19 October 2006

Kisah Cincin Tunang Pulak....


Petang smlm gi bukak pose ngan dia…selama pose ni x penah lagi bukak pose sesame, ri tu pun planning batal, pasal dia ader hal..last2 dpt bersahur jer, tu pun kat baja cafรฉ tu bukannya boleh order cam biasa, pasal bulan pose diorg x masak cam ari2 biasa…so, ptg smlm sempatlah bukak pose sesame, aku ajak dia mkn nasi putih jer..dia order lauk lain, sup sayur, sotong masak kerabu, daging masak merah, telur masak dadar, dia air kopi tarik, aku air barli suam…emmmm…best gak, tapi jenuh aku nak perabih, nasi nyer punyer la byk…tapi slow2 mkn, pastu licin gak…muehehehe…

Pas smbhyg magrib kat masjid, gi ampang point pulak, aku nak cari kain pasang, dia nak cari kasut…aduii, dlm2 dia x cerewet tu rupanyer baru aku tahu bab cari kasut dia, adehhhhh….cerewet weiii, jenuh turun naik 4 tingkat kat ampang point tu…sampai kedai nak tutup baru berkenan satu kasut tuh, tu pun kali kedua masuk kedai tuh…tu bab kasut, dulu aku penah citer kat korg aku dah beli cincin risik yg mcm bukan cincin risik, org lain cincin risik pilih yg belah rotan, aku nyer cincin langsung x cam rotan, wakaka…so, mlm tadi dia ajak aku pilih cincin tunang pulak, yeiiii, bestnyer…sejak gi kedai mas pilih cincin risik dulu tu, cam smgt jer aku nak masuk kedai mas, wakakaka…dah bertahun x masuk kedai mas, haa, camni la rupe nyer…masuk ler kat kedai tuhhh…cina tu kata, mau beli ape maa? Dlm hati aku takkan nak beli keter lak, muehehehe…pilih cincin tu pun mcm pilih cincin ri tu jugak, sarung yg tu, sarung yg ni, memula ader satu cincin 3 mata…tapi aku kurang suka yg byk2 mata nih, mahal pun mahal skit…aku ckp kat dia x yah cari yg mahal pun takper, membazir jer duit nak pilih yg mahal2 sgt, bwh 3 ratus pun takper…dia ckp, takperlaa yg 3 ratus pun ok, last2 sumer cincin harga 2 ratus lebih jer yg aku belek…aku x nak yg mahal2 sgt sbb aku tau gaji dia bukannya 5/6 ribu…kalau byk tu, sah2 aku nak yg permata berlian tuhhh, harga seribu katas tuh, lawaaa…muehehehe…dan akhirnya terpaut jugak aku ngan sebentuk cincin seketul permata biasa jer, bukan permata berlian pun, alaaa harga 2 ratus lebih jerr…nantilah, ader rezeki aku tunjukkan jari aku pakai cincin tu nanti yerr…bila tuh, aku x pasti lagi laaa, tapi bestlah dpt 2 bentuk cincin serentak nih, korg2 yg lum tunang tu, suruhlah bf korg buat merisik ngan tunang sekali….wakakaka…

Rasanya ni entry terakhir aku sebelum raya, dah takder idea lagi dah, kad pun dah suruh korg sumer baca, mintak maaf pun dah sudah…ucap ri raya pun dah selesai, so, cukup utk kali ni dulu la yerr…aku nak rehatkan otak aku, nak bagi perhatian pada hantaran aku pulak pasni, pikir punyer pikir memang aku nak letak dlm kotak jer hantaran aku tuh, bagi aku tu lah idea yg paling bagus utk org yg x kreatif cam aku nih, muehehehe…okla kengkwn, insyallah aku balik pahang ri sabtu , balik ke kl mungkin ri sabtu depannyer…kalau takder aral melintang dia nak dtg raya sabtu depan jugak, so balik sekali la ngan dia…itupun kalau jadi laaa…sbb adik aku raya ketiga atau keempat nak balik sepang raya umah mertua dia…abih aku?? takkan tinggal bontang kat pahang tuh…waaaaaaaa….sedey, sedey…keyla, sekali lagi nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN…jumpa pas raya nanti yerr…

18 October 2006

Kad Raya Pengganti Diri....



Dah ramai yg ucap selamat hari raya kat blog memasing kan…yg aku lak sibuk duk bersiap ngan majlis tunang aku, muehehehe…nanti wat org boring pulak, so nak jugak cam org lain, semangat nak beraya tu mesti x meriah kalau x bagi kad raya kan…ni ader dua keping kad raya pengganti diri buat sumer member2 blog aku yg suka melawat blog yg x seberapa nih…tapi aku cukup hargai segala komen yg ditinggalkan, memang tiap masa suka baca komen2 korang tuh…Kali ni taknak celoteh panjang, cukuplah nak wat ucapan utk kengkwn blog yg masih lagi x jemu2 masuk blog aku nih, mane yg dah start bercuti tu, terbaca pas raya pun x kisah…utk kengkwn semua, aku amik kesempatan ni, nak ucap SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN untuk sumer kwn2 blogger aku, ELLY, ANNYS, RAZLIZAHAZLEEN, MAMARISYIA, MANIQ KAYANGAN, KAKLADY, EDRYNA, AYU, ANAK MALAYA, SYIKIN, CIK DAIRI, KASIH, ARENA, MAMA TINIE, SUE IXORA, KAK SYA, SUE PURPLE, BABYFACEKILLER, FARA, HAPPYIRFA, SHAI, NISNIM, YANA, MIMI AMILIA, ALINLAI, AYU MKAY, LADDYBERD, AUNTY YAN, LEMPOYAK, MAMA SINGA, BIE & AKUMASIH DISINI (baru lawat blog dia ni…) balik kg memasing hati2 dijalan raya yerr…ingat org tersayang…jumpa pas raya nanti, aku mungkin balik pahang ari sabtu pagi…okla…sayannnnnnngggg korang sumerrrr…..mkn lemang ke aper, ingat kat rafflesia merah atau sonata biru yerrk…hehehehe…semoga gembira disamping keluarga tercinta raya tahun ni...ader kesempatan, jemput dtg beraya ke pahang...

16 October 2006

Kisah Cincin Risik....

Hai hai sumer…ape kabor korang? Dah dekat seminggu aku x leh nak lawat blog aku, blog korang sumer ape tah lagi, bukan tak berkesempatan, opis aku nyer server down terus..tah ape digodek dek budak IT kat opis aku ni…amik staff reramai, tapi sistem teruk tul lately ni…sib baik ader program skype (cam ym gak) kalau tak jenuh aku tahan boring tahap cipan aku nih…ni pun server baru jer ok, cecepat aku nak create blog, dah la tu, blog x leh view pulak…adehhh, aper ke nasib aku nih…nak x nak, malu x malu aku terpaksa gak mintak tolong ngan sorg member chatting ni, dia ni memang expert, katanyer setting aku dah berubah, ader org usik, hishhh…saper lak yg berani usik ehh? Setahu aku, tak ramai yg tahu password aku, cuma kak sya jer, tu pun dia tolong masukkan lagu kat blog aku, dah lame dah pun lagu aku dah ader kat blog nih…takperla, harap2 kwn aku ni leh settle kan masalah blog aku nih…kalau tak, aku kena setting semula la, bina blog baru…adehhh, sedihnyer, nak tinggalkan bilik lame aku ni, byk sgt dah org selalu kuar masuk kat blog aku ni, nanti kena gtahu diorg la pulak alamat baru aku…ha, katanyer dah ok, tapi aku still x leh view, kwn2 lain dah leh baca, kira okla tu kan…hehehehehe….sok2 ok la kot…

Emmm…tu citer pc aku, citer pasal aku pulak…kalau korang sudi lah nak dengar citer aku silalah baca ayat2 yg seterusnya…mlm tadi aku dah pegi kedai emas, belek2 cincin, sarung cincin tu, sarung cincin ni…memula planning ngan dia nak beli cincin risik dulu laa…cincin tunang tgklah khamis ni pulak ker, x sempat lah nak belek lelame kat kedai tu, pegi pun dah kul 9.30 pm, takat stgh jam jer mane cukup nak belek utk 2 cincin…so aku ngan dia belek2 untuk cincin risik jer la mlm td tuhh…cina tu kemain lagi layan kitorg, yerlaa…nak lakukan barang kemas dia…siap suruh aku beli 2 lagi, dia ingat kitorg ni muka byk duit gamaknyer…belek2 x guna gak kan, kalau x sarung kat jari, tetiba aku tanyer dia, eh…nak sarung cincin risik kat jari mane ehhh? Dia jwb – eh, abg pun x pasti lah jugak…muehehehehe, ape ke mengong dua2 ekor ni ehhh? Last2 aku duk teringat dulu penah tanyer kat Laili dia kata tangan kanan jari manis, haaa…x bestnyer, aku memang x penah pakai cincin jari yg satu nih, pakai cincin memain ni pun kat tgn kiri jari tgh (jari hantu ekk?)tapi nak x nak kena ukur jari tu jugaklah nak cari cincin tu…tapi korg tau, sumer cincin yg aku sarung tu pakat melondeh nko..hehehehe, yakni longgar…cecepat cina tu kata, takper…kita boleh kecikkan saiz cincin tu, pilih dulu yg mane suka…oooo, gitu ker?? x tahu aku…memang x penah beli emas pun before ni…kekekeke…pilih2, jgn x pilih, aku tanyer dia – lawa x yg ni, yg ni lawa x, haa…yg ni pun lawa…cuba yg ni pulak…eh, yg ni pun lawa gak… jwpan aku dpt pada setiap pertanyaaan aku tuh…haรกh…lawa, takder yg x lawa selain dari lawa…adehhhhhh….kot ler kata kurang lawa ker, x sesuai ker…cuma dia komen, jgn pilih yg ader ukiran keliling, nanti dia kecikkan cincin tu abih lak ukiran tuh…ooo, gitu yerk? Yerla, yerlaa…

Dlm2 dia x suka nak komen bab2 cincin2 kat situ, leh pulak dilasernyer amoi kat situh…tetiba jer, waaaahhhh…u punyer kuku byk panjang yer?? Wakakakaka…tgh sibuk belek cincin dia perasan kuku amoi tu pulak, aku haram ngan perasan, bila dia tegur aku tgk ler kuku amoi tu…memang panjang pun, dah mcm nak bergulung dah pun, geli pun ader tekak aku, tapi sib baik ler muka cina tu leh tahan, takder cam cina totok sgt…aaahhh, aku x peduli pun pasal kuku cina tu…lantak ler, yg penting aku nak cari cincin aku tuhh…biasa cincin risik org pilih cincin belah rotan kan? tapi aku x suka sgt laa…tak tahu nape, ader la yg patern2 belah rotan tu malam td, tapi aku lagi suka yg berukir 2 bentuk hati tu jugak…boleh gitu? boleh tak boleh aku dah pilih pun, dia dah bayar dah pun, dia dah bawak balik umah dia dah pun…aku citer kat mak ngan adik aku, diorg kata selalu cincin belah rotan, adehhh…nak nyesal pun ader, tapi aku suka dah cincin bentuk hati tuuu…tanyer member2 chat, diorg kata, x kisah pun, skrg ni dah mcm2 bentuk cincin kita leh pilih, x mestinyer nak bentuk belah rotan tu jugak…ye gak kan…janji cincin tu emas bukan plastik, ye tak…uhuhuhuk…last story sementara nak tunggu amoi tu kecikkan cincin tuh, aku round kat tingkat atas shopping kompleks tuh, nak cari bahan2 hantaran aku yg lum cukup lagi tuh...15 minit turun balik, tgk2 kedai tu dah tutup, ayooo...ape dah jadi ngan cincin aku tuh? tgk2 sib baik segala tokey masih ader dlm kedai tuh, 10 minit kul 10 dah nak tutup, ingat tepat2 kul 10 baru nak tutup, amoi tu perati kitorg dari dlm, cecepat kuar serah aku cincin tuh...kalau tak kena gi ari ni la pulak tuntut cincin sebentuk tu, muehehehe....oklah nak gi smbhyg dulu laa, korang bagi komen yer…untuk kengkwn yg komen kat entry siap2 nak raya tu, x sempat nak reply komen korg…pas smbhyg aku jenguk blog korg pulak yer…insyallah….babai….

12 October 2006

Siap-Siap Nak Rayaaaaa.......

Haaa…lame x update blog aku yg dah seakan-akan kusam dan hampir bersawang dah ni…tak berseri langsung lately ni, dekat2 nak raya ni patut kenalah hias cantik2 skit, bagi cun melecun gitu…nak touch-up x pandai lagi laa, hehehehe…takat update entry baru tu boleh lerrr…bukan ape, isnin ngan selasa ri tu aku bercuti balik kampung, hantar mak aku balik, pastu smlm nak update dah tapi internet nyer line slow bebenor…sampaikan aku nampak budak IT datang kat bahagian aku ni rasa cam nak lesing jer, hehehehe….keylah, taknak tambah dosa ler, kita citer bab lain pulak ekk, masuk ri ni dah nak masuk 19 hari kita sebagai umat islam menjalani ibadah puasa, x sedar jer kita dah nak raya…yeyeyey, x sampai 2 minggu lagi kita dah nak raya, camner persiapan korang? mesti bershopping sakan ler korang nak sambut raya tahun ni kan, nak pulak yg keje ngan gomen, dengar citer dpt durian runtuh dekat nak raya ni…ape lagi kalau bukan bonus, yeyeyey…bestnyer, cam aku gak laaa, duit lum ader dah mcm2 perancangan kat kepala otak ni, tu nak beli, ni nak beli…korang nak tahu tak, ssssyyyyy…jgn bising2, aku ni salah sorg pemboros yg ader kat malaysia ni, muehehehe…betul, aku mengaku…pantang ader duit kat tgn, ader jer benda aku nak beli, senang jer aku perabih duit…camner nak buat pun tak tahu…korang bagi nasihat skit la kat aku ni…kalau tak parah dibuatnyer…

Persiapan raya aku? mmmm…mcm tahun2 lepas gak, start pose ri tu aderlah tempah kuih raya ngan member opis, adik duk peringat jangan order bebyk, kalau ikutkan memang sesaper jer yg tunjuk aku contoh kuih raya aku akan order, tahlaa, salah satu sbb pasal nafsu puasa, satu lagi aku ni jenis cepat kesian kat orang nak berniaga ni…kalau x order cam hampa jer org tuuu…cam x der smgt jer dia nak berjual…so, campur tolak darab bahagi budget aku untuk kuih raya lebih kurang 100 ringgit gitu lerr, nak kena budget awal2 ler kalau cenggini, kalau tak mahu pose sebulan lagi aku pas raya ni, muehehehehe… kuih ape aku order? mmmm…aku pun cam dah lupa, kuih london almond, tart nenas, popia simpul…hishhh, betul aku x hingat ler, ader ler kacang2 tu aku order jugak…nanti ler pas raya aku citer balik senarai kuih aku order tu yerk…

Itu citer kuih raya, ni nak sentuh bab baju raya…haaa, kalau dah raya org pompuan mesti duk prepare baju raya kan…aku? bab baju raya ni aku tak kisah sgt, mane baju opis yg aku pakai, tu ler baju raya aku…bukan aper, kalau aku pakai baju opis kat kampung, org kampung mane nak tahu baju tu baju lame ke baju baru, tul dak? lain ler org kampung tu bebudak opis aku nihhh…so, ape aku nak kisah…hehehe, tapi bukanlah takder langsung baju baru utk raya ni, ader sepasang ri tu beli kat member, tu pun takat 20 ringgit jer, tak tahu lah mak aku dah jahit ke belum, tak jahit pun aku x kisah…korg nak tahu tak, mak aku tailor kat kampung tuu…memang seumur hidup aku tak pernah tempah baju kat memaner tailor lain, sonok mak jadi tailor ni, salah satu sbb nyer tempah baju takyah nak bayar satu sen pun, hehehehe…kat opis ni ader lah 2/3 orang yg suka tempah baju ngan mak aku walaupun lambat siap tapi depa kata syok pakai baju mak aku jahit…mlm tadi dekat kul 12 jahit baju depa yg hampir nak siap tuh, mak aku jahit segala bagai, aku tukang jahit span ngan sembat kaki baju ngan hujung lengan…haa, tu la keje aku, part yg last sekali, tapi tu pun jenuh aku nak siapkan selai mlm td, aku ni minat kurang skit bab2 jahit menjahit ni, ader la angan2 kat kepala ni nak bukak kedai jahit, pastu bila dah maju mesti kedai jahit tu leh tukar jadi butik, pastu aku leh jadi tokey butik, muehehehe…cita2 cam hape jerk, takperlaa…ader gak citer2 kan, dari takde langsung…keyla, ari ni opis aku ader wat jual2 kuih, nak gi beli laaaaa…ghe ghe ghe….

05 October 2006

Ala-Ala Hantaran Gitu...






Korang tgk gambar kat atas ni, rasa2 cantik tak kalau dibuat hantaran untuk majlis pertunangan?? Mintak korang bagi komen jerr…actually tu bukanlah aku nyer hasil kerja tangan…member chatting aku yg reka khas untuk kwn dia masa bertunang ari tu…aku just belek2 gambar tu, kot2 leh ikut idea dia…pasal aku memang langsung x kreatif bab2 camni, bab2 gubah bunga ker, memang aku x minat, kalau aku tgk org buat apepun, nampak lawa jer pada mata aku, bila aku buat sendiri, ikutlah camner org buat pun tapi gubahan tu still kaku, beku dan kejung, muehehehe…nape ekkk…takperlah, kali ni aku terpaksa gak gubah sendiri hantaran aku ni…memula dulu memang cam ura2 nak bagi adik aku jer yg tolong gubahkan, tapi rasa simpati aku kat dia skrg ni meluap2 la pulak, mcm nasi yg penuh time menggelegak kat atas dapur tuu…haa, camtu ler lebih kurang…yerlah, korang pun tahu skrg ni dia tgh camner kan…tgh peknen, rasa lemah badan, rasa pening kepala, rasa nak baring, rasa nak tido, rasa nak bersantai sepanjang masa…takperlah dik, ko rehatlah bebetul…jaga kandungan ko tu baik2 yerk…hehehehe…aku leh buat sendiri mane yg aku mampu, tak mampu aku tibai letak barang2 tu atas dulang, abih citer…wakakaka…

Berbalik pada gambar hantaran tadi tu ekk…eh2, mesti korang tertanye-tanyer kan, bila aku nak tunang?? insyaallah kalau takder aral melintang patah, kalau diizinkan tuhan, moga2 perjalanan aku dipermudahkan tuhan, insyallah 05 November 2006, seminggu lepas raya lebih kurang camtu lah, akan ader majlis kecil-kecilan kat umah di kampung aku…hishhh, perabih segan aku ni aihhhh…rasa cam x nak tunang pun ader, aku bab2 camni memang bercinta org kata…nak jadi tumpuan org ramai ni aku memang cukup tak berkenan…malu aiihhhh…tapi nak wat camner, dah memang itu adat resam budaya org melayu, org islam…emmm, ikut jer la….ikut perancangan aku ngan dia, bagi aku tak perlu nak hantar byk2 barang pun, cukuplah dia bwk 5 aku balas 7, rasa2 sesuai tak kalau aku bagi dia, sirih junjung, baju t-shirt kolar, sejadah, pot pori, coklat, buah, kuih manis…boleh?? Kalau tak ok korang kasi opinion skit kat aku ehhh..

So, gambar kat atas ni pada korang ok tak?? x nampak simple sgt ker?? tema aku memang kaler purple pun, ader lah satu hantaran aku dah cuba ikut cam member aku nyer gubahan ni, tapi nampak cam simple sgt pulak, nak tambah bunga byk2 nampak serabut lak, korang bagi idea sikit2 leh tak? kalau sesaper yg nak sumbang idea laa, kalau yg memang no idea tu jangan lak paksa2 perah otak lak nak pikir pasal ni sumer, nak pulak bulan2 puasa ni, kang tak memasal migrain pulak…muehehehe…aku ni sebenarnya no idea sgt ler ari ni, kering idea nak citer ape pun tak tahu..tapi sesekali nak gak update blog aku, asyik tgk blog org jer dah di update, ape citerrrrrrrrrrrr….oklah yerk, aku nak kena kuar satni, ader hal skit…sila2 bagi komen ape yg patut…pai pai…

03 October 2006

Kisah Yang Menyayat Hati...Menyentuh Hati...

Aduiii…ngantuk bebenor mata aku ni, nak menaip pun cam mamai jer, rasa cam nak terlelap sgt2 dah..pagi tadi pun nyaris terbabas subuh, pas sahur aku leh tido balik, tu lah padahnyer wat perangai camtu, sib baik ler aku ni bukan jenis duk berejam dlm bilik air…x sampai 10 minit aku dah siap mandi, melainkan kalau termasuk pelaburan sekali ler, lebih ler skit minit tu di amik… Ngantuk aku ni bukan pasal bergayut memalam ker, mengaji memalam ker, smbhyg tahajud memlm ker…kalau sbb tu besar pahala aku dpt bulan2 pose ni kan?? hishhh…mlm td pun sempat baca 2 muka surat jer quran, masuk muka surat ke 3 mata dah mula mengecik, ader iblis gak bulan2 pose ni ekk?? Sebenarnya mlm td lepas kul 12 mlm ingat nak tido dah…tapi sesape yg tinggal kat area kl ni, mesti korg sedar dlm kul 12 lebih cuaca x ok, ujan lebat dengan angin kencang melanda ibu negara..masa tu aku baru jer nak letak kepala kat bantal, tetiba dengar satu bunyi kuat, ingatkan aper..jenguk2 kat tingkap pokok kat bwh mcm nak tumbang jer ditiup angin, dengan ujan yg lebat sgt2…hishhh, naik gerun aku tgk cuaca mlm tadi…

Tetiba, kepala otak aku terpikir pada satu makhluk tuhan, korang nak tahu?? Sekor kucing putih ekor panjang, mata kaler biru yg ader anak baru celik mata nak tgk dunia…sekor kaler putih ikut kaler ibu dia, sekor lagi kaler kuning (gomoknyerrrr, gebu jer bulu diorg ni…kalau korg nak tahu aku ni memang peminat kucing no.1) Kucing2 tu ader kat luar umah aku…duk kat depan pintu jiran depan umah aku…akak tu pun suka kucing gak…tapi dia dah ader 2 ekor kucing sendiri, so memang takder niat nak bela pun..tapi tu laa, bagus akak ni…siap buatkan tempat utk anak2 kucing tu tido walaupun lokasinyer cuma kat luar rumah…tapi bolehla kucing tu nak berteduh, nak berlindung dari kesejukan…jiran2 aku ni walaupun bukan jenis peramah maner, tapi kebanyakannya ader perikemanusiaan dan perikebinatangan (muehehehe…ader ke word tu dlm kamus ekk) uncle cina kat bwh umah aku tu pun samer…selalu aku tgk bagi kucing putih tu mkn friskies, sonok aku tgk diorg layan kucing tu baik2, melainkan sorg jiran kat tangga pertama umah aku, hishhh...cukup tak suker, sib baik ri tu x bergaduh besar pasal paip air (ahhhhh, x nak citerlah pasal org camtu, buat sakit ati, buat sakit jiwa) okla, citer pasal kucing tu lagi baik, dan selama 3 hari aku dah balik umah aku (minggu lepas seminggu aku menginap umah adik aku), selama tu ler aku selalu bwk kucing putih tu masuk umah, sajer nak bermanja ngan dia…hehehehe…kalau kat kampung memang aku suka main ngan 5 ekor kucing yg mak aku pelihara, ari tu masa mak aku tido umah aku, dia ader gak ckp, kalau betul kucing2 ni x der tuan dia mcm nak bwk balik kg ujung minggu ni…heheheh (aku setuju, aku sokong sesgt…moga2 impian mak aku tercapai gak nak pelihara kucing2 tu…)

Ok2…sambung citer mlm td, bila aku teringat kat kucing putih tu cecepat aku bukak pintu depan, aku tgk kucing putih tu dah ader kat depan pintu umah aku, simen kat luar tu pun aku tgk dah basah ngan air ujan, yerlaa…korg bayangkan lah kalau dah ujan selebat tu ditambah ngan angin kencang, mahunyer tak basah sumer tempat…cecepat aku jenguk kotak tempat anak2 kucing tu tidor…siannyerrrrr, dah basah rupenyer tempat diorg tuuu…(sori yerr…aku tgh sebak sambil menaip ni, sob sob…aku nak nangis, dah bergenang air mata aku…camner nak cover ni, nanti org nampak aku nangis, kata aku putus cinta lak, heheheh….) pastu bila aku nampak kucing2 tu memang aku x sampai hati nak biarkan diorg basah, aku amik kucing2 tu bwk masuk umah aku…nak letak kat ruang tamu, nanti member sebelah nampak kang x puas hati pulak diorg, pikir2 balik baik aku bwk masuk bilik, time nak masuk bilik, member sebelah nak masuk bilik air…aku wat tak tahu jerr…lantak lerrr, janji aku nak selamatkan kucing2 tu…dah masuk bilik ape aku nak buat ngan kucing ni ekk? haa…aku dpt satu idea, rak kain plastik yg 3 tingkat dlm bilik aku tu, aku kosongkan bahagian bwh sekali, aku alas ngan kain…pastu aku letakkan kucing2 tu dlm rak tu (sambil aku kesat2 badan kucing tu yg dah basah ngan air hujan) comel jer anak2 kucing tu menetek ibu dia…sambil aku tgk, sambil aku nangis…memang aku ni jenis sensitif tgk kucing terbiar camtu…dlm kul 2 lebih ujan pun dah reda…ibu kucing tu pun cam dah boring, mungkin x biasa kot… takut nanti x pasal2 dia nak membuang kang satu hal pulak, dahlah pintu depan bertutup, maner la dia pandai nak bukak pintu umah, muehehehe…aku jenguk kat tingkap umah aku, ujan pun dah berenti, aku cari kotak kat bwh katil aku (kotak tu dah siap balut ngan wrapping paper lagi…lawa, kalau korg tgk cam kotak hadiah tu…) aku alas ngan kain, aku angkat anak2 kucing tu…bwk kuar umah aku…emmm…siannyerr, tapi aku terpaksa jugak kuarkan diorg…pagi tadi aku tgk elok jer kucing tu tido dlm kotak aku hadiahkan kat diorg tuuu…moga2 tuhan lindungi kucing2 tuuu sumer…amin….