10 February 2010

KESIAN IKAN TU....SOB SOB....


ari ni sy nk citer pasal ikan
hehehe...cam dah abih topik dah sy ni kan
citer nye camni
smlm balik keje sy singgah kedai runcit kt umah sy
pastu sy tgk ade lak jual ikan puyu
terpikat sy tgk ikan tu masih hidup
mesti best ikan tu sbb fresh lagi kan
sy ni bukan ape
bila ikan jenis air tawar camtu
sy terus ingat kat mak sy
mak sy suka sgt ikan2 jenis gitu
sy terus beli dlm 10 ekor
ingat nak siangkan terus mlm td
tup2 ikan tu x mati2
sy pun tunggu jer la sampai kul 10
kot2 ikan tu dah mati
rupanya sekor dua jer yg mati pun
sy pun siang la ikan yg dah mati tu
yg idup tu sy cuba ketuk kepala dia
pastu sy tgk ikan tu menggelepar kesakitan
aduiii...dtg la pulak sy kesian kat ikan2 tu
huhuhu....dan dan tu gak sy stop menyiang ikan
sbb terlalu kesian tgk ikan tu sakit
bukan aper
sblum ni kalau sy siang ikan pun
semua ikan yg dah mati
x der yg idupnyer
huhuhu...ari ni sy bwk ikan tu ke opis
nak kirim kat mak sy
ikan tu masih hidup lagi
hehehe....panjang betul umur ikan tu


p/s : ari ni sy jumpa dgn si kuning dan baby2 dia
yeyyyy.....


3 comments:

PuteriSatu said...

sampai la ni ikan ko ni tak mati2... wakakka...

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu : laaa...ye kerrr, aduii, panjang tul umur ikan tuuu....dari smlm x duk dlm air pun hidup lagi...huhuhuhu...

@yue said...

ikan puyu mmg lasak kak...x mkn brapa hr pn idup lg...

gorng pn sodapppp!