05 January 2010

SI KUNING SELAMAT MELAHIRKAN

bkn sy yg bersalin tau
tp salah sekor dr kucing belaan sy
yg si kuning telahpun slmt bersalin mlm minggu baru ni
mula tu ingatkan diorg bersarang atas siling umah
tp x penah dgr pun bunyi anak2nya
ptg smlm sy cuba ekor pergerakan si kuning
rupa2nya dia sorokkan baby2 dia dlm stor luar umah
hahaha...patutlah langsung x dgr bunyi baby nangis
dan sementara ari ni sy bercuti
sy pun terjah la dlm umah stor kat luar tu...
ohhhh....baru lah dgr bunyi si baby
suluh2 dgn lampu...wowwww sampai 4 ekor tuhh
2 ekor kaler kuning dan 2 ekor lg kaler itam + oren2
so, sesape yg berminat nak wat baby angkat
sila wat tempahan dari skrg
kerana diriku rasa x yakin nak pelihara kesemuanya
sbb dah terlalu ramai
dan melebihi kuota yg dihadkan
wekekekeke....
gambar baby2 kuning tu akan diupload kemudian
sbb skrg ni si ibu kucing sedang merahsiakan
tempat persembunyian dorg

8 comments:

iena said...

mesti comel2 kan..

LoVEaQshA said...

Akak cumil x?
Lau bulu lebat zyra nakla sekor..!~Tp nk yg jantan..
Bpe Rm? pehal gtau zura yer..

PuteriSatu said...

Bak kat aku 4-4 ekor tu....ahaks! tak sempat 2 jam dah kiok dikerja dek aqilah huhuhuhu...

weeda said...

kucing kita baru hilang...dah jaga lebih 10 tahun lak tu :(

@yue said...

uwaa dr dlu lg nk bela meoww..
tp now dh de 'meow' kecik..seme org x bg..nt bulu² berterbangan...

huhu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

iena : kucing2 memang semuanya comel kalau dibela dgn elok...

loveaqsha : lum tgk lagi jantina2 nyer tu...usik pun x lagi....ade member pun tanyer gak, ingat nak bagi jer anak dgn ibu, x nak pisahkan2 dorg kalau boleh

puterisatu : x payah...suruh dia gentel kucing busuk dia tu sudah...

weeda : kalau nak pengganti, sila la buat tempahan skrg...hehehe, cam nak jual baju jerr....x der bayaran pun sebenarnya...kalau ade org nak, memang nak bagi jerr...

ayue : oohhh....ade baby better x payah bela kucing, bulu2 dia cukup alergik dgn baby2 ni....

wanie_cmi said...

dolu2 pon suker bela kucing....pastu bila time kucing nak banak jer mesti dia suh kite teman....letak dalam besen besar..kita kena tunggu ler sampai dia banak...kalau tak dia akan ngekor jer ke mana kita pegi..silap aribulan banak jer kat tepi kaki..slalu arwah mak kite la yang jadi bidan terjunnyer..hihi...skrg suker gak kucing....tapi keadaan tak mengizinkan untuk bela...

YanDarwisy said...

Tuannye Si Kuning bila lagi...yan pun sedang berusaha ni kak. mcm2 dah ikhtiar. Ni tgh berurut...tgk mcm mana.