11 December 2006

Yey Yey...Dapat Gak Aku Tengok....

....bukan mudah untuk kita menyayangi seseorang yg sgt2 kita sayang....
Yesssss….Berjaya gak aku jejak panggung wayang kat klcc mlm td, gi tgk citer ape korg tau?? Dah mestinyer filem CINTA…hehehehehe…Mamarisyia!! Rafflesia dah gi tgk dulu laa…potong line akak pulak…akak dah gi tgk ker? kalau lum pegi, taknaklah citer kat sini jalan citer dia…nanti x best lak akak nak pi tgk kalau dah tahu jalan citer kan…best citer dia…budak2 boleh tgk, org dewasa apatah lagi, kira sumer golongan la sesuai tonton…kalau nak bagi bintang, dari 10 tu aku bagi 8 laa…tak rugi bayar tiket harga 11 ringgit tu… memula tu cam confuse nak tgk citer CICAK MAN ke citer CINTA ni, tapi aku x suker sgt citer2 dongeng cam filem inggeris gitu, ala2 spiderman, ultraman ngan superman tu jugak aku rasa citer CICAK MAN ni…aku lagi suker tgk citer yg aku senang paham, filem yg penuh ngan kasih syg camtu lah yg aku suker tgk…dlm citer tu ader kisah sedih, kisah suker, kisah duka…part airmata tu ader gak…tapi aku memang x kan nangis laa kalau tgk ramai2 walaupun dlm gelap, melainkan aku tgk sorg2 kat umah...

Masa mula2 masuk panggung tu memang la aku ni cam org kampung, sbb pintu panggung tu mane ader tulis citer ape kat dlm tu kan, tetiba jer fiance aku ajak masuk pintu yg pertama tuh, cam x confident lak aku…siap aku tanyer dia, abg penah tgk wayang kat sini x sebelum ni? muehehehe…sib baik dia kata penah…pehtu dah dapat sit kat dlm tu, aku duk tanyer dia lagi…Betul ke ni citer CINTA?? Tah2 kita silap masuk bilik tak?? ni ape benda ni dia tayang ni…wakakakaka…(kelakor jerr) fiance aku jwb…ape la ayang ni…betullah…memanglah sebelum tayang citer dia tunjuk iklan dulu, iklan ni la yg nak bagi duit kat filem2 ni sumer….pehtu aku jwb, ooooo…ye kerr, tapi betul, byk nor iklannya, dekat 15 minit duk iklan jer memanjang….tapi bila dah kuar name fasha sanda, kuar name nanu tu, baru ler aku lega…syok jer tgk gambor besor2 camtu yerkkk….hehehehe…tapi lagu cinta yg misha omar ngan jacyln victor nyanyi tu x byk pun dia putar, rasanyer sekali jer kot….byk lagu lain…lagu anuar zain tu best....pehtu ader lagu innuendo, belaian jiwa….

Smlm tu kira 1stime lah aku pi tgk wayang ngan fiance aku…sebelum ni rasanyer last aku tgk wayang masa filem PASRAH, lame tuuu…rasanyer dah lebih 5 tahun kot, tapi kan bila kita start tgk wayang ni rasa cam smgt tu berkobar2 lak nak tgk citer lain pulak, muehehehe…bila aku kuar jer panggung tu kan, tgk org beratur beli tiket kat luar tu, cam nak beratur lagi sekali, cam teringin nak nengok citer CICAK MAN pulak…wakakakaka….fiance aku ckp ape, nak tgk boleh, tapi kita tgk citer babuul (citer industan….) uwaaaaaa…mane aku minat citer industan….oleh kerana perut aku pun dah lapor benor, last2 gi mkn jer laaa…mlm td teringin sgt nak mkn chicken chop, goda2 mamat tu…berjaya gak, tapi beef steak pun aku cam nak mkn gak…pehtu aku paksa fiance aku order beef steak walaupun aku tau perut dia perut org kg, sah2 dia nak mkn nasi…tapi oleh kerana aku yg paksa dia, nak gak dia dengar ckp aku…wakakakaka…tapinyerrrrrr…daging dah abihhhhhh, uwaaaaaa…last2 dua org mkn chicken chop…emmm, sedap, tapi yg pasti aku x leh abih pun satu pinggan, sib baik lerr member sebelah leh tolong perabih…aku paksa dia lagi, muehehehe….tahla ekk, selera aku skrg ni kureng skit, pas demam ri tu selera ader, tapi kurang dari dulu…skrg ni duk telan dah seminggu pil vitamin ni ha, nak bagi selera dtg balik…boleh gituuu....key, tu citer aku yg terbaru....komen, komen...

39 comments:

13may said...

byk org sembang pasai filem CINTA skrg nih yea...hmmm...
patutkah aku pegi layan filem nih???

ehhh..1st komen la:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

tahniah2...ko duk carta teratas, ehhh...pegila tgk, tapi aku cam nak tgk cicak man lak pulak weiii, hehehehehehe....

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : tahniah2...ko duk carta teratas, ehhh...pegila tgk, tapi aku cam nak tgk cicak man lak pulak weiii, hehehehehehe....

Pisces said...

paksa2 tue.. muahahaha..
ish.. aku pun dah lama tak makan grilled chicken chop nie..

RaFFLeSiA MeRaH said...

pisces : mueheheheh...abih tu kalau x paksa x kan nak bungkus bwk balik lak kot...lagipun bukan paksa sampai tahap sumbat kat mulut dia....ha, pegilah mkn...best mkn sekali sekala benda2 camtu...selalu2 sgt jemu...

mamasinga said...

hehehe..kalo aku laki bini, kompem order semua..dah western, sat gi lima minit lepas makan, lapaq nasik plak..

mysha said...

amboi-amboi..seronoknya dia..dapat tgk citer cinta......

RaFFLeSiA MeRaH said...

mysha : muehehehe...tu ler, best nko...fiance aku kata, leh meresap kat jiwa dia...uweeeekkkkk....

achik said...

ish byk tul org jadi promoter x bergaji cite CINTA tuh hehehe... dah lama org x promote cite melayu camni... cam best je... tergoda sungguh nak tgk cite tu :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

mamasinga : haa? order sumer? RM baru oder chicken chop dah x larat nak perabih, tapi kalau selera dah ok pun rasanyer takat satu pinggan tu pun dah cukup...

achik : pasal x bergaji tu la nak bagi promote, kalau bergaji, memang satu filem satu promote, byk dpt duit...pegilah tgk....

sya said...

Dah terperangkap dalam CINTA ek?

Iman Mawaddah said...

CINTA..best ke? Saya tengok cicakman..teknik gambar..wow..superb..jalan cerita oklah standard lawak aflin shauki..bukan lawak ala anak mami dan nana tanjung.Satu revolusi baru untuk wayang melayu.

RaFFLeSiA MeRaH said...

sya : terperangkap dlm panggung, tgk citer CINTA jerk...hehehehehe...

iman : ye ker...tu laa, teringin gak nak tgk, tapi tgk cinta dulu la kot...best ker? hishh, x sabor lak nak tgk...kekekeke...tapi ri tu nak tgk cicak man, tiket dah abih, yg ader tayangan midnight jer, x larat nak tunggu....

happyirfa said...

waaaaaaa jelesnya,akak dah g tengok filem'cinta'..
kita tak sempat lagi nak g tengok..hubby dah janji tp hari cuti kami tak sama.bila dah sama pulak tak tahu nak letak hero kat mana..kan bawak dia masuk sekali dlm panggung tu ,dia pulak yg buat wayang sendiri..

Syikin said...

salam,

hehe..sini pun citer CINTA gak??!!!

eh, genglah kita tka minat hindustan. antara hindustan n tamil, better akak tgk tamil, isi citer dia lagi best..wlwpun pelakon2 dia biasa2 aje. akak tgk citer berdasarkan content citer tu, kalau hampeh, hebat camner pun pelakonnya..solilah..hehe

suka pulak baca entri sblm ni pasal perangai pasangan kita tu..setuju ngan entri tu...dan dlm islam antara ciri2 pasangan tu sifat kufu ngan kita mesti ada..kalau tak susah sikit.

sorilah akak tak tau awak asyik tak sihat aje, jrg dpt masuk awak n org lain cepat2 sekarang ni..dah tak cam dululah,sejak posa ari tu perasan kerja mcm bertambah2 aje sampai susah sikit nak online memanjang..

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : hehehehe, kalau wayang hero tu, wat kat umah pun boleh...meh akak jaga, tapi x jamin la kalau dia x nangis, kang bukan dia yg meraung, akak lak lebih meraung...muehehehehe

syikin : hehehehe...takder idea dah kak...citer jer la ape aktiviti ujung minggu...sibuk yer kak, apepun thanks sempat lagi singgah sini....

kemat said...

waaa...saya gak lom gi tgk..nak ajak org smua dah gi tgk.huhuhu

Anonymous said...

walaweh...eksaited sgt gi tgk wayang..balik2 'umah', cat sudah bertukar.. :P

akumasihdisini said...

Aku lak...usah kan cinta...mee cintan pun tak tengok...cicakman pun sama gak...cicak aku tgk laa...byk kat umah mak aku...rindu uper nyer ko kat aku ngan maniq...maniq bercuti dan mungkin dah balik kl...tp dia tak kan update utk tempoh terdekat nie...aku lak...seminggu aku dok kat umah jer...sakit yg aku citer ari tue...mmg seksa...sekarang nie dah ok...alhamdulillah...tapi masih sakit bila buang air kecil tapi tak seteruk seminggu yg lalu...nanti aku update n3 aku...k!

PB said...

(kesat air mata)

kak pB tak g tengok lagi...teringin, tapi aBe tak nak...dia tak minattttt...

tulunnnnnn...

nampak gaya kena tunggu DVD keluar lah gamaknya baru buleh tengok..

RaFFLeSiA MeRaH said...

kemat : ko nak ajak lagi sekali pun boleh gak...tapi ko ler belanja aku yerkkk...sbb aku x jemu lagi nengok citer tu...tgk 2 kali ok lagi...

kakluna : hehehehe...cat tu kucing ke, cat dinding umah yg bertukar?? x paham....jenuh pikiaq..

akumasihdisini : ape masalah si maniq tu yerk...dia merajuk ngan sape? ooo...sian nko yerk, harap2 cepat sembuh...ko x amalkan petua aku ckp ri tu?? lobak putih tu ko rebus, minum air dia?? mujarab nko...

PB : takper...cd pun ok dpt tgk, samer jer pelakonnyer, tetap gak org yg sama...jln cerita pun x kan berubah...tunggu cd yerkkk....

ezatulhaq said...

heh heh heh ni aku buat kunjungan balas ni , sebenarnya aku ni silent reader je sebelum ni tetiba nak jadik hyperactive reader plak .. btw slamat bertunang tuk ko yang tengah mabuk di hujani CHENTA heh heh eh

RaFFLeSiA MeRaH said...

ezatulhaq : time kasih, selalu2 la ko jadi night reader kat blog aku yerk...hehehehe...tima kasih ler wish ko tuuu...aku lum lagi jadi mabuk, takat mamai tu ader laaa... hikhikhik....

Anonymous said...

He..he.he..tak pernah tgk wayang ker seumur hidup.. Tapi ingat pesanan dr. loba2... kalau suka gi tgk wayang sebelum kahwin...bila dah kahwin jgn ler lupa ajak yg tersayang gi tgk...jgn masa berCINTA jer...

p/s : Even lagu CINTA versi Jac/MIsha tak sehebat versi Melly/Kris..tapi timiming lagu nie dlm filem CINTA tuh mmg MARVELLOUS!

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466 : wakakaka...peh kawin nanti yerk? tgk ler kot nak dilayan....tungguuuuu...masa tu lagi byk citer yg sesuai ye dok...kekekekeke...haáh, lagu tu best...tapi x byk kali main....

Suri Rahsia Abang said...

dulu aku tgk wayang, masuk awal 10 minit, tgk movie tu da start. org sebelah kata da start dlm 15 minit. aku kuar, suh org panggung tu restart. suh ikut time kat tiket la kan? pastu aku masuk semula, filem tu kena restart. satu panggung bising. sib bek gelap. hahaha..

RaFFLeSiA MeRaH said...

suri rahsia abg : wakakakaka...betul ke ko wat camtuh? terror la ko nihhh, 1stime aku dengar kejadian camtuh...muehehehe....

Anonymous said...

alaa..baru nak suh RM blanjer..tak jadilah cenggini..

RaFFLeSiA MeRaH said...

razlihazleen : muehehehe...nak banjer ape?? nak mkn chicken chop ker?? alahai...siannnn...takper, kat kl byk lagi chicken chop org lum beli...muehehehe...

13may said...

wah! puan suri memang hebat:D

ps:
RM...nampak ceria la blog hang ngan kaler nih:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : tu laa...aku pun terkejut dengar citer si suri tuuu...terror tul minah ni yerk...time kacihla puji kaler blog aku...aku nak tukor2 takut ilang segala name member2 aku, tu pun mintak tolong ehsan kwn aku, nko....dia yg buatkan....time kacihhh zammmm, tahun depan jgn lupa bagi diskaun amik gambor yerk...hikhikhik...

Masy said...

akak, sesunggohnye cite Cicakman itu jugek sunggoh best tau akak. sy pon x menat cite2 Spiderman spenderman tu sume tp Cicakman mmg laen. aikk pomot ni leh dpt duit ke?muehehehehhehe

cite Cinta mmg best best jugek..heheh

Syikin said...

salam,

suke suke ngan template baru ni:D

eh, gambar profile tu jari jemari RM ke? mak ai..itu baru bertunang penuh ngan inai, sok sok time kawin camner lagi glemernya tu hehe.jgn mare, gurau aje ye..

13may said...

wahhhh...gambaq pakai inai...
cantik betoi:))

Nero ...... said...

1st time masuk blog awak..best ekk cite cinta...semua ckp mcm tu..aku rasa peranan iklan tu buat org nak tgk..mane tak nye sebulan sebelum keluar dah dok iklan

Purpleheart said...

rm, sue pun dalam proses nak tengok gak, bertahun-tahun tak tengok wayang tuu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

syikin : suker yerkkk...time kacih laaa...nanti lame2 dah boring, tukar lain lak kan...mane ader jari RM...takder lah tunang sampai nak berinai, kalau tunang berinai camtu, rasanyer masa kawin, berinai penuh sampai ke siku...

13may : cantik yerkk...memang lerr, sape yg pilih gambor kalau bukan aku...hehehehe...

Nero : betul2, peranan iklan, tapi sib baik pegi2 citer dia best, kalau tak...kuar panggung ler sebelum citer abih...takpun buat taik mata kat dlm tuhhh, baru best...kekekekeke

purpleheart : aáh, pegilaah, skrg ni diorg dah sakan duk tgk cicakman, dah tak terkejar lak rasanyer, cepat benor bertukar citer lain kat wayang yer...

edyan7 said...

nasib baik takde spoiler!! huhu..malam esok...jadi!!!!!cinta!!!

lawak lah akak ni ... yan selalu buat2 cam tau je..padahal blur......masa first time gi bawak adik-adik... sekali adik yan nak buat lawak dalam gelap tu "mana cekodok kita bawak dari kampung tu? bak ah sini" perrrghhh...malu gile...tak guno!!

yun said...

dh dpt tgk wayang skali ni..ada rasa mcm teringin nk tgk wayang lg ke? kalo nk akak bitau la kat 'si antu wayang ni'
anytime je leh layann sesama ngan akak