18 August 2006

nobody's perfect

Smlm aku cuba gak puasa satu hari walaupun tak bangun sahur, tapi alhamdulillah takat kul 4 ptg aku leh tahan lagi…dah dekat kul 5.30 rasa cam x larat satu badan, aku ngadu ngan adik, dia pun same…wakakaka…tapi aku memang langsung x minum air pagi tadi…dahlah mlm tu mkn kuih bape ketul jerk, mane x rasa lemah satu badan..tapi syg tul kalau tak dpt puasa time bulan rejab ni, nak puasa terus menerus memang x terbuatnyer laa…awal rejab ari tu aku dpt jugaklah habiskan dekat 2 minggu puasa, itu pun termasuk puasa ganti yg belum2 terganti… smlm bukak puasa ngan nasi kerabu + kari ikan tongkol + ulam petai + air jagung + buah mutan (ni bahasa org kg aku panggil buah rambutan kalau korg nak tahu, sebagai desert aku ler konon2 nyer…)

Mlm tadi pun tido awal, pas isyak aku dah terbongkang dlm bilik, tapi sempat gaklah aku baca yasin pas magrib mlm tadi, sedar2 kul 10.30 member chat aku tipon, minah ni pun aku baru jer kenal kat skype, suka tul dia borak ngan aku…suara dia lembut jer kalau korg nak tahu, suara aku punyer la kasar bercakap…hehehe..aku x pandai lah nak lembut2 ni, memang dah semulajadi aku camni nak wat camner…susah dah nak ubah, org tua kata dah kematu…tapi aku hepi ler duk borak2 ngan dia ni…selalu citer kat aku pasal shahrin dia…hehehe, member chat yg dia baru kenal, shahrin ni engineer tapi tu ler…biasa org keje hebat2 ni susah sikit nak tackle, nak ayat depa ni…depa ni kalau boleh nak cari yg sekufu jer, mane sesuai kalau takat ngan kerani2 cabuk cam kita ni…tapi aku x cakap sumer org camtu…ada gak yg x kisah keje ape pun, janji hati mesti baik…

Korg lah kan, kalau nak pilih bakal suami nak yg mcamane ekk? mane yg lum ader suami laa…yg dah ader tu, citer la kat aku sebelum ader suami camner… angan2 elly tu aku suka baca...tapi tu ler tak sumer yg kita nak dlm hidup kita ni akan kita dapat, mungkin akan dpt, tapi tak kesemuanya…aku bagi contoh kat korg ekk, kalau dulu aku penah impikan lelaki yg ensem, yg tinggi, yg macho, yg keje best2 (keje pegawai ler, takpun cukuplah dpt engineer ker…hehehehe), pastu kalau boleh aku nak yg jenis smbhyg, jenis hormat org tua, yg x merokok, yg pandai amik hati aku, yg romantik, fuhhh…jenuh aku nak sebut satu2, tapinyerrrrrrrrrrrrrrr….waaaaaaaaa, aku x jumpa lelaki yg aku idam2 kan tuuuuu, sampai sudah tak dapat…..hehehe….apepun aku syukur dengan ape yg aku ada sekrg, yg penting diri aku bahagia…memang takkan kita jumpa manusia yg dijadikan tuhan bersifat sempurna di dunia ni…lagipun org kata nak cari yg encem cermin diri kita dulu, tul dak, elehhhh…ct nurhaliza yg cun melecun tu pun dpt bakal hubby x encem mane pun, tua lak tu…tapi poket dia encem ekk?? hehehehe..

** nobody's perfect..jadi, jangan sia-siakan apa yang sudah ada di hadapan kita, belum tentu nanti kita mendapat yang lebih baik dari apa yang kita dapat sekarang ni, kalau kita nak cari yang sempurna, check dulu diri kita sendiri, apakah kita sudah sempurna di hadapan org lain……..

4 comments:

elly said...

wei ko suka ye baca angan2 aku tu..sebab aku tau angan2 kita mmg sama...mmg tul susah nak cari yg didamkan...memadai la kalau org tu sayang kita...wei ko dua beradik bz ke ari ni?

PuteriSatu said...

wah..wah..pandainye ko berkata-kata ek....muehehehe....

Yon aku hencem tak..Yon aku..mueheheh..

Kak Lady said...

Ermmm...kak lady ni dah berhari2 nak mula berpuasa...tapi tak mula2 jugak...

Lelaki impian?...hehhehe...orang kata kita ni jgn bermimpi yang best2 aje...sebab kadang yang best2 tu ade juga cacat celanya...kita aje tak nampak...sebab tak semua manusia sempurna....dulu kak lady pun berangan nak yang ensem...kaya...loving...ideal le konon....dlm mimpi aje boleh dpt...hehehhe

Ayu said...

tiada manusia yg perfect di dunia ni :)
apapun.. aku doakan ko dpt suami yg baik dan beriman.. aminnnnn