07 December 2006

Kesihatan Aku Lum Normal....

Time kasih bebyk atas komen2 korang yerk…blog aku ni rasanyer x sehebat blog2 korg sumer…tapi alhamdulillah…feed back tu ader dari korg2 sumer…hehehehe…smlm aku cuti, tah…rasa cam malas jer nak gi keje…lagipun cuti tahun aku dekat 10 ari lagi lum amik, tahun depan dpt lagi 25 hari…rasa cam nak duk umah jerr smlm, ape lagi acara santai2 la aku smlm sepanjang ari, tapi x tahan tul, cuaca panas gilerrr sampai ke mlm, ingat ptg smlm ujan lebat, tapi mendung x bererti ujan, cuaca mendung tapi sampai ke mlm ujan x turun2, hehehehe….sampai ke pagi tadi aku duk menahan panas…sampaikan aku tido pun x leh nak lena betul…panas punyer hal….

Ni pagi ni x tahu nape, badan aku jadi lemah, jadi longlai…ni tgh menaip pun cam x larat, rasa cam nak baring jerr…tadi aku dah baring, x larat pulak duk baring lame2, nape yerk…badan aku lately ni cam lemah jerr, cam x bermaya jerr, agaknyer kesan dari batuk aku yg agak lame tu kot…selera pun kurang nak banding sebelum ni, tekak nak mkn, tapi x tahu nak mkn ape…aku memang camni lah kalau baru baik dari demam, memang akan mengalami sakit kurang selera mkn nasi…adehhhh, ni pun buat berat badan aku menurun, bila berat badan aku menurun, aku rasa cam lemah badan jerrr, nak pulihkan balik semula bukannyer mudah…adehhhh, ape nak buat yerkk….sib baik la aku gi keje balik keje bukan naik bas, kalau tak, tau nak kata lah kalau aku duk berdiri dlm bas dengan keadaan org ramai tuhhh…x dpt nak bayangkan aku dlm keadaan mcm tuh…

Tadi pagi aku mkn mihun sup pun tak abih, pastu ader akak tu amikkan aku bihun goreng kat bilik meeting, aku mkn pun sesudu dua jerr…selebihnyer aku pandang ngan ekor mata aku jerrr…adehhh, selera lum mai2 lagi ni…nak kena mkn ape pun aku tak tahu…kdg2 aku cam nak muntah pun yerrrr…tekak aku jadi mual, nak kena mkn buah lebih skit kottt….tolon, tolon…aku x suker berkeadaan mcm nih…kalau boleh aku nak mcm dulu, selera aku x normal dah skrg nihhh…camane nihhhh….badan aku masuk angin ker yerk….harap2 minggu depan kesihatan aku dah normal cam biasa….

21 comments:

happyirfa said...

akak rindu kat mak akak ko?sbb tu asyik tak sihat jer..jgn macam tu.
kesihatan kena jaga jugak..ubat doktor bg utk dimakan jgn disimpan ye cik kak yer ......

happyirfa said...

13 may takder pulak ari ni..so saya jadi yg pertama ..ye haaaaaa

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : x tahu la, mungkin kot rindu mak akak...tapi ubat doktor memang akak mkn, tapi antibiotik tu x leh tgk, rasa nak muntah lak bila tgk...

Anonymous said...

Insyallah...penyakit2 cam nie kalau dah KAHWIN..elok ler dia..he.he.he..

p/s : Your ayat quote 'Cinta.....' tuh cam pernah den baco org gunakan sebagai dia punya quote jugak kat forum mana tah...org yg sama ker?

akumasihdisini said...

setiap penyakit ader ubat nyer...kecuali mati...so...tabah kan hati hadapi dugaan nie...dan byk kan rehat yer...semoga cepat sembuh...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

nbk466 : kawin? wakakaka...tu kena tunggu ler, kena bersabar jer laa byk2...yg mane tu? entry yg mane tuh??

akumasihdisini : betul tu...tah lerr lately ni cam lemah jer badan aku ni...selera lum normal lagi, kalau dah dtg balik selera aku nih, x larat nak mengunyah lak...

edyan7 said...

agaknya lah kan.. akak tumpang simptom kak puteri kot! kira bagi separuh-separuh le bab pening-pening tu! huhu... kak puteri dengarnya sihat pulak..hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

edyan7 : duk pikir camtu gak, adehhhh...teruklah akak kalau betul sbb jangkit dia...tiap kali dia peknen kena camni, haru aihhh....harap2 x der kena mengena laaa...

Anonymous said...

aku agak cam yan kata tu, ko kena angin puteri skit kot..takpe la..bukan slalu puteri tu pregnant..hehe..

akumasihdisini said...

aku pun sokong gak cakap c edyan7 dan mama singa(mcm laa aku nie penah pregnant)...dah 3 kali wife aku pregnant...tapi dia tak de apa2 alahan atau tanda2 pregnant...tak der muntah2...tak der loyer2...tak der ngidam nak makan itu ini...sbb nyer...kena kat aku...3 kali dia pregnant...maka 3 kali gak aku alami pening2 mcm org mabuk laut...siap demam aku tapi tak laa teruk sgt...kali pertama pregnant...aku rasa macam pening2 lalat...bila berjalan rasa nak tumbang...bila duduk...rasa semua benda bergerak...mula nyer aku pelik gak...mak aku cakap bawaan org mengandung...ntah laa aku pun tak tau betul ke tidak...tapi dah 3 kali pregnant...3 kali gak laa aku alami perkara yg sama...!

Purpleheart said...

alaa ciannya dia, nanti mak balik ok la tu agaknya..

lagipun sekarang kan musim orang tak cihat..

RaFFLeSiA MeRaH said...

mama singa : agaknyerlaa...

akumasihdisini : ok gak kalau sumer hubby cam ko, kurang2 x la teruk bini2 kat malaysia ni duk tahan pening, pehtu nak kena bersalin lak nanti...

purple heart : tu laa...memang musim la skrg ni kan? cuaca x menentu....tu yg senang penyakit hinggap...

mysha said...

raff..

aku sependapat ngan happyirfa..aku rasa ko windu kat mak ko..ko ajak la tunang ko yang tercinta pi ajak ko kuar2 jalan2 cari makan ke tgk wayang untuk hiburkan hati ko yang gundah gulana sbb ko tak sehat dan windu kat mak ko....

jng lupa makan ubat...malam tadi dinner ko makan pe?

RaFFLeSiA MeRaH said...

mysha : muehehehe...nanti aku goda dia yerk...kot dia nak layan aku, mlm td aku dinner tomyam ngan nasi putih jer...ko sebut dinner cam ader lilin lak atas meja umah aku tuh...muehehehe...

Sunan_Jati said...

wargh... xlarat nk mkn ciannnya ... sedapnya mkn nasi ayamm hahahaha!

RaFFLeSiA MeRaH said...

sunan jati : x heran aku, kot ko bwk ayam golek tepi muka aku ni pun aku x kisah...selera terbang tah ke mane skrg ni...nak cari balik selera tu pi nyorok kat maner...hukhukhuk....

Pisces said...

lor.. ko tak sehat2 lagik ker...? sian kat ko..

ko nie jenis suka makan ubat ker tak..? sbb aku tak suka makan ubat.. tu yg melarat2 sakit aku tue.. hihihi..

RaFFLeSiA MeRaH said...

pisces : tu lerr, lame nor aku x sihatnyer...dah sebulan lebih dah duk batuk, pehtu baik, pehtu jadi balik...aku no hal bab ubat ni, ikutkan memang x suker, tapi bila dah sakit aku tibai jugak nak kasi baik....

Iman Mawaddah said...

Tabahkan hati. Kene penyakit tanda Allah sayang.Dan juga sebagai kafarah (penebus dosa) bagi orang2 yg bersabar.

RaFFLeSiA MeRaH said...

iman mawaddah : thanks byk2, betul tu penebus dosa...memang terasa diri ni byk sgt dah buat dosa selama hidup ni...

edyan7 said...

siannya akumasihdisini tu... tapi kak RM, paling best bagi rasa sakit bersalin tu kat husband baru le boleh bersalin selalu!!... tak pe kak..besok akak pregnant... kak puteri pulak tumpang separuh! huhu