27 November 2006

Kepala Aku Tgh Memantak....

Sori aaarrr…ari ni x dpt nak update blog lagi, kepala tgh pening, tak tahu nape pagi2 lagi berat sgt kepala aku nih, pagi td dlm kul 3.30 badan aku seram sejuk, rasa nak demam, jenuh aku pakai baju sejuk, mcm org eskimo lak aku pagi td, cam nak selsema pun ader, tekak lak rasa perit jer, padahal raya ri tu aku dah kena selsema ngan batuk tapi memang pegi jumpa doktor, doktor x bagi antibiotik, tu yg cepat kena balik tuuuu…ader kemungkinan jugak x cukup tido kot, pas antar mak aku kat kelana jaya jumaat tu, kul 3.30 pagi baru dpt tido…pehtu siang lak bwk sepupu2 aku ngan anak2 dia gi zoo negara…tapi smlm dah satu ari aku duk umah, dah tido time pagi, dah tido time ptg…takperlaa…aku kena rehatkan badan aku kot…nak kena baring dulu kat surau tuuuu…nak baca korg nyer blog pun x sempat lagi ni, ptg2 skit kalau dah ok, aku masuk balik yerk….adehhhhh…nak zzzzzzz dulu laa….

7 comments:

Babyfacekiller said...

ni kira dah update la ni sis... ha.. pi pi tido... petang kang update lagi... ;D

jangan lupa makan soluble

Pisces said...

dah okies ker blum tue..?

a'ah.. mmg mujarab makan soluble tue.. :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

mkn panadol aktifast jerk, soluble balik ni kang la kot...memang bersin aje dah ni, memang sah nak selsema dah ni kot...selsema rasa leh tahan lagi badan aku nih, kalau batuk tu yg x larat tu....sampai sakit2 perut ni duk batuk tak berenti...

akumasihdisini said...

tak sihat...biasa laa...perubahan cuaca...bila sebut perubahan cuaca nie...teringat aku kat sorang doktorindia kat tempat aku dulu...skrg nie tak tau kemana doktor tue...tiap kali aku gie klinik...dia akan cakap..."ooo...itu sbb perubahan cuaca"...mula2 aku bleh laa terima alasan dia tue...tapi kalau tiap kali jumpa...asyik bagi alasan perubahan cuaca...pelik gak aku...ada satu kali tue...aku terluka kat kepala lutut semasa menebas kebun pisang...byk darah kuar...nasib baik ader abg aku...dia dukung bawak balik umah...sampai umah terus bawak gie klinik...doktor india tue yang rawat aku...dia jahit luka kat kepala lutut kiri aku...sambil tue dia tanya mcmana bleh berlaku...aku pun story laa kat dia sambil tahan sakit...pas tue...dia jawab..."ooo...itu sbb perubahan cuaca"...pening aku memikirkan alasan doktor tue...ape kena mengena...luka kat lutut aku tue ngan perubahan cuaca...mungkin dulu dia nak jadi pakar ramalan cuaca kot...tapi "terjadi" doktor laa plak...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : wakakaka, ko nyer lawak, memang no.1, yerlaa, agaknyer cuaca tgh x elok ko pegi menebas kebun, memangla luka, tah2 masa tu ujan ker, takpun tgh panas terik kerr...x sedar ko tertebas kat kaki ko...mane tau...boleh terima akai ker yerk? mueheheh.... aku pun nak jadi doktor keling tu jugak...byk auta jer...

akumasihdisini said...

aku tak giler lagi nak nebas tgh hujan ribut petir...masa tue cuaca elok jer...tapi aku rasa laa kan...sesetengah doktor nie bila dah terlampau lama jadi doktor...mana2 yang otai tue...diorang nie dah nak pencen...dah malas nak wat kerje elok2...so...cari terbaik bagi jer alasan yang terlintas kat kepala otak diorang...mcm kes maniq...muntah2...doktor terus syak dia hamil...wargh wargh wargh...sama gak ngan nurse...aku ader 1 citer yg berkaitan ngan nurse...lainkali laa aku citer...he he he...!

MaNiQ KaYaNgaN said...

wey.. kepala biol pun tapi dua entri... wakakakka... makan ubat erkk..