21 August 2006

Twin Vs Kembar...



Korang sumer mesti pernah tgk pasangan kembar kan?? hehehehe…takkan la x penah tgk kan…sesape tak pernah tgk tu, tenung muka budak2 kat atas ni…comel kan?? serupa jer sumernya, korg ader cita-cita tak, nak dpt anak kembar? Mane yg dah kawin ler? Yg lum kawin pun mesti ader gak angan-angan bila dah kawin nanti nak ader anak kembar…yerlaa, sekali kuar terus 2 org…senang, takyah nak ngandung 2 kali…kalau alahan masa pregnant pun sekali tu jer nak ngadap…tapi sonok ape dpt anak kembar ni, nak pulak muka yg jenis seiras tu, nampak cam best jerk…sumer ni kekuasaan Allah Taála..

Ha…nak citer bab kembar ni, kalau korg yg lum tahu tu…aku ni adalah salah satu dari pasangan kembar, hehehehe…tapi muka aku ngan adik kembar aku x samer, memang x same langsung, tapi aku heran gak tiap kali kalau org yg 1stime jumpa aku ngan adik aku mesti kata muka aku same, bila dah lame2 kenal baru lah diorg kata muka aku x same, apsal ekk…masa kecik2 dulu memang mak aku belikan aku baju serupa, memang serba serbi nya same la, dari kasut sampai lah ke baju…tapi tah ler bila sampai umur 9 tahun aku jadi malu pulak pakai baju serupa ni, nak malu pasai apa pun aku x der jawapannyer…umur 9 tahun dah start pakai baju kaler lain2, tapi still same corak kalau baju kurung la, kalau baju gaun mesti kaler lain2…sampai lah ke hari ni aku ngan adik aku memang dah mcm org tak kembar lagi dah…baju memang dah lain2, x suka aaarrrhhh baju same ni, cam boria jerk…hehehehe…

Nantilah ader masa aku scan gambar aku masa kecik2 dulu utk tatapan korg sumer ekk, tapi tak janjilah pasal scanner kat opis aku ni rasa cam x berape nak ok, nantilah aku try2 godek..sebenarnya ramai insan yg di sekeliling aku ader anak kembar ni, mcm bapak sedara aku pun (abang sulung mak aku) ader anak kembar, tapi sorg meninggal, sorg lagi jer yg still ader kat dunia ni (dah kawin dah pun, tapi anak dia x der lah kembar)…sorg lagi 2 pupu aku pun ader anak kembar, yg ni memang muka serupa, aku kalau jumpa memang x leh nak bezakan mane satu kakak mane satu adik, cuma mak ngan ayah dia jer yg kenal…jiran aku duk skrg ni pun jaga anak adik dia, kembar jugak, yg ni pun muka same, x der beza pun…tiap2 hari aku jumpa diorg ni pun, memang x kan kenal mana satu akak mane satu adik…emmm, bf aku pun ader adik pompuan kembar kalau korg nak tahu, tapi aku lum penah jumpa lagi laa, bf aku kata muka diorg serupa sesgt tapi dua2 org dah kawin…apepun hidup sebagai pasangan kembar ni biasa jer bagi aku, mcm adik beradik yg lain jugak…takder beza sgt…cuma masa kecik jer laa nampak cam lain skit bila kita pakai baju serupa…eh2, dah dekat kul 5 laa, oklaaa…nak smbyg asar dulu ekk…sambung lain kali…

11 comments:

kasutVINCCI said...

owh...awak kembar rupanya. Nanti jgn lupa publish gambo.;)

Ayu said...

letak le gambo.. uwaaa kite nak anak kembo jugak :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ayu : sabor dulu ekk...nanti2 ler me letak gambar..nak anak kembar ekk?? kena selalu kwn ngan org kembor...takpun selalu2 mkn pisang kembor...wakakaka...

razlizahazleen said...

anak kembar org kata slalunye kturunan..nak anak kembar gak..huwaaa..tapi tak kawin lagi..*wink*wink*

RaFFLeSiA MeRaH said...

razlizahazleen : selalu camtu ler, tapi tak semestinya org kembar dpt anak kembar...me pun lum kawin gak, teringin gak nak anak kembar, umur dah 30 lebih ni kalau boleh nak anak ramai serentak...tapi larat ke nak kandung 2 baby dlm satu masa?? me ni dah la kemetot...wakakaka....

Kak Lady said...

Anak kembar?...ermmmm...rasanya takmolah...nanti tak cukup tangan nak jaga...tapi kalau jumpa anak2 kembar lebih2 lagi yang kecil2 dan comel...memang tak lekang mata memandang

EdRyNA said...

Anak kembar ni masa kecil letih sketlah kot nak jaga smpi dua org (itupun klu dpt 2..kalau dpt 3 ke 4 ke ?? camna??) tapi bila dah besar sikit senanglah coz anak kembar ni boleh main sama2. they can depends to each other so tak melekat kat parents ajalah..this is what my friend told me coz dia anak kembar....

Syikin said...

oh..ada saudara kembar rupanya. tak kisahlah seiras atau tidak, yg penting KEMBAR..

MAMARISYIA said...

hehehehe..MR baru bersembang-semabng pasal anak kembo..tak sangka plak RM ada kembar!!

Purpleheart said...

ceronok ya dapat anak kembar tapi larat ke nak jaga dua-dua, kalo nak susu due2 pun nak susu gak.. tapi kalo dah rezeki sape tak nak kan?

~comei~ said...

dulu masa kekecik org slalu kata nis ngan akak nis kembo. tp tak der laa.. kitorg lahir beza hampir setahun.. hehe.. thn lain2..

nis mmg suka tgk bdk kemba. comei je. pernah gak rasa kalo bleh nak anak kembar.. tp la ni tak dah kot.. sbb... nis ni tak sabar. kalo dedua bt perangai mau ngamuk nnt maknya ni. haha..