudan meebo ni...skype? biasa jerrr....cam borak kat ym jerrr...

Purpleheart said...

Huaaaaa.. meebo pun tak leh bukak..

Pisces said...

dulu masa lepas spm mmg selalu chat, sampai ader crisis sbb chat.. sekang tak der lagi la..

aku pun YM invisible jerk..

RaFFLeSiA MeRaH said...

PURPLEHEART,

loorr...ye kerrr...adehhh, jgn ler nangis...

PISCES,

sampai ader krisis yerr...dasyat tul....hehehehe...invisible tu takut kena ganggu jer tuhhh...

IndahSakura said...

guna meebo tak berapa selesa sbb tulisan dia sedikit kecil dr ym ori...kecuali pd masa tertentu..time ym bermasalah atau nak guna dua id dalam satu masa..boleh guna meebo dan ym ori serentak :)

ILA said...

whua!ehua! sampai skrang tak smpat nak downlood skype lagi.1 more headphone pun perlu..
meebo..tak bape best ler...walau byak pilihan..cos terhad sgat..tak leh main animation/winks.

SEMOGA BERJAYA NAIK GAJI:)!!!

kakLuna said...

apapun YM paling best

Masy said...

sy pon guna meebo n skype jugek :)
sama aa kite xleh guna YM huhu~

Kak Lady said...

Kak lady ni...kalau ade keje tak boleh online...nanti keje tak jadi....

Lagipun tak boleh online bual ramai2...nanti kak lady tersasul...tersilap type kat window yang salah...hahahah

Pasal skype...akak dah cuba download...tapi tak jadi sebab takut nanti macam2 program kat laptop...nanti jadi lembab plak laptop ni...

akirasuri said...

amboi2..
ha ha ha..

13may said...

wah wah wah....lagu cinta yg sempoi tuh:)

s * h * i * m * a * h * z said...

amiin.. moga naik la gaji akak.. pastu leh blanje shima.. hehe
psl skype tu, tak penah try pun. member opis penah syorkan utk try.. tp malas la.. member chatting pun takde...

tintaHati said...

Sy pun suka invi dlm YM. Kalo tak, tak jadi kerja lah jawabnya....

razlizahazleen said...

semoga berjaya..naik pangkat?membebankan..naik gaji?bleh blanja saya..heeeee..

iEn said...

lama tak pakai meebo niee huhu

IndahSakura said...

Salam RM..
moga exam ditempuhi dengan jayanya..

Dan tahniah...anda juga telah ditag sekali lagi :)

13may said...

updet pls!

NBK466 said...

Dulu mewah chatting guna YM..tetiba comp BLOCK... sunyi seketika... Pas tuh ada geng perkenalkan meebo...yey...buleh aktif semula...tapi bila free ajelah...he..he..he..

Honey MJ said...

akak kalo dah setat berchatting mau hangus ikan goreng kat kuali...hahaha!

RaFFLeSiA MeRaH said...

INDAH SAKURA,

haáh, kena ngecikkan biji mata ler kalo chatting kat meebo, pehtu takder signal org reply msg kita, x cam original yahoo tu mengelip ngelip kat bwh tuuu...

ILA,

hehehe...takper, ader masa d/load yer...tima kasih atas wish about gaji tuuu...mudah mudahan..

KAKLUNA,

yup...YM best, takder YM rasa cam mati kutu kat opis nih...

MASY,

kita serupa yerrr...yg pasti tadi dah borak dah kita yerk...hehehe, macih, macih...

KAKLADY,

hehehe...silap tingkap yer kak? terjun jerr kak, kdg sy pun silap masuk tingkap, last2 kantoi...hehehe...betul kak, kalo dah berat pc tu slow la...sy ni pc baru...file x byk lagi, ok ler laju jerr...

AKIRASURI,

hehehehe...

13MAY,

sempoi tu la yg bestnya...

SHIMAHZ,

macih, ckp jer nak belanja ape, air kosong? air telaga? air paip? sumer boleh...wakakaka...nak jadikan akak member chatting? boleh, boleh...takut nanti shimahz xnak balik opis lak layan chatting ni...hehehe...

TINTAHATI,

hehehe...betul, YM ni memang mengasyikkan, cam ketagih jer rasa dia...huhuhuhu...

RAZLIZAHAZLEEN,

tui tu...x nak pun naik pangkat, nanti pening paler...naik gaji jer yg duk kejar kan ni...hehehe...

IEN,

akak ni x leh pakai YM, tu pasal masuk meebo, kalo x kenal pun x ape ke benda nyer meebo ni....

INDAH SAKURA,

macih...mudah mudahan berjaya...kena tag lagi yerk? nanti laa nak kemas meja dulu, huhuhuhu....tgh bersepah duk tinggal 5 ari ni...diorg wat keje kat meja kita...

13MAY,

sabau lerrr...tgh mengah lagi ni..

NBK466,

same laa...tetiba rasa sunyi, sib baik member introduce meebo, sambung balik ler projek...hehehe...

HONEYMJ,

bwk pc kat dapur la kak...hehehe, leh sy chat ngan aku ngintai akak masak lauk ape....huhuhuhu...