16 August 2006

Lagu Dealova + Ulam Ulaman + Rokok

15 Ogos 2006 (Selasa)

Apsal sumer org suka sgt ngan lagu dealova ni ekk...kalau kat tv skrg ni asyik duk tayang klip lagu ni jer...tapi yg pasti muka cik ct kita yg kuar duk menyanyi, penyanyi asalnyer langsung x kuar...wakakaka, nasib ler mamat2 indon tu,...nak wat camner, skrg ni name cik ct kita memang tgh melonjak2, sampai tinggi melangit...hehehehe....apepun memang best ct nyanyi kat zoom in malam tu, sampai 2 kali tayang lak siaran tu atas permintaan ramai, sib baik gak dia tayang balik, leh gak aku tgk...pasal siaran yg 1st tu aku x sempat nak tgk betul2, masa tu aku kat kedai mkn, tgh syok mkn ngan bf aku...walaupun dpt mkn kat sit depan2 tv, tapi tak best laa kalau tak baring2 time tgk tv ni...hehehehe...aku memang camni, time tgk tv, x suka sgt duk kat kerusi, mesti nak baring, rasa puas jerkkk....korg camner ekkk??...

Sebut pasal lagu ni, lirik dia memang best...sesuai benor ngan minah2 ke, mamat2 ke, yg tgh duk bercintan-cintun...korg cuba baca lirik dia kat blog aku ni, memang kena tul la...tgk ct nyanyi mlm tu pun senyum2 jer kan, memang x leh nak sorok ler tgh hangat bercinta...cam seolah-olah lagu tu ditujukan khas untuk pak besaq dia tu...aku rasa pak besaq dia pun siap duk hafal gak lagu tu kan, wakakaka, bayangkanlah dato k duk melalak lagu dealova...aku rasa lagi baik dia nyanyi lagu kasanova, baru kena...wakakaka....sori dato k, sori ct...hehehehe...apepun org cakap kat depa ni, aku just doakan kebahagiaan diorg jer...semoga akad nikah ri isnin depan ni berjalan dengan baik, berjalan ngan lancar...and yg paling penting tuhan merestui perkahwinan depa...kita doa sesamer no...dah jodoh, nak wat camner (ayat biasa dengar dehhh....)

Mlm tadi takder aper2 aktiviti, mkn aiskrim jer balik keje...pasal dah kenyang, tghari tadi kuar lunch ngan bf aku, kebetulan dia ader kat area opis aku...mkn kat kg baru tu jerk, aku tak pernah mkn pun kat situ, pertama kali aku tgk tempat mkn yg ader jual ulam2 punyer la byk, korg tau tak...petai satu bakul besor, ulam kacang botol satu bakul besor, sumer ulam tu diasing-asingkannyer duk dlm bakul besor, korg sebut jer la nak ulam aper, sumer ader...hehehe, jering ader, sumer yg wangi2 tu sumer ader kat situ...tapi aku tak berani nak mkn ulam2 camtu depan org ramai, kalau kat umah aku tu, memang aku tibai jerk..nak pulak kalau kat kg, memang tu la favourite aku dari kecik2 dulu, skrg ni jer laa kalau adik aku balik ngan suami dia, aku segan skit nak mkn, suami dia x mkn ulam2 camtu, tu pun kalau aku x tahan aku tibai jugak...nak wat camner, dah terliur, mane leh tahan nafsu aku yg satu ni...kalau tak dpt mkn, boleh sampai tak boleh nak tido mlm tau...wakakaka (tu merapu jer la ekk...) apepun org kata mkn ulam ni elok, utk awek muda...senang jer ekk nak wat muka nampak muda, tah ler... aku rasa aku mkn dari kecik lagi, rasa cam x awek muda pun...korg rasa aku muda lagi ker?? umur pun dah 31 tahun muda ape ke menda...tapi okla jugak aku suka mkn ulam ni, nak mkn jamu ker aper ker, memang aku angkat tgn ler, tak penah hayat aku mkn jamu2 ni...bau jamu pun aku dah lalu...

Mlm tadi borak ngan bf aku dekat 1 jam, aku gayut dlm bilik tanpa lampu terpasang, bf aku lak duk kat luar umah duk tenung keter dia, wakakaka (tenung keter ker duk merokok kat luar tu?? Elehhh, mcmlah aku x paham..) nak tenung keter tu pun wat aper?? x kan gerak selagi tak pulas kunci, selagi enjin lum hidup...bf aku ni jenis kuat merokok jugaklah, kalau korg nak tahu satu kotak kecik tu dia leh habihkan satu hari...tu paling byk ler, kalau tak 1 kotak tu leh abihkan 2 hari, kalau depan aku kurang la skit, apsal ekk org lelaki pas mkn mesti nak merokok?? mcm org tua mkn sireh tu ker?? wakakaka...tapi skrg ni nak cari lelaki yg x merokok dah hampir pupus dah kan?? yg ader budak2 kecik lelaki jer la yg x merokok...yg dah masuk sekolah menengah pun separuh tu dah pandai hisap benda alah tu...aku doa sgt2 biarlah diorg yg merokok ni, satu hari nanti diorg duk hisap benda alah tu, tetiba tekak diorg rasa pahit, payau, rasa pedih...last2 diorg serik dah nak hisap rokok...tu aku doa jer laa...utk bf aku, utk sumer org yg merokok kat dunia ni...kalau doa aku ni termakbul, baru puas hati aku...amin, amin, amin... korg aminkan sesame doa aku ni tau....(kita wat kempen pembasmi perokok...kempen x nak merokok tak ader aper kesan pun aku tgk)

Keyla...update sesikit okla kan...aku lum smbhyg zohor lagi, kang x sempat lak, nak amik air smbhyg kat opis aku ni bukannya dekat, jauh oooooo....ok ape, lagi jauh lagi besar pahala, agaknyer laa...harap2 camtu lerr...chau chin chau...

9 comments:

MaNiQ KaYaNgaN said...

ahaksss..dealova tue bukan sekadar menyentuh hati tapi pankreas aku sekali...ekekke!! Tapi nak awet muda senang jer makan pucuk pegaga setiap hari..nenek aku kabor ler.. sejauh mana.. ntah ler!!Blom test lagi

RaFFLeSiA MeRaH said...

maniq kayangan : muahaha, sampai camtu sekali ko ekk...lagi parah bunyi nyer tu...sib baik x melibatkan buah pinggang ko sekali, wakaka...pegaga ekk? aku x penah rasa lagi pegaga ni, cam x menarik nafsu aku jerk...kalau potai ngan joring tu memang lalu la kat tekak aku ni...

MAMARISYIA said...

MR sekrg dah tak suka dgr lagi Dealova pasal Siti tuju lagu tu DK..muahahha...

Sedap tu ulam-ulaman...MR plak tak pernah rasa petai ngan jering lagi..pegaga sedap!!!!

hehe tak leh lawan baba..baba merokok 25 batang stok utk 1hari setengah!!Masa bercinta mcm2 azam nak berhentilah apa..dah kawin...hemmmmmmm..Salam kenal utk RM jugak!!

Ayu said...

dealova itu lagu ku untuk hubby :)

oldtown~Smell the Roses said...

Salam kenal.lagu dealova tu meletup sebab Faizal AF4 nyanyi kot. Sbb dlm paper ckp mcm tu. Hihi..

razlizahazleen said...

suka siti nyanyi lagu ni..better dari faizal af.tapi once tetap besh..tp tak suka baju siti dlm lagu ni..mcm aper ntah

elly said...

aku suka dengar once nyanyi....ulam2 pun aku suka..terutama pegaga

RaFFLeSiA MeRaH said...

member blog sumer : overall, memang sumer la suka dengar lagu ni ekk...x sia2 la aku letak klip video zoom in tu kat blog aku no...

kasutVINCCI said...

my hubby lak suka makan petai. Makan malam, bangun tidur dah tumbuh jerawat dua tiga bijik. Kui kui kui...masalah betul. Hik hik hik