18 August 2010

PERSIAPAN NAK RAYA

sedar x sedar dah 8 hari kita berpuasa kan
tp sy baru nk masuk 2 hari trmasuk hari ni
ahaksss, di opis sy skrg ni semua sibuk mengisi borang cuti raya
la la la la...satu hari di hari raya...
excited nk tunggu lagu raya jer ni kat redio
tp sy x lame pun cuti beraya
mgkin 2 hari sblum raya sampai ke isnin jer
selasa dh start keje dh
cuti dh x byk pun tinggal, asyik2 EL jer
mentang2 cuti byk la konon, last2 ha nko
tinggal ciput jer dah...
takperla...janji sy tetap akan beraya jugak
la la la la
menu berbuka sy biasa2 ajer
tp yg tiap2 ptg kena ade ialah kuih lopez
tu memang my peberet yer
leh kata tiap2 ptg mesti nak beli si lopez tu
lauk2 sy jarang beli
biasa masak sendiri, ade sejenis dua jer beli
tu pun utk menu berkuah
yg lain2, sayur2 ke ikan2 ker sy masak sendiri
lagi best mkn time panas2, puashati
sahur, alhamdulillah, selera mcm biasa
lepas la nasi sepinggan tu sy somi isteri
kul 4.45 dah bangun dh
panaskan nasi, panaskan lauk, buat air semua
gitu gini kul 5.05, 5.10 minit gak start mknnyer
nasib baik la suami sy senang dikejutkan
ckp ajer kat dia...nanti x sempat mokok
laju jer dia bangun...huhuhuhu
penangan rokok, sgt kuat ok
bila sebut bab baju raya
alhamdulillah, 2 pasang sy dh cari kat nilai
satu kain plan, satu kain bercorak
kaler bih kurang same jer
somi sy pun dah beli siap2 baju melayu ready made
senang, mak sy pun x yah susah2 nk menjahit
tp baju sy mak kena la jugak jahit
sbb sy x suke baju beli siap ok...
ade 2,3 pasang sy beli siap
memang x menyelesakan sy
kaler aper??? tunggu gambar pas raya ok
kuih raya??
biasalah...order dgn org jerk
ade gak somi sarankan buat sendiri
tp ntah la jadi ke x jadi
kat kepala otak ni cuma nmpk kuih semperit dgn mazola jer
itu jer yg paling mudah kan
tgk la camane...mood rajin tu dtg ke tidak
kalau sy rajin, ade la gambar kuih2 tu kat blog ni nanti ye
yg pastinya sy dah tempah kuih raya 5,6 jenis dh
hahahaha....

3 comments:

Puteri Satu said...

buat kuih raya.. untuk kan aku sebalang ye.. gegegge...

ArELeEz said...

uiks! dah hampir perfect dah preparation raye tuh! tahniah! leez baru siap bab2 baju raye jer. yg len2 nan ado..!

elly said...

err kalau buat kuih semperit, bagi sikit nak rasa bley?