30 April 2007

Lamenya Bercuti....















wuishhhh...ari ni rasa cam terlebih rajin lak aku nak dtg opis, terasa lame sgt duk bercuti minggu lepas, rasa dah x tahu nak wat ape dah, padahal sebelum ni selagi leh cuti, selagi tu la aku nak sambung cuti, tapi barulah aku teringat, rupanya kali ni aku bercuti panjang kat kuala lumpur, bukan kat pahang, patut ler boring sesgt...padahal mak aku ader kat kl skrg ni, tapi tu lerrr, kalo kat kg, memacam mende aku leh buat, kalo dah abih kemas atas rumah aku leh kemas laman umah, sapu sampah ke, bakar sampah ker...byk aktiviti yg leh isi masa2 lapang aku, kalo kat kl ni nak sapu laman sape ehhhh? huhuhuhuhu...silap2 org ingat aku pekerja majlis bandaran ampang pulak....

just nak citer hal2 aku selama 4 hari cuti jerrr...start ari khamis sempena pertabalan duli yg maha mulia yg dipertuan agong, pepagi pas smbhyg subuh, sambung tido balik, ari ni kena balik umah aku sbb ader sorg member e-mail ni nak tgk anak2 tucen aku...kul 3 budak nonie tu sampai, suka benor nengok anak2 tucen aku tuhhh...dah lah si putih tu dah beranak pulak, teciknyerrrrr....kaler putih 2 ekor, kaler itam legam sekor...aiiihhh, bertambah ramai ler haiwan2 peliharaan aku...si nonie tu siap bwk sangkar kucing lagi...pehtu dia amik 2 ekor yg besar skit tu, tucen yg aku letak kat entry sebelum ni, yg 3 ekor tuuu...tapi sian pulak tgk yg sekor lagi tu x diamiknyer sekali...huhuhuhu, sib baiklah anak sedara baru lahir, skrg ni duk asyik menempel tucen2 kenit tu jer yg sekor tuuu...skrg ni aku panggil dia budak mata biru (muehehehehe...x tahu nak letak name aper dah)...ptg tu balik umah puteri1 pulak...

jumaat pulak pagi2 pi UO nak shopping barang dapur, pi ngan puteri1 ngan hubby dia...baru sekali nak tolak troli, last2 troli pulak x cukup, rupanya ari tu ader sale giler2 kat situ...adehhh, jenuh pi cari troli xjumpa2, dah gerak nak pi tempat lain dah tgk2 kat parking ader satu troli kosong, ape lagi pusing balik tolak troli la jwbnyer...hehehehe...balik UO singgah umah pulak, rehat2 kat umah, puas2 bagi tucen mkn aku balik jalan kaki gi umah puteri1, skrg ni dah rasa sonok pulak jalan kaki, kuar peluh sekali sekala ni rasa badan segar skit laaa...

ari sabtu aku kat umah puteri1 jerrr...tapi lame2 dah boring, jalan kaki pi bintang sbb nak beli stok vitamin c aku dah licin, tgk2 kat situ takder pulak...last2 pi beli barang nak buat kueytiew goreng...ptg tu gak masak, mkn panas2, sedap tapi x sempat nak snap gambar, skrg rasa cam dah boring lak ngan kamera tuhhh, huhuhuhu, tak tahu nak amik gambar aper dahhh...gambar atas tu dari intenet tau, bukan aku amik guna kamera aku, hehehehe...mlm tu tido awal, ngantuk bebenor....

ari ahad, bangun pagi...pas subuh tido kejap, kul 7.45 bangun dahhh tolong mak masak bihun goreng utk sarapan...pas sarapan, gerak balik umah aku, hehehehe...ala2 joging la aku skrg nihhh...lepak2 kat umah, last2 tertido x sedar ape, kul 3 fiance sms tanyer nak kuar tak? memang dah kepingin nak melahu sebenornya...kul 5 dia dah sampai bwh, member bwk baju ngan seluar mintak aku jahitkan benang dah tetas...last2 aku tibai jahit dlm keter jerrr...muehehehe....pastu pi UO teman dia pi beli kemeja ngan slack, singgah masjid smbhyg maghrib, pi mkn kat luar (menu : nasi putih, ikan kembong masak pedas, ayam goreng petai ngan sup sayur, aku air teh limau suam, fiance aku air barli suam), kul 10 balik umah puteri1, mkn lak bubur kacang skit...fiance dah balik, siap2 mandi, solat, pastu tido....zzzzzzzzzz (abih citer aku)...

24 April 2007

Belajar Berdikari Tanpa Twin Aku....Hehehehehe....

sori yer kengkwn seme...x berkesempatan aku nak reply komen2 korg kat entry aku yg sebelum ni, lately ni bz ngan hidup aku yg memcm hal start ri jumaat tu lagi...pagi ni free skit, leh la aku publish citer2 aku 2/3 hari kebelakangan ni...ri jumaat ri tu aku cuti kecemasan, tgh2 sodap aku membuta, tetiba aku duk dengar org duk nangis2, kecoh2 kat bilik air, aik...sape lak duk melalak ni? puteri1 sakit nak bersalin ker? last2 mak aku bingkas bangun duk kata kat puteri1 jgn nangis, muntahkan jerr...loorrrr, muntah rupanya, aku ingat nape...ekceli member x penah2 muntah sebelum ni, masa awal peknen dulu jer sekali muntah, ni kira 2nd time muntah...tak mcm aku, muntah2 ni dah biasa...dulu2 aku selalu kena pening kepala, kalo selagi x muntah selagi tu ler pening aku x ilang...so, bila aku muntah, memang senyap2 jer aku dlm bilik air (kalau kat kl ni lah...) kalau dulu2 masa kecik2 memang mak aku ler duk urut2 blkg aku nihhhh...

sambung citer, dah kecoh muntah2 tu seme, sibuk lak duk buang2 air la pulak, adehhhhh...ni silap mkn ke hape (tapi aku x bangun pun, duk guling2 lagi tempat tido, hehehehe...)tapi memang siang tu memcm member duk mkn, mlm pun time aku duk bukak pose, suami isteri duk ngadap gak ape yg kitorg mkn tuuu...last2 dlm kul 2 camtu hubby puteri1 duk call hukm tanyer kat situ camane...last2 terus gi hukm, pagi tu jugak member kena tahan wad, aku x ikut pun...mak aku jer ikut pi spital, aku tido sensorg kat umah tuuu...seram gak, almaklumlah umah kita jarang2 tido ni, tetiba kena tinggal tido sensorg, memang jenuh gak lah nak lelap balik...sedar2 mak aku balik kejap nak amik barang2 puteri1 pehtu pi balik spital...aku sambung tido balik....pepagi memang x larat dah nak pi opis, call member opis kata cuti jer ri jumaat tu...kul 12 baru pi spital, tgk2 member x der mender pun, duk berlegar ke katil org tu, org ni duk borak ngan patient kat wad tu...aku ngan mak aku pun duk wat ramah...seme org kat situ kitorg ajak borak...tomeynyer baby2 kat situ...geram aku nak gomol jerrrrk...hehehehehe...

kul 2 terpaksalah balik umah, waktu melawat dah abih...balik singgah beli nasi kat luar, mkn 3 org...pas asar puteri1 call doktor kata dah leh kuar (doktor kasi mc sampai ari selasa) hubby dia pi amik sorg...aku ngan mak rehat jer kat umah, ganti tido mlm tadi...zzzzzzzz....pagi ahad numpang hubby puteri1 pi pasar tani kat umah aku, ape lagi dah ader peluang balik umah...lepas windu la aku kat tucen2 aku tuhh, siap bwkkan bekal nasi gaul ikan rebus sampai penuh satu pinggan utk tucen2 tuhhh...hehehehe...sampai x pandang kiri kanan budak2 tu mengunyah....hehehehehe...duk kat umah, biasalah, memcm mende nak buat, iron baju keje seme, pastu tido tah bape kali...kul 6 balik umah puteri1, jalan kaki jerrr, maleh nak nyusahkan diorg dtg jemput aku, lagipun umah aku x jauh mane pun, takat amik masa 10 minit jer jalan kaki....

pagi isnin bermulalah episod aku sensorg pi opis...muehehehe, nak bwk keter kang, takut puteri1 tetiba sakit nak bersalin jenuh pulak aku duk berkejar nak antar keter balik (takut pun yer jugak...sbb x praktis langsung bwk keter, hehehehe) last2 smlm pi keje naik teksi, dekat 8 ringgit gak dari ampang ke opis, tu sbb aku suruh teksi tu naik haiway...balik keje sib baik member yg tumpang aku balik ari2 tu ajak naik keter dia, duk tunggu hubby dia sampai opis dekat kul 6, singgah tgh jalan jer sbb diorg nak ke cheras...naik bas x sampai 10 minit dah sampai kat ampang, jalan kaki skit nak sampai ke umah puteri1...adehhhh...penat weiiii....

pagi tadi kul 7 pagi dah start jalan kaki nak ke station lrt star tu...berpeluh ketiak dibuatnya....kul 7.30 dah sampai kat station titiwangsa, kat situ x tahu menahu nak tunggu bas kat mane...duk round2 jer la kat situ, jengah2 bas, kot2 ader tulis name opis aku ker hape....nombor bas member dah kata kat aku, tinggal nak tahu yg mane satu jer yg lalu kat opis aku nihhh...sib baik satu bas tu tertera name opis aku...boleh la kot, tapi duk tanyer gak pemandu bas tuh, dia duk angguk2 jer...duk dlm bas tu, tgk2 ader sorg member opis...fuhhhhh...lega ati sbb bas aku naik tu memang betul...muehehehehe, duk pikir2 penat, memang rasa nak bwk keter jer dtg opis, tapi tu laaaa...aku bukan ape, pertama sekali bwk keter tu takder hal, tapi aku seram sejuk time nak masuk parking kat bwh opis aku nihhh, belok dia punyer lah sempit, nanti rasa jer keter tergesel kat simen tuuh, puteri1 bawak pun aku cam rasa nak pejam mata jer lalu situ...dah masuk bwk parking tu takder hal dah aku rasa...yg kedua pulak, kalo aku bwk keter tu, sah2 lah kalo puteri1 emergency sakit ker, ader masalah nak amik keter ni kat opis aku...takperla, wat masa ni bersabor jer la kan...dia dah bersalin nanti aku nak ajak gak fiance aku teman aku bwk keter, dari ampang ke opis aku ni, 10 kali round pun takper....penat aaarrrrr jalan kaki nihhhhhh....tapi menyihatkan badan gak, rasa gak segar bila peluh kuar sekali sekala...hehehehe, dahlah joging malas, senam memang jauh sekali laaaa....

okla korg, aku nak mkn dulu, tima kasih atas komen2 korg seme yerrr, nanti ader citer menarik aku citer kat korg lagi yerkkk...sat lagi kalo x der keje aku rayau2 la kat blog korg pulak...dah lame x menjengah....

19 April 2007

Berat Badan....

si ila ngan si ween tu dah hentak2 kaki suruh aku hapdet blog, muehehehe...x tahan dah rasanya...kalo umah kayu dah mcm nak runtuh pulak, so terpaksa lah aku memikior (cam speaking org perak) ape entry aku nak buat utk kali nihhh...emmmm, nak citer pasal berat badan aku, boleh?? agak2 korang baper yer berat badan aku nih? yerlaa...korg pun tahu aku ni kuat mkn, muehehe, kepala otak ni asyik duk pikir makan jer manjang...nak pulak time pose2 cam ari ni, duk bukak intenet pun tgk makanan, dah jadi makruh lak pose aku nihhh...hehehehe...tadi pun dah pi beli asam pedas ikan terubuk ngan terung telunjuk masak sambal kat kantin opis, x sabor nak balik, x sabor nak bukak pose...hehehe...ri ni mak aku pun pose same, leh la mkn ramai2 ptg nihhh...

citer pasal berat badan, ari isnin ri tu, teman puterisatu pi chek-up kat klinik, member duk bising2 kata berat dah naik, takut nurse bising jer nanti kata dia, kat opis aku ni memang ader satu timbang, tapi x leh pakai sgt, sbb jarum dia dah terlebih ke depan...muehehehe...kalo berat org tu 57 dah jadi berat 60 pulak, biasalah timbang murah, cenggitu laa...aku pun jarang nak guna timbang tu, oleh kerana member duk excited nak pi chek-up, duk guna gaklah timbang tu...dahla katanya naik sampai 3 kilo, harus kena marah kata dia...kata dia kalo berat terlebih, nurse tu suruh gi spital minum air gula...hehehehe...mcm2 pulak yerk bila ngandung ni, last2 aku pun try la timbang pulak...sebelum ni kalo aku timbang, mesti berat kat jarum 49 camtu...so kalo dah tolak 3 mestilah dah jadi 46 kan? tetiba aku timbang2, tgk 46 pulak jarum tuuu...adehhhh, ni mesti tah sape pi betulkan dah jarum timbang tuuu....member dah gelabah laaa masa tuuu...

sampai kat klinik teruja la nak tahu bape berat dia kan...kuar2 member duk sengih2 kata berat dia takat naik sekilo jerr...hehehehe...kelakor jerr...tapi duk pikir2 la pasal aku pulak, lorrrrrrrr...aku ni dah kurus la pulak...adehhhh, patut rasa melayang layang jer badan skrg nihhh...pasai aper yerk...mkn byk, tapi kurus, adehhhhhh...aku kalo boleh nak menten 46 tu jerr...xnak lah kurus sgt...muka aku kalo kurus jadi cengkung...dulu2 kalo korg nak tau, masa memula dtg kl, berat aku 36kg jerr...bayangkanla, kurus keding....hehehehe, ni la pandai skit badan aku nak naik....ekceli aku ni kuat mkn, tapi badan x reti nak naik, org kata kalo dah kawin nanti, sah2 badan naik...ntah la yerkk...tgkkan jer laaa....eh, idea ciput jerr, janji blog berรบpdet...hehehehe...keylaa...see u....

18 April 2007

Gambar Tucen2 Aku Ngan Sarapan Pagi Tadi...





















gambar atas sekali nasi kerabu beli kat kantin opis, biru nor kaler dia ekk? tapi memang peberet aku nasi kerabu...kalo gi pasar mlm, tu la menu yg aku suker beli...smlm ngan ari ni x sempat nak masuk kat blog korg2 seme, smlm pi angkasapuri ader taklimat, sampai opis pun dah kul 3, gitu gini dah nak balik, ari ni pulak lewat lak gi opis....jap lagi la aku meround blog2 korg yerk....si masy tu dah merengek rengek suruh aku update, hehehehe...maka inilah yg dpt aku sediakan utk entry kali nihhh....

pagi tadi mentara nunggu puterisatu sampai umah sewa aku (mlm tadi balik umah...) sempat ler duk snap gambor tucen2 aku tuuuu...tomey tak? 2 ekor antaranya mata biru ikut ibu dia, seme kaler putih bulunya, tapi ada sekor tu jer atas kepala ader tanda itam secoittt, hehehe...gambar tucen2 yg dah besar pun amik gak, tapi malas lak nak upload, sbb dulu dah penah glamer kan dah diorg tuuu...kali ni bagi peluang si kenit2 tu pulak glamer...hikhikhik...ptg smlm balik2 umah, tgk2 tucen2 tu berterabur kat tepi pintu umah akak kat atas, siannyer...dahla masuk2 kan dlm kotak, dia asyik manjat kotak jerrr...sibuk nak kuar...last2 aku pi amik kotak yg lagi tinggi, masukkan diorg dlm tuuu...emmm...sib baik ibu dia x gonggong merata lagi dah....yg kelakor, kotak dah besar, akak kucen tu pun duk tumpang same masuk situ, dah laaa tuuu, pi numpang nyusu sekali (memang x sedar diri....dahla dia nak bersalin x lame lagi, sbb tu akak kat atas umah aku tu kata, kalo manusia ni, umur 15 tahun dah nak jadi ibu...hehehehe)

16 April 2007

Citer Sabtu Dan Ahad




















kalini xde nak citer topik menarik maner pun, cuma nak citer kisah aku 2 hari lepas, ri jumaat terus gi umah puterisatu, tido sane...skrg ni memang on off aku balik umah sewa ngan gi umah dia, almaklum lah bonda aku dah ader kat kl ni dah mentara nak nunggu puterisatu bersalin...time rasa nak balik umah sewa aku, aku balik, time aku rasa boring kat umah sewa aku, aku balik umah puterisatu...sukati aku jerrrr...ri sabtu bangun solat subuh, sambung tido balik sampai kul 10, huhuhuhu, waktu paling lame penah tido lepas subuh...apepun kepanasan membuatkan aku terkejut dan terus bangun tido, bangun2 tgk mak dah siap masa nasi goreng, ape lagi...terus ngap lerrr...hehehehe....lepak2 x tau ape, ingat nak balik umah sewa aku, leh gak duk iron baju utk minggu ni...ptg aku dah sampai umah sewa aku...duk berkurung jer dlm bilik sampai ke mlm, dptlah aku iron baju 5 pasang, dah la tu...tgh iron2 tu satu baju aku dah hangus...adehhhh, sib baik baju tu jarang pakai dan memang dah lame baju aku tuhhh, so x la rasa syg sgt...

mlm tgk tv siaran langsung macp kat tv2, tapi yg harunya siaran langsung leh pulak pi tayang berita omputih tgh2 siaran langsung, huhuhuhu...pelik sungguh, patut siaran langsung takat iklan penaja jerr, ni leh pulak stop kena tayang berita...aku tukar tv3, tgk2 cerekarama yusry kru ngan fasha sanda berlakon, tajuk ape yerk...rasa2 sanggar saadah ke hape tah...aku pun x hingat sgt...main tgk jerrr...tapi oklah citer tu, jalan citer dia mudah nak faham dan diakhir citer tu dah buat aku menangis sampai teresak-esak pulak...huhuhuhu, tah nape tersentuh sgt hati bila aku tgk citer tuuuu part kematian yusry (sebagai abg pada fasha sanda yg lupa daratan), bila tgk abg dah mati meratap mcm org giler pulak si fasha tu...masa tu ler sedih sgt...

pagi ahad plan nak balik kg, mak aku duk risau sgt x jenguk kg dah dekat 3 minggu duk kl, sian jugak...hubby puterisatu nak bwk mak pun, kitorg lak pikir, nanti puterisatu lak duk sorg2 kat umah, dahla member tgh sarat, last2 aku mintak tolong fiance aku drive keter balik kg, nak harapkan tuan punyer lesen baru renew ni, mintak maap lerr...den lum berani lagi aihhh...dekat pun x berani nak bwk, ni pulak jalan beratus batu...huhuhuhu, angkat tgn ler den haa...bertolak dari kl bih kurang kul 11 pg, sampai kg dlm kul 2 ptg sbb singgah kat bandar temerloh gi mkn nasi ayam dulu, malas nak masak, tau2 la umah yg tinggal lame gitu, mane ader barang nak masak bagai, 2 jam kat kg sempatlah sapu2 habuk seme ngan mak, sempatlah masakkan nasi ngan goreng ikan utk kucen2 kat kg, tu pun mintak tolong tok sedara tolong bagi mkn...kul 4 tolak balik ke kl, kalo bwk keter aku memang xder peluanglah member nak berasap, hehehehe...sampai mak aku lak tanyer dia, kalau rasa ngantuk berenti lah dulu kalo nak merokok, muehehehe...bagi greenlight la pulak, aku celah, xyah...mkn jer gula2 mentos ni ganti rokok, wakakakaka....problem fiance aku ni tu laa, kuat sgt merokok, penat duk jeling dah, member wat x reti jerrr....pantang pas mkn pantang pas minum, itula keje dia, mesti nak merokok, rasa malas nak bagi makan/minum dah kat dia tuhhhh...huhuhuhu...dekat 6.30 dah sampai kl dah...kul 9.30 mlm dah tido daahhhhhh (penat)....zzzzz.....

12 April 2007

Kalau Hati Dibalut Dusta...















Bukan mudah seorang wanita mahu mengeluarkan semua belanja kawin kemudian menyara kehidupan suami. Suami pula ada masalah kesihatan, duda 2 kali, sudah ada cucu, masalah kewangannya pula sangat kritikal. Dalam pertemuan yang singkat itu sempatlah lelaki bercerita pada saya bagaimana semuanya itu bermula. Katanya, “satu hari saya pergi ke satu tempat, kwn-kwn kenalkan saya pada sekumpulan wanita yang ada, saya x ada apa2 perasaan pun walaupun sebenarnya hati sedang bergejolak hendak mencari isteri baru. Dlm hati, takkanlah wanita-wanita yg comel-comel ni nakkan sy. Tapi beberapa hari kemudian saya mula menerima sms dari salah seorang daripadanya”

“Sy x jwb pun dr. enam bulan lamanya sy x jwb. Dlm hati sy, takkanlah dia minat kat sy ni. Walaupun sy memang berharap sgt dpt pengganti, sy x fikir pun ada yg sudi. Mcm Dr. katalah, dgn keadaan kewangan yg x stabil, dgn status duda, dgn kesihatan mcm ni, siapa yg mahu. Dlm tempoh 6 bulan itu, byk sgt sms yg dihantar dan satu pun sy x balas. Hinggalah satu hari sy mendapat sms yang mengetuk pintu hati sy, sms tu berbunyi : suruh org sms tapi x mahu jwb. Itulah yang mengetuk hati sy. Bermula dari situ sy pun balas dan terus berbalas-balas sms hinggalah kami berjanji utk bertemu. Sy masih x yakin dgn pertemuan itu, sbb sy sentiasa sedar status diri sy. Tapi rupa-rupanya dipendekkan cerita, dia menyatakan hasrat hatinya untuk bersuamikan sy. Saya terus terang pada dia yg sy x ada apa-apa pun kecuali hanya ada motor buruk jer, hutang pun byk. Dah bercucu pulak tu. Sy x sembunyi satu perkara pun dari dia”.

“Rupa-rupanya itulah yg menjentik hatinya nakkan sy. Kata dia, selama ini dia x percaya ada lelaki yg jujur. Semua lelaki hipokrit, berpura-pura dan berlagak. Tapi dengan cerita sy yg berterus terang tanpa sembunyi satu perkara pun, buat dia anggap sy lelaki yg ikhlas” dan kerana itu, dia sanggup bernikah dgn sy dan sanggup menanggung kos serta hidup sepenuhnya di alam perkahwinan nanti. Sambil ketawa terkekeh kekeh lelaki itu asyik menggeleng gelengkan kepala. “Sy mcm x percaya. Mcm mimpi rasanya, dlm keadaan sy yg mcm ni ada jugak org yg sudi bersuamikan sy. Dahla bukan calang2 org pulak yg sudi tu”. Sy mendengar sejak tadi hanya terpegun, dgn sekali sekala mengucapkan syabas dan tahniah. Rupanya kejujuran dan keikhlasan lebih diperlukan apabila kehidupan silam penuh dgn kepalsuan. Kata dia lagi “sy akan jemput dr. nanti, dr. tolonglah share citer ni kat mana-mana. Memang pelik dr, memang ajaib bagi sy, sy x pernah mimpi dpt tuah. Tp agaknya sbb sy berkwn dgn dr. tuah sy pun dpt aura yg sama” ujarnya lagi, happy sgt2.

Sewaktu memandu pulang sy merumuskan begini “kehidupan adalah sekolah sebenar, pengalaman yg dilalui byk mengajar kita erti keikhlasan. Ia modal terpenting dalam melayari bahtera hidup. Hiduplah serancak mana pun kalau hati dibalut dusta, ia tidak lebih dari racun yg membunuh perlahan-lahan”.

apepun itulah kehidupan namanya, ape yg memang kita x sangka2 akan terjadi dlm hidup seseorang itu, tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia sape yg tahu, kalo korang la duk ader kat tempat pompuan tu, ape korang lakukan yerk? Boleh terima ker lelaki yg kategori mcm tuhhh? Opss…lupa nak gtahu, ni hasil copy paste dari majalah mingguan wanita (ruangan bersama dr. hm tuah, ruangan peberat aku sebenornya) komen tau, penat aku menaip ni tadi, kalo dari e-mail leh la aku copy paste jer…ni kena lentik2kan jari jemari aku dulu baru la terhasil entry aku nihhhh…hehehehe…

10 April 2007

Pertama Kali Bersemi Dijiwa....Lagu Peberet Luna

















diam x diam dah 5 bulan aku bertunang rupanya, kejap jer masa berlalu…haaaa…ni mesti seme org yg start baca entry ni duk tanyer bila lagi nak kawin ni…adusssssss, x mampu nak menjwbnyer….hehehehehe…tension gak kan hidup kita nak menghadapi org2 yg suka tanyer hal2 cenggini, soklan yg biasa diterima semenjak manusia bergelar anak dara sampai dah anak 2 : lum ader bf asyik tanyer…dah ader bf ke belum? dah ader bf pulak, duk tanyer pulak, bila nak tunang? Dah tunang pun tanyer lagi, bila nak kawin? Dah kawin pulak duk sibuk tanyer bila nak ader anak….anak dah 2 baru la soklan tu stop kejap, anak dah besar pun ader lagi yg duk tanyer bila nak bermenantu? kusmangat....letih @ penat nak menjwb soklan2 cenggini, agaknyer kot depa ni dah rasa benda2 semua ni lah maka dendam kesumat tu dilemparkan pulak pada kita yg merasa situasi cenggitu…cukup tak adil sekali kan…tapi betullah org kata, mulut org nak tutup camane, selagi diorg ada suara, selagi tu la kita akan dengar soklan2 yg begitu x menyenangkan cuping telinga nihhh mendengaunyerrr…

yg pasti korang tunggu jer la kad kawin aku, akan ku tayangkan kat blog aku ni…wat ala2 surprise kan best, hehehehe…takpun kalo entry aku dah duk ada gambar2 bunga telur ker, gambar2 barang hantaran ker, so masa tu korang paham2 lah sendiri yg persiapan aku dah hampir2 sgt la tuuu…nak wat skrg pun, cam x smgt jerr, tapi insyallah…rasa nak beli barang hantaran start bulan depan la kot, tunggu baby si puterisatu lahir dulu…member tgh sakan duk cari barang2 baby skrg ni, tumpang gembira ler nihhh nak dpt anak buah pertama…hehehehe…

sebenarnya entry aku kali ni ader sangkut paut ngan fiance aku, bukan nak citer pasal diri dia…cuma nak syer pengalaman ngan korg2 sumer, camane yerk korg memula kenal ngan couple korg? teringin sgt nak tahu…hehehehe, jgn ler memalu lak nak citer…kita kan dah mcm adik beradik, sepusat sepusing? so x salah kita tukar2 pengalaman ni same2 kita kan? tapi rasa sumer member blog aku ni seme dah ader couple kan? yg takder couple pun mesti penah bercouple sebelum ni, so memula kenal ex bf korg pun mesti ader part memula korg jumpa jugak kan….tapi tu la, jujur aku katakan aku ngan fiance aku kenal pun sbb diperkenalkan oleh seorg kwn, bukan melalui chatting, bukan melalui e-mail, bukan melalui sedara mara ker, dan bukan jugak melalui cara terlanggar kat shopping kompleks ker, pehtu jatuh2 barang ker…oooo…tidakkkkk…

ni nak citer masa memula kenal, memula tu sms jerrr laa (normal la kan)…masa tu biasalah jual mahal ler konon, ala2 layan x layan gitu, sampai fiance aku duk tegur, cam x der mood jer ni, nape? (huhuhuhu….sian pulak) dah aku layan x layan, masuk ari kedua, dia leh call aku, masa tu kat opis…aku ni memang pantang berckp ader member kiri kanan depan belakang, mesti nak lari jauh2 (ntah, aku rasa suara aku berckp kat tipon kuat bebenor, yg rahsia pun jadi x rahsia…haru tul) kebetulan masa tu x sempat nak lari jauh…langsung x berjwb, aku pun antar ler sms kat dia kata line kat opis x clear, nanti jwb2 asyik line putus2 pulak, huhuhuhu…teruk tul cari alasan masa tuuu…tapi dia x puashati gak mlm tu duk call lagi sekali, yg harunya aku malas nak jwb, aku pi sorok hp aku bwh bantal, wakakakaka…kelakor tul….ntahlah, aku ni susah skitlah nak bagi hati aku ni suka kat org, nak pulak org yg aku baru kenal….rasa mcm seolah olah x nak bagi peluang pd diri aku kenal hati org lain….

mlm esoknyer pulak kebetulan aku nak pi pasar mlm, aku pi tinggalkan jer hp aku kat umah, saje x nak jwb call dia, cam dah rasa dia nak tipon jer mlm tuuu, nanti kalo dia tanyer, leh aku bagi alasan hp tinggal kat umah, huhuhuhu…jahatnyer aku…tapi memang betul pun aku balik2 pasar mlm tgk2 ader missed call kat hp aku…tapi member still xputus asa gak, mlm lusanya dia msg lagi kata nak call aku, nak sgt berckp ngan aku nih, so dari situ aku dah nampak lah kesungguhan dia betul2 nak kenal aku, rasa kejam sungguh lah kalo aku x layan dia kan, okla…aku rela lah dia call aku mlm tu…borak2 dekat stgh jam, last borak tu dia ajak aku jumpa hari minggu tu jugak…emmm, aku ni kalo boleh nak puaskan hati semua org, x nak lah org duk berharap sgt…so, aku terima pelawaan dia…bfast same2 kat area umah aku, masa memula jumpa tu kan, aku dah lewat stgh jam…huhuhu, jenuh member tunggu dlm keter....bfast pun roti canai jerrr, memang dua2 pun jenis sempoi, korg mesti memula dating kat tempat best2 kan? malu aarrrrrr aku….hikhikhik…alaa, x kisah la kan, memaner pun boleh laa, janji dpt mkn sesame….tapi aku perasan, memula jumpa tu aku x segan sgt kat dia, dia lak yg cam malu2 ngan aku...huhuhuhu....

keylah, pastu kan dah siap2 mkn masa dia nak antar aku balik tu, dlm hati duk kata, bih kurang cenggini laa (nampak ikhlas dia ni, tapi rasa2nya takat ni jerlah aku jumpa ngan dia kot…hahahahahaha…malaslah nak bercinta-cinta ni, x biasa arrrr) tu dlm hati laaa…tapi kan, masa aku nak kuar keter tu, dia lak yg ckp cenggini(tima kasih sbb awk sudi teman sy pegi bfast pagi ni, insyallah…jumpa lagi yer), pangggggg, rasa nak tepuk dahi aku masa tuuuu…grrrrrrrr...ingat2 dia x nak jumpa aku lagi dah…huhuhuhuhu….mcm ni punyer sempoi pun dia nak jumpa aku lagi? make up pun ala2 tempek x tempek jerr....adehhh, letih tul lerrrr, aku pun jwb lerrr cam ikhlas x ikhlas gitu (insyaallah) pastu dia pun balik lerrrr….dlm kul 2 ptg camtu kebetulan aku memang nak kuar pi jumpa sorg member chat ngan puterisatu (tapi memang langsung member tu x dtg) dia msg aku lagi sekali, kata dah sampai umah dah, amboiii, wat report la tu konon…aku pun jwb (ye kerr…sy kat ampang point ni nak jumpa member), dia reply balik (ye kerr…lelaki ke pompuan?) aku pun jwb (lelaki, saham tgh naik ler katakan) wakakakaka…ayat ala2 nak mengelak dari dia kot….huhuhuhu…tapi member wat jawapan selamba jerrrr (aku pun dah lupa la ayat dia tu…hikhikhik), ader sekali tu masa puterisatu nyer kenduri kawin, memang aku bagi kad pun kat dia, ape lagi…member smgt ler nak dtg kg, dah aku lak gelabah…yerlaa, korg bayangkan baru 2 bulan kenal, pehtu dia nak dtg umah, masa tu nanti sah2 ler aku kena layan dia, dah dia kenal aku jer sorg…malu aaarrr kat sedara mara, malu aarrr kat member2, mlm tu sampai ke pagi aku duk pujuk dia jgn dtg, wakakakakaka…tapi akhirnyaaaaa, huhuhuhu…sedih sungguh, member dah otw ke pahang duk msg aku, hati ini pun redha dengan menghulur bunga telur kat tuan punyer badan, dan dgn malu2 kucen, aku kenalkan dia dekat my mother…

lepas dari tu, dia memang x putus asa nak kenal aku, emmm…lame2 cayor gak ati aku ni bila dah selalu sgt msg2, jumpa2, calling2…sampaikan satu tahap aku x leh x call dia satu hari, sampai bil tipon pun melambung tinggi, huhuhuhu…tapi cikalang dia sudah malessssss utk menaip sms, satu ali dpt sms pun x byk dah dari dia….aduduiiiiii….dia pun pernah mengakui sungguh2 yg dia memang jenis malas nak menaip, huhuhuhu…maksudnya memula dulu dia berlakon jer la ekk, uwaaaaaaaaaaaa…..so, tu citer aku memula kenal ngan fiance aku….mudah-mudahan jodoh kami berdua kekal sampai akhir hayat, korg tolong doakan aku same yerk...so, korang lak camaner? citer arrrrr…tu entry aku utk kali ni, nak citer kerap2 sgt hal aku ngan fiance aku ni takut org jemu lak kan…insyallah pasni entry pasal aku jer laa…takder berkaitan ngan org lain, hal kucing aku pun ok kan…kucing aku yg semakin membesar tuuuhhh...

09 April 2007

Perihal Tido....Syoknyer Tido Weiii...



kali ni aku nak citer kat entry aku perihal tido...sape suka tido? aku yg paling awal angkat tangan ha...korang lambat lerrr...ade tak sape2 yg hobi dia tido? aku gak yg angkat tangan dulu...muehehehe....apepun tido memang satu keadaan yg memang buat manusia puas...dpt tido sekejap pun manusia dah puas, inikan pulak dpt tido berjam jam...silap2 sampai dah x larat dah nak tido...punyerlah lame tido, penah gak cam ari minggu, takder wat ape...tido pun dah bape kali bangun tido, sampai mata pun x leh nak tido...(rasa2 cam tuhan marah dah kalo tahap tu kan, dah tahu x leh tido, bukak2 ler quran ker, boleh gak tambah pahala...aisehhh, dah tahu tu x reti2 nak amalkan ker...hishhh, kdg otak ni tahu pk mende2 yg patut ngan x patut tapi iblis tu duk asyik merayau jer keliling bilik...muehehehe...salahkan iblis gak yerk....)

kalo korang nak tahu aku ni bukanlah jenis susah nak tido, nak pulak kalo time penat, lum pukul 8 pun mata aku dah mamai, sbb mcm mak aku kata, mata belalang pun lum pecah, aku dah nak tido (betul ke tetiap mlm mata belalang pecah ekk, ni aku x pasti la pulak). Ade satu mlm tu, pas magrib mata ngantuk betul, memang x leh nak tahan2 lagi dah...duk setlah alarm hp nak bangun kul 11, sbb lum solat isyak masa tuhhh...so, aku pun tido...wuishhh, tido pas magrib ni memang nyenyak weiii, beza nikmat tido dia tuhhh...tido dikelilingi syaitan yg direjam kot memang ler sedap, pehtu tgh syok tido tuuu, tetiba aku leh terjaga, biasalah dah lum solat kan, ati bukan sedap pun, mcm ader benda lum settle jerr....dah terjaga tu, memang kebiasaan mesti tgk hp nak tau jam bape...tgk2 jam korg tahu kul bape? dah kul 2 pagi (dlm ati...awat ler aku tido mati, sampai alarm hp bunyik leh x sedar, tp tgk2 kat hp alarm x tutup pun, gambar jam loceng tu still ader, ni mesti lum bunyi lagi, takpun dah bunyi aku snooze kan jerr) cek2 balik rupanya terset kul 11 pagi, muehehehe...sampai siang ler hp aku tu tak berbunyi...muehehehe, sib baik tuhan sedarkan aku gak mlm tu, kalo tak memang mis ler solat isyak utk ari tuuu....

ekceli aku x suka sgt tido sebelum solat, tapi oleh kerana dah ngantuk sesgt, terpaksa la jugak aku tido sebelum solat...hishhh, korg2 jgn ler duk amalkan gaya hidup cam aku wat ni tau...x elok aihhh, nak pulak kalo anak2 dara...buruk nor lakunya...muehehehe...kalo boleh, tahan2 ler mata korg tu tunggu time solat isyak dulu, pehtu kalo nak tido pun, tido la korang....apepun bukan ler aku duk wat keje tu ari2, sekali sekala, kadang-kadang jerkkk...

bab bangun tido lak, aku ni kira senang la kot terjaga pepagi, jarang aku terlajak, nak pulak ari2 bekerja, memang dah terbiasa set alarm hp, mesti bangun jugak time tu...terlajak 2/3 minit tu normal la kan...korang bangun tido kul bape yerk? nak gak tahu...hehehehe, seme mende aku ni nak tahu pasal korg kan? tolong lah jgn anggap aku ni bz bodyyysssss...hehehehe, saje suka2 jerr...sebelum aku tanyer korg, patut aku gtahu aku la dulu bangun kul bape tetiap pagi kan? aku bangun, hehehehe...taklah awal sgt, kul 6.30 pagi...boleh? oklah kan? lately ni pulak dpt satu tugas duk kejut org bangun tido...muehehehe....sape lagi, bucuk aku lerrr, dia ni jenis bangun awal, kul 5.30 dia dah mintak kejut dia...awalnyer, takkan aku nak bangun seawal tu, ape aku nak wat weiiii, dah tentu ler aku wat sambungan tido aku balik, sampai ler time aku bangun kul 6.30, muehehehehe....apa lagi, tarik selimut lah aku masa tu, sejukkkkkk....best, best...

kejut dia ni kekdg senang jer, sekali ringing dah jwb dah, kdg 4/5 kali ringing x bangun2 gak...adehhh, sakit telinga dengar ringing pepagi nihhh....penah gak 4/5 kali x angkat2 fon, aku biarkan jerk...biaq pi laa...x larat dah nak dail fon dlm2 gelap cenggitu aihhh, tido lagi cun...hehehehe...tapi ader gak kekdg tu, aku call2, member dah siap mandi dah, muehehehe...malunyer haku....pehni aku nak suh dia lak kejut aku bangun tido...ok x? apepun apsal ekk, org lelaki ni kena org pompuan gak kejutkan dia dulu, ape salahnyer depa pulak tolong kejutkan org pompuan dulu, ni bukan nak kata org yg lum kawin, org yg dah kawin pun, mesti isteri kena bangun dulu, selagi isteri x bangun, suami lagi syok tarik selimut...dah lah wife nak wat sarapan, nak iron baju depa, bangun pun nak kena kejut gak...adehhhh, letih aaaaarrr cenggitu kan? tapi isteri2 ni baik, x penah nak merungut wat keje2 tu seme...ha, org lelaki, hargai2 la isteri korg....pengorbanan ni lum tentu org lelaki boleh buat tau....

akhir sekali tido aderlah saat yg mengasyikkan sesgt bagi aku, saat yg aku tunggu tetiap hari...hehehehehe....mlm ni nak tido kul bape ehhh...ooo, tunggu mata ngantuk la yerkkk...sbb mlm tadi dah lambat tido, sbb siang dah jenuh tido...(sori anis, masa ko msg tu aku memang dah nak tido, tapi mata aku terkebil kebil dlm gelap sampai kul 12 mlm, muehehehe...)

06 April 2007

Wallet Dan Henpon...

















treng teng teng...nampak lesen keter aku tuuuhh? hehehehe...bukan nak citer bab keter dah sebenarnya...nak citer bab wallet, seme org mesti ader wallet memasing, ader org panggil purse, kalo dulu masa kecik2 dulu aku suka panggil 'por' (hehehehe...tak tau nape leh panggil rupa itu) apepun same jer kegunaan benda alah ni, leh simpan duit kan?. ekceli bagi aku sendiri kalo beli wallet ni x mestinya yg mahal pun, kdg aku tibai jer beli yg kat pasar mlm tu, harga 10 ringgit, lawa2 pun wallet dia....janji leh simpan kad2 aku yg x bape nak byk tu dan leh simpan duit2 aku yg juga x bape nak byk tuh...muehehehe...

gambar atas tu, wallet terkini aku, sebelum ni memang pakai pun sampai bocor dikejer dek aku, dah bocor dah lunyai baru ler duk cari ganti lain...selagi leh pakai selagi tu ler aku guna...dalam wallet aku tak byk benda yg aku simpan, just kad bank, ic ngan lesen2 aku jerr, duit syiling pun aku x suka simpan byk2 kat wallet, beratkan wallet jerr...apepun camane ngan wallet korg lak? nak gak jenguk, mesti lawa2 kan? canggih2....hehehehe...tayanglah pulak yerk kat entry korang....

satu lagi aku nak tgk hp korang camane...hp aku mcm gambar kat atas tu laa, tak canggih pun...tapi aku syg sgt hp aku tuuu...dia lah jadi peneman kala aku sunyi, jadi pendamping siang malam ku...(cewahhhh...syahdu pulak) yerlaa...sbb ape aku kata jadi pendamping aku, kemane jer aku pegi memang dia x penah aku lupa, aku balik kg pun dia ikut aku, aku pi kejer pun dia still ader tepi aku, time aku dating pun dia ikut aku gak...ni pulak time nak tido, memang dia lah yg aku tenung sebelum aku tido, bangun pagi pun aku terkam dia dulu...sbb dia yg rajin kejutkan aku dari tido...tapi mlm kelmarin sampai ati dia x kejutkan aku kul 11 mlm, aku nak smbhyg isyak tapi sampai kul 2 pagi aku sedar2 dia x menyanyi...chek2 balik rupanya aku set dia kul 11 pagi...(muehehehe...sampai sudah tak berbunyi...)

so, konon2 ni aku nak mengetag korg ler kan...tapi aku x nak sebut sape2 yg aku nak tag, mane2 yg ader kamera, mane2 yg boleh amik gambar wallet ngan hp, sila2 lah jwb tag aku yer (just utk sesape yg masuk melawat blog aku jerr...takder paksaan pun...) just suka2...okla, stop dulu, tghari ni nak balik umah sat...ptg nanti aku chek komen korg yerr...babai...

04 April 2007

Bab Lesen Keter Dan Bawak Keter....















ri ni pun x sempat nak meround blog2 kengkwn, sori yer...tgh ralit duk bukak memcm web kat pc aku ni, keje opis x byk mane pun...boleh la nak bersantai2 skit...ooo, ye nak citer bab kereta, kat sini sape yg ader lesen keter, tapi bwk keter? dan ader tak yg ader lesen kete tapi hias lesen kete kat dlm wallet korg? hehehehe...yg duk hias tu termasuk aku lerr...ekceli bulan 10 tahun lepas aku nyer lesen dah tamat P pun, sehari ke sehari nak pi jpj renew lesen nak bagi ilang P tu, x pegi2 gak...ari tu masa exam kengkonon dah plan nak pegi, tapi cancel terus sbb balik pun dah lewat...so, ari ni baru lesen dah renew, dengar kata hubby puterisatu pi jpj ari ni settle pasal motor dia ke ape, sambil2 tu aku kirim ler mintak renew lesen aku...huhuhuhu...dah siap dah pun kata dia pagi tadi...yuhuuuuu...lesen dah siap, leh wat hiasan lagi kat wallet aku...wakakakaka...

gambar kete kat atas tu bukan ler gambar keter yg aku duk naik ari2 tu pun, cari kaler merah kat intenet x jumpa...nak amik gambor keter, x terambik la pulak, sbb dah jenuh posing tepi keter tu sebelum ni, nanti laa...bebila free aku posing berdua duaan ngan keter merah aku tu...masa memula belajar keter dulu, memang tension tul...aku rasa pun sesape yg belajar keter kalo memang 0-0 bab keter nih, kecuali la org tu memang dah tau bwk keter, cuma lesen jer takder...ha, kalo mcm tu harus seronok, silap2 boring pulak, cikgu duk ajar benda yg dia dah tahu....mahu x boring...diorg ni biasa amik jam pun takat 3/4 jam jerr, tu pun sebagai syarat jerr....

masa test jpj dulu, kalo korg nak tau 1st pi test pun kantoi gak part jalanraya (hehehe...malu lak nak citer, malu kat si luna tu, amik sekali terus lulus, muehehehe...) ntah, masa tu gabra benor aku rasa, pegawai jpj tu pulak gemuk gedempol, tapi ok, baik leh borak...yg harunyer dlm litar kat situ lagi aku dah kantoi, lum lagi masuk kat jalanraya betul2....aku brek dah terlepas line putih, memang terus kantoi la masa tu....pehtu, aku pun cam takder mood jer dah nak amik bukit ngan parking tu seme...tapi alhamdulillah, lulus pulak part tu...hehehe, kali kedua amik, okla, dah lulus...pegawai jpj yg test aku tu pulak batuk x renti, ape lagi, nonong jer la aku bwk keter...agaknya aku silap drive pun dia x sedor...muehehehe....

dah dpt lesen seme, kwn smgt tul nak bwk keter...masa tu kancil lagi, belajar pun keter kancil kan, so dah biasa laa...amboiii, x sabar duk tunggu ari ahad, asyik nak merayau jer keje aku...sampai adik aku gi dating pun aku suh dia pegi tetiap ari cuti, biar aku leh merambu ngan keter tu sorg2...hehehe...gi keje pun aku leh pegi sensorg gak tau masa tu...penahlah 2/3 kali bwk keter sensorg, selebihnyer si puterisatu tu boring pulak duk nyandor kat sebelah, dia ni minat bwk keter...aku minat tu minat laa...tapi ntah kalo ader org nak bwk, aku lagi suka jadi mem...muehehehehe...

ni nanti puterisatu bersalin, harus aku kena belajar bwk keter pi opis sorg2 la rasanya...nak try bwk skrg cam x berani pulak, yerlaa...nak bwk org tgh sarat, kang ape2 hal jadi kang, x memasal pulak kan...so, takperlaa...ader masa nak mintak tolong fiance ajarkan...hehehe, ari tu penah gak bwk keter tu dari umah puterisatu ke umah aku yg x sampai 10 minit tu, ekceli masa nak bwk tu rasa gak debarnya...masa dah kat jln ok jerr...cuma nak parking tu problem skit la bagi aku, nak pulak parking sempit2...hishhh, takut calarkan keter org jerr...kita memula bwk memang problem nak agak bab jarak2 keter kita ngan keter org kan? emmm...tapi kalo dah pindah opis baru, takder hal pun kalo x leh bwk keter, sbb opis baru memang kemudahan lrt star tu ader...so, tgk la camane nanti....eh, dah kul 5.30 laa, nak balik dahhh...ari ni nak balik umah aku, smlm singgah kejap amik barang kat umah, tgk2 kucing tu mengiau nak mkn, sempat la tabur friskies, tapi x abih pun, kucing2 tu lapar nasi la aku rasa, takperlaa...balik ni nak masak nasi bagi kucen2 aku mkn kekenyang...biar montek perut dia....hehehehehe...okla korg, take care...komen tau...

03 April 2007

Idea Tgh Kering...

















ekceli idea kat kepala tgh kering kontang skrg ni, x tau nak citer ape kat entry terbaru...nak copypaste pun nanti, wat org boring lak nak baca, kekdg ape yg aku dpt kat e-mail, stgh org pun dah dpt gak...lately ni aku duk meround web2 kat intenet jerr...kdg aku cari lagu, kdg boring gak duk tgk intenet ni, tapi bila intenet kat opis ni down satu jam pun lagi boring giler...x tau nak wat ape dah...keje kat opis pun kurang, x byk mane, maybe pegawai2 atasan aku skrg ni sibuk ke hulu ke hilir, pasal byk urusan nak kena settle sebelum pindah ke bangunan baru, maybe ujung bulan ni atau awal bulan aku akan berpindah ke opis baru yg terletak di jalan sultan ismail tuhhh...area jln yg paling jem kat kl nihhh, adehhhh...nampak gaya susah2 sgt naik lrt star jer la kot....

mak aku dah seminggu ader kl ni, kat umah puterisatu, so aku memang on off la ader kat umah sewa aku...tu pun minggu baru ni balik gak umah, sian gak kat kucing aku, x der sape nak bagi mkn, baru ni auntie bwh tu balik perak, tu aku sian kat kucing2 tu takder sape nak bagi mkn, tapi dah mak aku dtg kl sekali sekala, takkan ler aku nak duk senyap umah aku lak kan...so, ujung minggu jer laa aku balik umah aku...ari2 keje memang pegi balik umah puterisatu laa, nampak gaya sampai ler kwn bersalin...huhuhuhu...x bestnyer duk umah lain ni kan? hehehe...x reti nak wat ape, pakat tido awal jer tetiap mlm...nampak gaya leh naik 10 kilo cenggini, pas mkn tido, mau x naik berat badan aku...wakakakaka....tapi yg bestnyer balik2 umah bukak tudung saji memcm masakan ader kat atas meja, tinggal nyuap jer 3 org nihhh, smlm mak aku pose, siap ader kuih, ader nasi ngan sayurnyer laaa...wuishhh, x muat perut aku mkn, nak pulak ader ulam jering ngan ulam petai, sampai x terkata seleranya aku mkn, cicah pulak ngan sambal tempoyak buat sendiri, emmmm ape lagi, bedal ler selagi larat...okla korang, 10 minit aku nak balik dah, jumpa kat lain entry yer....satu lagi, mane blog yg aku lum masuk tu sori la yerkkk, ader masa sok aku lawat....jaga diri korg baik2....