12 March 2007

Entry Santai Santai Jerrr....

Aku ni kalo ari sabtu ahad, ader la citer aku...kalo ari keje, x der ape yg menarik pun aku nak citer kat korg sumer...rutin aku same jer, org ckp mendatar, so, dari korg boring baca citer yg same, baik aku x yah citer, kan...sabtu ri tu ader jemputan kawin kat keramat, au bape pun dah lupa, yg pasti pegi kenduri tu memang pi mkn jer laaa...jenguk pengantin pun idak, tah...aku ni kalo beramai ramai gitu x larat, nak cepat balik jerr...janji tunjuk muka kat tuan rumah, actually aku kenal bapak pengantin, ngan mak pengantin pun kenal2 gitu jer laa, sekali ri tu penah gak depa ni wat open house time raya...tapi skrg ni depa dah pindah umah baru, tapi area2 tu jugak...so, mencari umah pun x jadi masalah sgt laaa...menu kenduri tu ya rabbi byk nyerrr...x larat nak membubuh dah dlm pinggan, rasa2 aku x padan ngan nasi yg aku amik tu pulak...tapi yg yg pasti dekat nak licin satu pinggan aku tibai, maklum lerr...tghari tu sah2 aku x payah nak masak lagi dah, x payah nak pikir cari mkn lagi dah...pegi bertiga, adik aku ngan sorg member dari kg baru...

tgh2 duk sedap mkn, member opis call tanyer umah pengantin ni kat mane? adehhh...kalo sekali tipon x per jugak...ni bantai tipon 5/6 kali...padahal bukannyer dia duk jauh sgt, duk kat area setiawangsa tu jerr...gelabah semcm jer makcik ni...aku nak terangkan pun x reti, bukan aku besa sgt ngan kawasan tuh, pegi pun sekali sekali, last2 aku past kat member opis yg duk jadi penanggah kat kenduri tu, pehtu dia x jumpa gak, duk call lagi sekali, aku pas kat sorg lagi member opis nih...x paham2 gak, aku pas kat adik aku...pun x paham gak...adehhh, bebal betul lerr, last2 adik aku pas hp kat tuan rumah...ckp sendiri...nak mkn pun x senang, diganggu gugat dek org sesat cenggitu, muehehehe...kitorg pun dah abih mkn sumer, pi jumpa ngan mak pengantin, dah wat salam kaut ler kata org...ready ler nak balik, adehhhh...makcik ni duk call lagi sekali, tanyer betul ker khemahnya kaler putih merah...adehhhh, letih tul lerrr layan dia nihhh...rasa nak off tipon jerrr, yg peliknyer x reti tgk signboard yg ada name pengantin kerr? last2 pagi ni maleh nak dengar citer dia kat bilik mkn tu tadi...kalo layan x jadi keje la jwbnyer....dengar citer smlm dia pi kenduri tu ngan anak dia jer, suami dia x ikut, patut kecoh smcm....hehehehe...

balik terus nyinggah umah adik, smbhyg zohor dulu, pehtu pi antar member kat kg baru tu balik umah dia, terus gi teman adik aku gi jemput hubby dia balik keje....terperangkap kat kerinchi tu pulak, jln jem, ader pembaikan jalan kat depan vista angkasa tu....dah sampai pj, terus balik umah...adik lak msg kata ajak aku tido umah dia, pasal hubby dia nak pi main bola...emmm, terpaksa pindah umah lak mlm tuuuu...pagi ahad lepak2 kat umah dia...tengahari balik umah, otw balik umah, jumpa lak ngan keter waja terbakar kat simpang depan umah...x berani nak ikut jalan tu, takut kang meletup lak tgh2 jem camtu...sib baik ader jalan alternative lain....sampai umah panas ya rabbi...nak tido pun x leh...member umah sumer dah kuar, x tahu gi maner, akak sebelah tu kalo ader member johor dia dtg umah, memang melahu la keje dia....pi teman org tu pi shopping...nantilah ader masa aku citer pasal member dia ni kat korg yerr...besa gak ngan aku dia ni...boleh la aku layan gitu2, lebih2 aku x reti...mlm tadi tido awal tapi jenuh nak bagi lena, panas punyer pasal...rasa cam duk dlm oven...sabor jer laaa....kipas pasang sampai 5 pun x rasa lagi....dah mcm helikopter jer sekali tgk kipas tu berpusing....wakakaka...okla, entry santai2 jer...

Mencintaimu - Kris Dayanti

Mencintai mu
Seumur hidup ku
Selamanya
Setia menanti

Walau di hati saja
Seluruh hidup ku
Selamanya
Kau tetap milik ku

Hanya satu yang tak mungkin kembali
Hanya satu yang tak pernah terjadi
Segalanya teramat berarti di hati ku
Selamanya...

Mencintai mu
Seumur hidup ku
Selamanya
Kau tetap milik ku

20 comments:

ILA said...

PERHHHH!!!!redy dtang sini nak komen pasal desktop.tpi ada org mcm keretapi , dah update entry baru gamaknya..jelessss tuiii!!!

Psai malam rasa panas??? ni mesti batu blok yg d gunakan utk buat umah tu jenis putih.Kal.batu merah, tentu rasa sejuk 24 hours~~

TrudgeAlongMyNothingness said...

aku ada kndri kawin kawan kat dewan au2 1 april..nge nge!!

org bandar nk wat kndri pyah ek..kn sewa dewan la pulak..nnt kalu wat kemah..dh tutup jln. silp2 kna tetak ngan kaum lain tak puas ati..mcm kes tmn dato' harun vs kg ghandi dulu

IndahSakura said...

kalau hari mggu jer, penuh ngan agenda yer RM...tentu tak boring kan...sakura ni bersantai jer kat rmh..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA,

hehehehe...tah, cam boring lak tgk satu2 entry tu lelame sgt, paling dpt tahan sabor, satu ari suntuk jer, lebih tu, mesti gatai tgn nak mengapdet...agaknye la batu blok tu kaler putih....x pasti, sbb dah disimen batu blok tuuu...

TRUDGE,

betul ke kenduri kawin ko tuuu, sbb 01 April ni org suka acah2 kan kita jerrr...haáh, betui sgt ko kata, kat kg gak yg paling mudah...jimat belanja...

INDAHSAKURA,

time penuh agenda, time x der mende program, santai2 la jugak kat umah, sampai naik kebas bontot ni tido baring...hehehehe....

achik said...

tak kusyuk nak makan kan kak RM... asyik dok calling2 je... byk ke dpt jemputan makan kenduri cuti sekolah ni?? :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK,

tu ler pasal...nak menghayati rasa makanan tu pun x boleh...memang gangguan lerrr...x der la byk, ari sabtu tu jer laa...ikutkan ari ni ader majlis tunang mak sedara sepupu (2 tahun muda dari kak RM) kalo ujung minggu memang nak balik, tapi dah buat ari isnin, x kan ler nak cuti lak...kalo kenduri kawin mungkin gak kena amik cuti....

cikdinz said...

tak kan lah geng tuh tak pandai tengok maps. apa raaa....

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIKDINZ,

tu yg jadi hangin satu badan tuhhhh.....kalo dah reti tgk maps, x der la dia duk calling sampai berpuluh kali....

akirasuri said...

hahak..memang santai kak :P

ha ha ha yang besh kenduri kawen ni dapat makan sesuka hati..tapi padat tu yang sakit tu..tak larat..senak nafas sih!

Leeds Al-Malique said...

kat kad jemputan kan ader map, apaa daaa kalau aku kan aku sound jerr ahahahaaaa..

betulla kata org, org pempuan tak suka tgk peta..lebih suka bertanya =)

s * h * i * m * a * h * z said...

btol la, semalam mmg panas tahap dewa-dewi ler..
cuma psl nak tido tu, mmg takde hal sb mata ni mmg apa saja.. di mana jua mmg sure bleh lena.. cuma bgn pg tu rasa macam baru lepas joging.. berpeluh benget!

Ina said...

Haih org kt sini dok terbayang lauk kenduri kawin lah pulak! Kronik betullah. Kena pindah Mesia cepat2 la jawabnyer nih =P

lindosh said...

mlm tadik panas giler.. sy takleh tido..

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKIRASURI,

sebelum kyg kena la berenti, baru perut x padat...hehehe, mengah dak??

LEEDS,

haáh...tu yg aku heran tuu, mcm dijemput pakai mulut jer kot...

SHIMAHZ,

tahap dewa dewi? kekekeke...memcm lerrr....okla tu, bangun pagi cam joging...badan sihat...

INA,

haáh..kronik dah tuuu, baik cecepat balik sini...

LINDOSH,

aku pun same...tapi bila dah start lena tu x sedar ape dah...yg pasti ptg smlm kat opis ni lebat giler, rupa kat ampang langsung x ujan...dah berangan nak tido berselimut, tapi x tercapai pun...

Honey MJ said...

soklan cepumas dari akak:-

ko bila lagi rafflesiaaaaaaa? terhingin nak makan nasi minyak ko punyeeeee.

RaFFLeSiA MeRaH said...

HONEY MJ,

alahai kak honey...bih kurang jer rasa nasi myk sy tu nanti...hehehe, cuma pengantin jer berbeza, sabor yer kak...

Ayu said...

kenduri ko bila? hehehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

AYU,

x tahun ni tahun depan, tunggu kad jer la yerr...hehehe....

13may said...

lagu cinta:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY,

takder laaa...tu lagu kenek kenek la ude...hehehehe...