20 September 2010

INGATKAN TAK PERASAN




perasankan aper???
ekceli takde la niat nak upload gambar ni...
tp sbb dah ade yg perasan time tgk gambar suami sy bakar lemang tu
sy pun memg dh x der idea...letak ajer la gambar ni....
ekceli sblum raya ari tu suami sy baru beli kereta, hehehe
kereta aper? gen2 ajer....nak lakukan kereta tempatan jugak
pk nyer dah lame...last2 nekad kena beli sebiji lagi keter
memandangkan nanti kami nak pindah duk bangi
terlalu jauh rasanya suami sy nak merempit ke subang sane
lagipun kalau time suami sy ade job ambik gambar
terpaksa la jugak dia bawak viva...
so, bila viva sy dah kena bawak, sy ni memang dah patah kaki
x boleh nak kemaner dah...kekedai sekalipun sy dah x mampu
melainkan sy kena gunakan tapak kaki sy ni, huhuhu....
so...bermula la sesi hutang dgn bank mulai bulan ni...hahaha....
gambar2 ni di snap masa pegi beraya umah adik ipar di klang...
masa mula2 beli yg rasmikan dulu keter ni ialah mak sy dgn aqilah...
sbb masa nak balik kg time nk raya kan...and then
aqilah pulak kami hantar ke umh pengasuh lame dia di ampang
bila dia masuk keter engah dia...dia ckp aper...
engah beli keter same dgn mama punyer...huhuhu...
ekceli kaler x same pun...puterisatu punyer keter kaler merah menyala
suami sy punyer keter ni lebih kpd kaler maroon...
cuma leatherseat dgn cc ajer yg membezakan pun...



12 comments:

shiemz said...

amnboiii... hakakkuuu.... kete baru rumah baru.... harap2 tahun depan ade 'org baru' kak... InsyaAllahhh.... Seoga tmakbul.... saye pun kete baru tapi 2nd hand jer la... hehehhe

RaFFLeSiA MeRaH said...

shiem ~~

insyallah...memg dari dulu mengharapkan org baru hadir dlm umhtgga kami...tp mgkin tuhan belum nak bagi la kot skrg ni...2nd hand pun kira keter baru la jugak....

SyaNa said...

kilatttt tu kete
:-)
sye mengaminkan doa shiem

RaFFLeSiA MeRaH said...

syana ~~

keter baru berjaganya terlebih sudahhh...hehehe...

mekasih sbb same2 doakan akak yer...

@e_da said...

bestnya raya keta baru.. merah berkilat

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

walaupun saya perasan..tapi saya bukan seorang yang perasan

RaFFLeSiA MeRaH said...

~~ @e_da ~~

alhamdulillah....merasa jugak la dpt sblum raya...

RaFFLeSiA MeRaH said...

~~ brutalsolo ~~

fakta tu x brape nak paham, huhuhu.....

puterikurekure said...

wah kak! kereta raya la!!!
:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterikure2 ~~

bukan kereta raya...tu hutang raya...hehehe....

antalya said...

owhhh xnak ngaku ye.haaa seb baik la ada entry pengakuan berani kt sini

ArELeEz said...

beraye dgn keta baru la, ek? best2..